jak najszybciej wysłać zdjęcia?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • galesia

jak najszybciej wysłać zdjęcia?

Witam,
    Mam pytanie, jak najszybciej wysłać zdjęcia. Chodzi mi o możliwość przesyłania, kiedy zdjęcie jest newsowe i gdzie liczy się szybkość. Wiem, że fotoreporterzy gazet tak robią. Jakieś połączenia satelitarne czy coś w tym rodzaju? Jakie urządzenia są do tego potrzebne? Dzięki, za odp. Pozdrawiam
  • Jac
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 4813

maly laptop z czytnkiem kart i telefon komorkowy - pozadny fon z HSDPA obecnie oferuje transfer do prawie 2Mbit/sek (download) wysylanie wolniej ;-)
    Instagram

Komentarz

• mkwiek
      Uzależniony
      • 2006
      • 862

Zamieszczone przez Jac
      maly laptop z czytnkiem kart i telefon komorkowy - pozadny fon z HSDPA obecnie oferuje transfer do prawie 2Mbit/sek (download) wysylanie wolniej ;-)
      znacznie wolniej, wysyłka to w HDSPA na poziomie 20kB/s. masakra. po prostu masakra
      I am FX

Komentarz

• Hellfire
        Początki nałogu
        • 2006
        • 414

Ale po co telefon? Laptopa się nie da podłączyć do internetu?

Komentarz

• sir-torpeda
          Coś już napisał
          • 2006
          • 61

Da, jeśli masz modem - obecnie chyba lepiej kupić zestaw telefon + laptop niż laptop + modem (chyba, że są takie z wbudowanymi), bo dodatkowo możesz dzwonić.
          - Fajne zdjęcia robisz. Jaki masz aparat?
          - Używam Nikona.
          - Płoń heretyku!

Komentarz

• nagor
            Uzależniony
            • 2007
            • 522

z tego co mi się wydaje każdy laptop ma teraz karte sieciowa i odem w standardzie..
            ale lepiej dopupić bezprzewodowy internet podłaczany do gniazda PCMIA (czy jakoś tak się nazywa to gniazdo)
            Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 | Canon: 24-70 | 28 | 50 | 85 | 75-300 | 420EX |
            zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Komentarz

• mkwiek
              Uzależniony
              • 2006
              • 862

Zamieszczone przez nagor
              z tego co mi się wydaje każdy laptop ma teraz karte sieciowa i odem w standardzie..
              ale lepiej dopupić bezprzewodowy internet podłaczany do gniazda PCMIA (czy jakoś tak się nazywa to gniazdo)
              każdy laptop ma modem ale nie GSM
              Można kupić modemy PCMCIA lub Express Card, są też takie na USB (mówię tu o modemach GSM, czyli wszystkie te iPlusy, Blueconnecty, Orange i inne). O ile download jest naprawdę szybki to upload nie należy nawet do średnio szybkich . mnie szlag trafia ale cóż. telefon jako modem to kiepskie rozwiązanie. Musisz się bawić kablami itp (bluetooth chyba odpada). Po za tym w przypadku połączenia głosowego lub sms zrywa się połączenie z netem.
              I am FX

Komentarz

• Jac
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 4813

Zamieszczone przez Hellfire
                alez da sie podlaczyc - wlasnie przez telefon
                no chyba ze mozna gdzies kupic podlaczany mobilny internet

co z tego ze wysylka jest wolna ( i tak jest 2x szybsza niz SDI ktore kiedys bylo wypasione) - jak i tak jest to obecnie najszybsze mobilne rozwiazanie - ja wlasciwie codziennie korzystam z takiego polaczenia i juz sie przyzwyczailem, najwazniejsze ze w HSDPA pliki po kilkaset mega nie sa juz problemem ;-)

Po za tym w przypadku połączenia głosowego lub sms zrywa się połączenie z netem.
                to juz zalezy od klasy telefonu - u mnie polacznie jest zawieszane na czas rozmowy/sms zerwanie sie nie zdazylo jeszcze
                Instagram

Komentarz

• delaa
                  Bywalec
                  • 2007
                  • 168

Zamieszczone przez mkwiek
                  każdy laptop ma modem ale nie GSM
                  Nieprawda.
                  można kupić modemy PCMCIA lub Express Card, są też takie na USB (mówię tu o modemach GSM, czyli wszystkie te iPlusy, Blueconnecty, Orange i inne). O ile download jest naprawdę szybki to upload nie należy nawet do średnio szybkich . mnie szlag trafia ale cóż.
                  Prawda. ;-)

telefon jako modem to kiepskie rozwiązanie. Musisz się bawić kablami itp (bluetooth chyba odpada). Po za tym w przypadku połączenia głosowego lub sms zrywa się połączenie z netem.
                  Nieprawda - telefon jako modem niczym sie nie różni od dedykowanych kart typu blu-sru czy I+ - to tylko telefony w PCMCIA. Bluetooth nie odpada - bez problemu można zestawić takie połączenie. Nawet nie trzeba wyciągać tel z kieszeni .

