czy to normalne że baterie wytrzymują 1 godzine w S1 si ?!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • swiadziu

czy to normalne że baterie wytrzymują 1 godzine w S1 si ?!

Witam, kupiłem przed dwoma dniami Canona s1 si i nie wiem czy jest sprawny na 100%. Problem z tym ze podczas nauki robieniu zdjęć itd. w ciągu 1 - 1,5 godziny pada mi komplet bateri. Czy tak ma być czy cos jest nie tak z moim modelem ? Przyznam że w tym czasie robie około 40 zdjęć z uzyciem lampy i używam cały czas " ekraniku". Dziś komplet DURACELLI wytrzymał aż 20 minut - w tym czasie nakręciłem krótki film i zrobiłem z 10 zdjęć. Bardzo proszę o radę i pomoc na ten temat. Pozdrawiam Grzegorz
  • Kostek
    Coś już napisał
    • 2004
    • 71

Zainwestuj w akumulatorki i ładowarkę. W ogólnym rozliczeniu wyjdzie to taniej, niż codzienne kupowanie nowych baterii.
    Pozdrawiam
    Kostek

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Normalne. Kup komplet akumulatorkow zamiast alkalicznych baterii, porzadnie naladuj i uzywaj o woli - ze dwa dni intensywnej zabawy jakie 2800mAh moglyby wytrzymac 8) .
      Firmy to np Energizer, GP, Forever.

Komentarz

• dzi
        Bywalec
        • 2004
        • 240

Zamieszczone przez Vitez
        Normalne. Kup komplet akumulatorkow zamiast alkalicznych baterii, porzadnie naladuj i uzywaj o woli - ze dwa dni intensywnej zabawy jakie 2800mAh moglyby wytrzymac 8) .
        Firmy to np Energizer, GP, Forever.
        vitez a tak z ciekawości, gdzie widziałeś aku AA 2800mAh firmy energizer?

Komentarz

• Wisozup
          Coś już napisał
          • 2005
          • 72

Zamieszczone przez Vitez
          Normalne. Kup komplet akumulatorkow zamiast alkalicznych baterii, porzadnie naladuj i uzywaj o woli.
          Tylko PORZADNIE naladuj...na tym forum zreszta przewijalo sie juz mnostwo tematow o akumulatorkach POZDRAWIAM

Komentarz

• hazan
            Zasłużeni
            • 2004
            • 1719

Zamieszczone przez mmsza
            Raczej normal.
            Małpa HP'owska mojej żonki też tyle potrafi zeżreć :-?
            Zapewne cały czas przeglądasz fotki na LCD - a te oszczędne nie są.
            ja widziałem jak Nikon komplecik swiezych baterii zjadł po jednym zdjeciu
            Pozdrawiam
            Hazan
            Canon-board.info www.pytamy.pl

Komentarz

• KuchateK
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 4895

Ja widzialem panike w oczach i totalne zalamanie jak ktos pompowal piaty z kolei komplet nowiusich duracell'i a aparat na pierwszych po wyjeciu z opakowania ruszyl i zdechl i na zadnych innych juz nie drgnal.

A tlumacz takiemu ze to sie nie zepsulo i to normalne... Jak go naciagalem w sklepie na ladowarke i aku to patrzyl jak bym mu do studni kazal skoczyc
              ...

Komentarz

• Vitez
                zło konieczne
                • 2004
                • 19804

Zamieszczone przez dzi
                vitez a tak z ciekawości, gdzie widziałeś aku AA 2800mAh firmy energizer?
                A gdzie ja napisalem ze to musi byc dokladnie 2800 i dokladnie Energizer? Zarowno pojemnosc jak i firmy to byly tylko przyklady a nie konkretne propozycje .

Komentarz

• swiadziu

Dziękuje Wszystkim za wyjaśnienie tej kwestji

Komentarz

• SenioR

sam mam S1 IS fakt 1 do 1,5 godziny na zwykłych bateriach to norma, zaś aku. no tu już można się pobawic. Mam aku SONY 2100, starcza mi na jakies 100 fotek, zaznaczam robie tylko na wizjerku

Komentarz

• Vitez
                      zło konieczne
                      • 2004
                      • 19804

Zamieszczone przez SenioR
                      zaznaczam robie tylko na wizjerku
                      A ktorym wizjerku? EVF czy LCD?

Komentarz

• swiadziu

Proszę doradźcie jakiej firmy kupić akumulatory ? Będe również wdzięczny za pomoc jaką kupić karte o pojemności 1 Gb, by karta współgrała z aparatem Canon S1 si

Komentarz

• SenioR

Zamieszczone przez Vitez
                          A ktorym wizjerku? EVF czy LCD?
                          oczywiście na EVF, sory

Komentarz

• SenioR

Zamieszczone przez swiadziu
                            Proszę doradźcie jakiej firmy kupić akumulatory ? Będe również wdzięczny za pomoc jaką kupić karte o pojemności 1 Gb, by karta współgrała z aparatem Canon S1 si
                            aku. najlepszej oczywiście firmy hehe. co do karty to trzeba próbowac indywidualnie, inaczej się nie da.

Komentarz

• swiadziu

Zamieszczone przez SenioR
                              aku. najlepszej oczywiście firmy hehe. co do karty to trzeba próbowac indywidualnie, inaczej się nie da.
                              No tak ta odpowiedź duzo mi dała - mam jednak proźbę jeśli ktos chce mi pomóc to niech nie pisze: Najlepsza, na wiadomo jakiej firmy, byle którą, najtańszą itd.
                              Oczekuję pomocy i poważnej odpowiedzi, a jak ktoś sobie chce robić ze mnie chece to dziekuje. Pozdrawiam świadziu

Komentarz

Pracuję...