[krzychoo] Ptaki. Fotografia dzikiej przyrody

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krzychoo
    Początki nałogu
    • 2007
    • 349

[krzychoo] Ptaki. Fotografia dzikiej przyrody

Fotografuje od kilku lat i do niedawna szlifowalem swoj warsztat wylacznie podgladajac innych, prace mistrzow; jednak nadszedl czas na wirtualna konfrontacje prac z szersza publicznoscia. Na pochwlaly, ktore ciesza i motywuja, na rady ktore pomagaja, na krytyke ktora czasem bolesnie ksztaltuje...I z takim nastawieniem chce pokazac Wam wybrane fotografie przyrodnicze.
    W tytule napisalem dumnie "Fotografia dzikiej przyrody", bo i rzeczywiscie z taka mam doczynienia; Puszcza Bialowieska, Biebrzanski Park Narodowy - to naprawde wyjatkowe miejsca, przedstawiac nie trzeba moze po prostu pokazac...
    Na poczatek zdjecia ptakow, efekt dwuletniego uganiania sie za nimi po krzakach i bagnach...
    01
    02
    03
    04
    05
    06
    Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB
  • jotes25
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3609

Pyszne zdjęcia wybrałeś "na dzień dobry". Gratuluję i chętnie zobaczę więcej. Dudek z turkuciem w dziobie?

Komentarz

• muflon
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 6763

Fiu fiu... (notabene ;-)). W takim tempie niedługo się okaże że co drugi forumowicz zawodowo w ptakach siedzi ;-)

Czwórka moim zdaniem nie pasuje do reszty. Jest taka, że tak powiem, "zwykła" ot po prostu ptak z czymś w dziobie i ładnie rozmytym tłem - jakich dziesiątki można zobaczyć w innych wątkach forumowych speców. Wprost do reklamy L-ki Canona (400/5.6+TC? ale to rozmycie jakieś za ładne ;-)). Natomiast pozostałe.... nooo... hmmm... miód :-D
      zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• jotes25
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 3609

Jeszcze pytanie co ta "czwórka" ma w dziobie, bo może czegoś nie wiemy (ja nie wiem)?

Komentarz

• fotosc
          Coś już napisał
          • 2006
          • 72

Zamieszczone przez muflon
          Fiu fiu... (notabene ;-)). W takim tempie niedługo się okaże że co drugi forumowicz zawodowo w ptakach siedzi ;-)

Czwórka moim zdaniem nie pasuje do reszty. Jest taka, że tak powiem, "zwykła" ot po prostu ptak z czymś w dziobie i ładnie rozmytym tłem - jakich dziesiątki można zobaczyć w innych wątkach forumowych speców. Wprost do reklamy L-ki Canona (400/5.6+TC? ale to rozmycie jakieś za ładne ;-)). Natomiast pozostałe.... nooo... hmmm... miód :-D
          naogladales sie juz ptaszkow

fotki mi juz sa znane
          Sylwester

www.sylwestercwalinski.com

Komentarz

• krzychoo
            Początki nałogu
            • 2007
            • 349

witam odwiedzajacych
            dudek oczywiscie trzyma turkucia, udalo mi sie podpatrzec i sfotografowac jak go zjada. Brodziec pewnie wyciagnal larwe jakiegos chruscika, bo pozniej wydlubywal go z otoczki... a to prawda 4005.6L+tc1.4 a tlo tak rozmyte bo byl kilka niewiele dalej niz minimalna ostrzenia pozwala...
            pozdrawiam

Komentarz

• januszP.
              Uzależniony
              • 2006
              • 634

No robi sie fantastyczna konkurencja wśród "ptasiarzy"! Moim zdaniem klimat na zdjęciu 6+ - mistrzostwo! Ptaszki tutaj są świetnym dodatkiem ale całość palce lizać!
              Gratulacje

Komentarz

• sniper88
                Pełne uzależnienie
                • 2007
                • 1156

6 ma jakas katastroficzna atmosfere Fenomenalne zdjecie, reszta tez niezla
                WWW | 500px | IG
                Semper in altum

Komentarz

• guest1
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 164

fotki bardzo fajne
                  dudek bardzo podoba mi sie
                  www.marekpaluch.pl
                  www.fotoptaki.art.pl

Komentarz

• 1507
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 327

świetne wszystkie
                    http://canon-board.info/showthread.php?t=38203

Komentarz

• mor_feusz
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1370

Podobaja sie. Swietne fotki

Komentarz

• Kubaman
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 4709

znam fotki z obiektywnych. Fajne.
                        Dudek ma chyba największy urok. Dwójka bardzo ładna, ale chyba nieco słabsza technicznie. 3 mi nie pasuje, przeostrzyłeś i dużo za dużo pojechałeś po saturacji. Czwórka podoba mi się chyba najbardziej, tylko kadr można by nieco poprawić - niżej i mniej ciasno z lewej. Krople są super. Ostatnie dwa mi nie podchodzą.
                        www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• SimOn!
                          Początki nałogu
                          • 2005
                          • 371

No dudek wymiata :smile: jest taki "inny". 5 jakoś mi tu nie pasuje, może to dlatego, że to łabędzie ;-) Ale najdziwniejsza w tym zestawieniu jest dla mnie 6. Możesz opisać w jakich okolicznościach powstało to zdjęcie, czy jakoś było obrabiane itd?
                          podpis...

Komentarz

• krzychoo
                            Początki nałogu
                            • 2007
                            • 349

witam
                            zdjecie nr 6... kadr "wyciagniety" z Puszczy Bialowieskiej, tuz po zmroku, kiedy na chwile podniosly sie mgly... nie ciety, pare osob mi sugerowalo posprzatanie balaganu u dolu, jednak nic stemplem nie dotknalem. pare ruchow poziomami i do galeriii...
                            kubaman, podziwiam i rozkochuje sie w tej niskiej perspektywie, ktora uprawiasz... jednak w krzaczorach i bagnach Puszczy B. trudno z lezakowaniem, bo tez i wodnych nie za duzo...
                            pozdrawiam

Komentarz

• Pitek
                              Coś już napisał
                              • 2007
                              • 68

Dudek jest super i wymiata, reszt też bardzo dobra:-D
                              Canon EOS 70D, Canon 100-400 L mk2, Canon 100, Tamron 17-50 1:2,8IF LD XR Di II Aspherical, Manfrotto 190 X PROB + 804 RC2

Komentarz

Pracuję...