Mi nie przerywa podczas rozmowy czy SMS .
                  Transfery nie są gigantyczne ale wystarczy - jeśli masz zdjęcie Paris Hilton - w sytuacji odpowiedniej - luźno da się wysłać.
                  Pozdrawiam.

PS - tak wiem mam 5 postów tutaj wiec powiadam głupoty ;-))
                  Ostatnio edytowany przez delaa; 9475.
                  KIEV 60 NIKON N80 CANON 40D i szkieł kilka dobrych do zdjęć wilka...
                  No Art Just FUN ! http://www.delaa.pl

Komentarz

• mkwiek
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 862

Zamieszczone przez Jac
                    to juz zalezy od klasy telefonu - u mnie polacznie jest zawieszane na czas rozmowy/sms zerwanie sie nie zdazylo jeszcze
                    w każdym razie NIE POGADASZ równocześnie chodząc po internecie

Zamieszczone przez delaa
                    Nieprawda
                    szukanie obecnie laptopa bez modemu to chyba jak szukanie igły w stogu siana. Nawet moja 6 letnia Toshiba w stanie spoczynku ma standardowo modem.

Zamieszczone przez delaa
                    Nieprawda - telefon jako modem niczym sie nie różni od dedykowanych kart typu blu-sru czy I+ - to tylko telefony w PCMCIA. Bluetooth nie odpada - bez problemu można zestawić takie połączenie. Nawet nie trzeba wyciągać tel z kieszeni
                    patrz wyżej - albo rozmowa albo net. dla mnie takie rozwiązanie odpada.
                    I am FX

Komentarz

• robgr85
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 1719

Zamieszczone przez Hellfire

a np blue connect? chyba szybsze niż zaprezentowane wyzej opcje...
                      Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• mkwiek
                        Uzależniony
                        • 2006
                        • 862

Zamieszczone przez robgr85
                        a np blue connect? chyba szybsze niż zaprezentowane wyzej opcje...
                        to żeś się popisał a o czym my piszemy?
                        I am FX

Komentarz

• delaa
                          Bywalec
                          • 2007
                          • 168

w każdym razie NIE POGADASZ równocześnie chodząc po internecie

szukanie obecnie laptopa bez modemu to chyba jak szukanie igły w stogu siana. Nawet moja 6 letnia Toshiba w stanie spoczynku ma standardowo modem.

patrz wyżej - albo rozmowa albo net. dla mnie takie rozwiązanie odpada.
                          Nieprawda 1.

Pogadam równoczesnie chodząc po necie (wieleset razy tak robiłem - praktycznie codziennie) - kwestia jak to ktoś napisał "klasy" telefonu i konfiguracji połączenia. Mam pytanie - sprawdzałeś i wiesz czy gdybasz ???

Nieprawda 2.
                          Mam kilka laptopów (3) ;-)) w tym jeden dość Hi-tech - żaden nie ma modemu ale cóż wiesz lepiej....

Nieprawda 3.

Jednocześnie i rozmowa i net na przyzwoitym poziomie - ponawiam pytanie - sprawdziłeś czy gdybasz ??? jeśli sprawdziłeś i nie możesz tego osiągnąć - masz nieoptymalnie skonfigurowane połączenie/komputer/ łotewer...

Pozdrawiam.

Komentarz

• Jac
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 4813

Zamieszczone przez delaa
                            Bluetooth nie odpada - bez problemu można zestawić takie połączenie. Nawet nie trzeba wyciągać tel z kieszeni
                            BT odpada bo max transfer po bt to cos kolo 50 k - przy hsdpa (~200k) jest to niepotrzebne ograniczenie, podlaczajc przez USB telefon sie laduje i nie trzeba sie martwic bateria

i jeszcze info o klasach transmisji
                            The class indicates the mobile phone capabilities.

Class A
                            Class A mobile phones can be connected to both GPRS and GSM services simultaneously.

Class B
                            Class B mobile phones can be attached to both GPRS and GSM services, using one service at a time. Class B enables making or receiving a voice call, or sending/receiving an SMS during a GPRS connection. During voice calls or SMS, GPRS services are suspended and then resumed automatically after the call or SMS session has ended.

Class C
                            Class C mobile phones are attached to either GPRS or GSM voice service. You need to switch manually between services.
                            Instagram

Komentarz

• delaa
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 168

Zamieszczone przez Jac
                              BT odpada bo max transfer po bt to cos kolo 50 k - przy hsdpa (~200k) jest to niepotrzebne ograniczenie, podlaczajc przez USB telefon sie laduje i nie trzeba sie martwic bateria

i jeszcze info o klasach transmisji
                              Ha super ! (info o klasach transmisji ! )

Max 50 kbps czyli w max 30 sec wysyłasz "grubasa" jotpega - do agencji gdzie Michał W. i Paris H wspólnie jedzą śniadanie .....

Czego więc więcej trzeba ??? - pytanie sugerowane jest tytułem wątku.

Komentarz

Pracuję...