ktokolwiek szłyszał, ktokolwiek wie?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • VanMurder
    Uzależniony
    • 2007
    • 600

ktokolwiek szłyszał, ktokolwiek wie?

Witam! zrobiłem sobie "bubu" w PSie... nie pierwszy i nie ostatni raz (pewnie) ...
    Plik PSD o rozdzielczości 5400x3000 (czy coś takiego) zmniejszyłem sobie do rozmiaru (rozdzielczości) mojego monitora 1680x1050 (chciałem mieć fajny wallpaper, nieuważnie podczas zamykania pliku PSD kliknąłem na save i zapisałem sobie PSD w dużo niższej rozdzielczości, pod ta sama nazwą ... zamoknąłem PSa i po ptakach nie moge wrucic w Histori to momentu gdy zmniejszyłem plik...
    czy jest jakiś sposób na odzyskanie oryginalnego pliku (chciałbym wydrukować córce panoramę do pokoju ...
    kolega ryszard_ochódzki zasugerował mi użycie programu EasyRecovery Professional ale nie znalazłem wersji na iMac'a a właśnie na nim zdążyła mi się ta tragedia ...
    czy ktokolwiek ma pomysł jak odzyskać oryginalny plik?
    będę wdzięczny za wszelka pomoc...
    pozdrawiam
    mirskiphotography.com adammirski.com twitter facebook
  • dentharg
    Uzależniony
    • 2005
    • 867

PhotoRec is a free and open source file carver data recovery software tool.

Moze to?
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Komentarz

• ryszard_ochódzki
      Początki nałogu
      • 2007
      • 255

Napisz czy Ci się udało. Raczej nie wierzę ale cuda się zdarzają.
      Mordo Ty moja !

Komentarz

• mor_feusz
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1370

Nie da sie - Jesli nadpisales istniejacy plik to niestety "po ptakach".

Komentarz

• VanMurder
          Uzależniony
          • 2007
          • 600

dzięki panowie!
          teraz mam większe zmartwienie na głowie nie wiem czy widzieliście w Newsach - Kalifornia się pali !!!
          mirskiphotography.com adammirski.com twitter facebook

Komentarz

• 2marekm
            Początki nałogu
            • 2007
            • 419

Jest takie prawo M......./nie pamiętam jak należy pisać/, a brzmi niewięcej tak..."jak coś może się zdarzyć, to prędzej, czy póżniej się zdarzy".
            Sam kiedyś dostałem totalnego zaćmienia umysłu, skasowałem zdjęcia nocne/nawet dość udane/.Próbowałem odzyskać, ale prawdopodobnie zostały nadpisane.I tu sytuacja osobliwa....odzyskiwałem zdjęcia sprzed kilku lat, a tych świeżych "niet".

Te pożary w Kaliforni, to wielka tragedia.
            Już ewakuowano 500 tyś. ludzi, i spaliło się 1000 ha lasów. Trzymaj się VanMurder, mamy nadzieję, że mieszkasz od tej tragedii daleko.

Komentarz

Pracuję...