Nowy Olo (i Zuiki)

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • czornyj
    Zasłużeni
    • 2006
    • 2626

Nowy Olo (i Zuiki)

http://www.dpreview.com/news/0710/07101603olympuse3.asp
    Marcin Kałuża | foty
  • Krzychu
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 3611

Jak dla mnie to z kilometr na konkurencją...
    Super szybki korpus z 5 fps... LOL.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Komentarz

• lcf

Taa... To wyjdź z 5D na deszcz albo poćwicz AF w nowym Marku. Albo porównaj ostrość na brzegach kadru w optyce ZD i C. Wracając do fps - jakiś kompakt Casio nowy prototypowy 300 fps będzie miał (60 przy pełnej rozdzielczości) - kupisz?

A tak bez zadymiania już - E-3 ma mniej fps i matryca pewnie będzie bardziej szumiała, niż w większości Canonów - parametry ważne, ale nie zawsze najważniejsze. Na razie, bez porządnej recenzji, to sobie można gdybać, ale zapowiada się bardzo szybki AF, porządny wizjer i kilka bardzo ciekawych szkieł. Ciekawa też może być nowa generacja IS w body - deklarują 5 EV, ale nawet jak 4 EV będzie, to już jest nice. Porównaj też jakość obrazu w L z IS i bez - będziesz wiedział, po co stabilizacja w body. Jak dla mnie największym problemem może być 12b per kanał i DR - matryce w E-410/E-510 tak o jakieś 0.5 do 1 EV za konkurencją są, więc nieźle by było, jakby coś poprawili tutaj. Dowiemy się po testach.
      Ostatnio edytowany przez Gość; 4731.

Komentarz

• DoMiNiQuE
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 3548

Ten odchylany telewizor to jednak malo profesionalne posuniecie. Ciekawe kiedy to sie urwie

Komentarz

• CzłowiekZ
          Bywalec
          • 2006
          • 208

Zamieszczone przez DoMiNiQuE
          Ten odchylany telewizor to jednak malo profesionalne posuniecie. Ciekawe kiedy to sie urwie
          Stanie się bardziej profesjonalnym posunięciem jak zamontują go w następnych 1D. Tak samo jak w przypadku LV

AF w E3 jest o 25% szybszy niż 1DsMIII więc nie jest tak źle

Komentarz

• Eddie
            Coś już napisał
            • 2005
            • 82

Zamieszczone przez DoMiNiQuE
            Jak nie bedziesz szarpal w te i z powrotem, zeby sie nauczyc rozkladania to nie powinno byc problemow
            Regulamin pkt 8.
            Moje zdjęcia na www.obiektywni.pl
            Mój DigArt

Komentarz

• towersivy
              Uzależniony
              • 2005
              • 992

To jest forum Canona więc oklasków dla aparatu z matrycą wielkości ziarna piasku nie będzie. Wiadomo że oly zawsze lubił być innowacyjny ale to rynek jego innowacyjność zweryfikuję.

Komentarz

• chomsky
                Początki nałogu
                • 2005
                • 485

Taki korpus Canon oferuje za wielokrotnosc ceny. Znajac jakosc fotek z Olympusa wiem, ze znajdzie odbiorcow. Tych swiadomych ( tacy nie pala gum w swoich BMW, oni jezdza czym innym), ktorzy znaja sie na fotografii.
                czesc.ch.
                Analog ma "dusze".

Komentarz

• jotes25
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 3609

Zamieszczone przez lcf
                  Porównaj też jakość obrazu w L z IS i bez - będziesz wiedział, po co stabilizacja w body.
                  Tutaj nie ma raczej reguły (patrz np. 70-200/4 IS). Osobiście wolę stabilizację w szkle niż w korpusie. Łatwiej mi się obserwuje/kadruje mając stabilizowany obraz w wizjerze, a korpusowi pewnie łatwiej się ostrzy

Komentarz

• CzłowiekZ
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 208

Zamieszczone przez jotes25
                    Tutaj nie ma raczej reguły (patrz np. 70-200/4 IS). Osobiście wolę stabilizację w szkle niż w korpusie. Łatwiej mi się obserwuje/kadruje mając stabilizowany obraz w wizjerze, a korpusowi pewnie łatwiej się ostrzy
                    Uświadom mnie gdzie w Canonie masz wybór stabilizacji w szkle -> w korpusie? W 4/3 są obie do wyboru

Komentarz

• jotes25
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 3609

Zamieszczone przez CzłowiekZ
                      Uświadom mnie gdzie w Canonie masz wybór stabilizacji w szkle -> w korpusie? W 4/3 są obie do wyboru
                      W Olympusie jest to wybór prawie teoretyczny. Ile jest tych szkieł Leica ze stabilizacją, jedno czy dwa? Ciekaw jestem czy ktokolwiek w ogóle próbował je w praktyce używać z korpusami Olympusa...

Komentarz

• scooter
                        Uzależniony
                        • 2005
                        • 857

Tak i połączenie IS w body i w szkle daje bardzo niezadowalające efekty ...

Komentarz

• Eddie
                          Coś już napisał
                          • 2005
                          • 82

Zamieszczone przez scooter
                          Tak i połączenie IS w body i w szkle daje bardzo niezadowalające efekty ...
                          Skad wniosek?
                          Regulamin pkt 8.
                          Moje zdjęcia na www.obiektywni.pl
                          Mój DigArt

Komentarz

• tmaciak
                            Uzależniony
                            • 2006
                            • 610

Zamieszczone przez Eddie
                            Skad wniosek?
                            Najlepsze testy obiektywów, testy aparatów cyfrowych i testy lornetek w sieci! Jeśli szukasz kompetentnych informacji z tematyki foto-optycznej to trafiłeś we właściwe miejsce. Czeka tu na Ciebie ogromna ilość profesjonalnych i obiektywnych testów sprzętu optycznego, obszerne i ciekawe artykuły, nowości z branży, bogaty w zawartość merytoryczną i ilustrowany słowniczek oraz bazy danych zawierające setki lornetek, aparatów i obiektywów.
                            Pozdrawiam, Tomek
                            Canon S-120PC II

Komentarz

• Cyborg
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 416

Szkoda było testować. Wiado, że te systemy razem nie mają prawa poprawnie funkcjonować.

Komentarz

Pracuję...