Pocket wizard

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Army
    Coś już napisał
    • 2006
    • 84

Pocket wizard

Czy ma ktorys z szanownych Kolegow namiar na tanie pockety z pewnego zrodla (Polska, US lub jakies bezclowe zrodlo)? - interesuja mnie PW plus lub PW plus II.
    Moze ktos ma na oku jakies zamienniki ktore nie odbiegaja w dzialaniu PW, a sa duzo tansze?
    Na koniec - czy ewentualnie bylibyscie masowym downloadem zainteresowani z owego zrodla gdyby taniej wychodzilo hurtowo?
    WojciechArtyniew.com
  • merger
    Uzależniony
    • 2006
    • 619

pare opcji:
    1. przywiezc z usa w bagazu
    2. wyslac do UK z hongkongu i stamtad sobie wyslac do PL (pomijamy clo)
    3. wyslac z HK do PL i liczyc na szczescie

innych opcji nie widze. ja skorzystalem z uprzejmosci znajomego i z opcji 1.
    warto pamietac, ze jak juz sie zdecydujesz na opcje, to pockety z usa maja inne czestotliwosci co wiekszosc z HK (robione pod europe).
    sprawdzalismy to w sobote i sie po prostu nie widza. wiec jak juz sie zdecydujesz na zrodlo, to trzeba byc konsekwentym.
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Komentarz

• Army
      Coś już napisał
      • 2006
      • 84

Z dostawa i do US i UK nie mam problemow tylko czy jest jakies pewne zrodlo gdzie kupie taniej niz 188$ za sztuke ?
      WojciechArtyniew.com

Komentarz

• merger
        Uzależniony
        • 2006
        • 619

ja kupilem w tej cenie. taniej nowych nie znalazlem.
        5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
        430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

Komentarz

• maxbmx
          Początki nałogu
          • 2006
          • 364

Na ebay polecam uzytkownika ahmuay.

Polecam zakup jednak multimax'a z uwagi na to że pocket wizardy plus II ma juz ze 100 osób w polsce hehe
          Moje zdjęcia
          RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)

Komentarz

• merger
            Uzależniony
            • 2006
            • 619

ta, a moje i tak sobie moga blyskac i nic tym 100 osobom do tego

Komentarz

• Baldi
              Coś już napisał
              • 2004
              • 53

Zamieszczone przez maxbmx
              Na ebay polecam uzytkownika ahmuay
              Ja również polecam Ahmuaya (ma obszerną ofertę Pocket Wizardów, Sekoniców i wszystko do Mamiyi) - przesyłka leci z HK szybko i sprawnie.
              Czasem wpadnie na cło - wtedy trzeba dopłacić parę groszy ale i tak się opłaca nawet jeśli wpadnie

Pozdro
              B.

Komentarz

• adalbert
                Początki nałogu
                • 2007
                • 353

Zamówiłem w B&H ... teraz czeka mnie loteria wpadnie na cło, czy nie wpadnie? - ale nawet z cłem wyjdzie znacznie taniej niż np. w pstryku

Komentarz

• Army
                  Coś już napisał
                  • 2006
                  • 84

Ku przestrodze.
                  Kurde, rozczarowanie mnie dopadlo gdyz dowiedzialem sie ze PW wyzwala tylko 1 blysk w trybie strobe mode (chinczyk za 15$ dzialal nalerzycie), pewnie wiele osob w zyciu tego trubu nie uzyje ale ja chcialem sie pobawic.
                  WojciechArtyniew.com

Komentarz

• merger
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 619

a gdzie masz strobe mode?

Komentarz

• Jacek_Z
                      Moderator
                      • 2005
                      • 2726

Zamieszczone przez Baldi
                      Ja również polecam Ahmuaya (ma obszerną ofertę Pocket Wizardów, Sekoniców i wszystko do Mamiyi) - przesyłka leci z HK szybko i sprawnie.
                      Czasem wpadnie na cło - wtedy trzeba dopłacić parę groszy ale i tak się opłaca nawet jeśli wpadnie

Pozdro
                      B.
                      chcę kupić u niego zestaw 3 szt (PW II plus), ale nie mam karty kredytowej i pay-pala. Ktoś chętny na większe zamówienie - bym się podłączył ? (albo na sekonica?)
                      Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)

Komentarz

• Army
                        Coś już napisał
                        • 2006
                        • 84

580ex
                        WojciechArtyniew.com

Komentarz

• Carver
                          Dopiero zaczyna
                          • 2006
                          • 18

Zamieszczone przez maxbmx
                          Na ebay polecam uzytkownika ahmuay.

Polecam zakup jednak multimax'a z uwagi na to że pocket wizardy plus II ma juz ze 100 osób w polsce hehe
                          Myślę, że dużo więcej ... Nawiasem mówiąc w B&H w Nowym Jorku na piętrze (w stoisku Canona) jest nasz rodak - bardzo miły gość. Warto z nim pogadać w przypadku jakichkolwiek wątpliwości (jeśli ktoś tam będzie oczywiście). Niestety, nie mam namiarów - żałuję, byłem zbyt oszołomiony sklepem. W przypadku pozostałej obsługi (w większości w jarmułkach) odniosłem wrażenie, że nie zawsze zna doskonale towar, którym handluje. Objawia się to naradami, dyskusjami i dopytywaniem się innych kolegów. Do tego łatwo można wyjść z dodatkowymi, ale zupełnie niepotrzebnymi kablami
                          Sam sklep powala na kolana - jest dosłownie wszystko i na miejscu. Można się ostro rozchorować...

Komentarz

• merger
                            Uzależniony
                            • 2006
                            • 619

zamierzam tam uderzyc w wakacje

Komentarz

• KuchateK
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 4895

"Stoisko na pietrze" to spora nowosc. Ostatnio przeszli duza zmiane. Powierzchnia powiekszyla sie kilkukrotnie. Ilosc stoisk podobnie. Mysle, ze bedzie teraz nieco luzniej, zwlaszcza w niedziele, w ktore "po staremu" naprawde ciezko bylo sie przecisnac z jednego konca sklepu na drugi Powiekszyla sie tez ilosc Canonow, ktore mozna pomacac
                              ...

Komentarz

Pracuję...