Nietypowy aparat..

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • arturs
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 4196

Nietypowy aparat..

Witam..
    Mam pytanko - nie wiem czy dobry dział ale najwyżej ktoś przeniesie..
    Potrzebuję nietypowego aparatu - może nie tyle nietypowego co z nietypowymi funkcjami - mianowicie szukam aparatu który miałby wbudowany timer albo najlepiej detekcję ruchu - chodzi o zostawienie aparatu w jakimś miejscu i rejestrację jak coś będzie się działo - może to być również kamerka z taką funkcją.. warunek - ma być małe (i łatwe do zakamuflowania) i zasilanie bateryjne/akumulatorowe, rozdzielczość może nie być duża.. generalnie urzadzenie ma posłużyć do złapania złodziei w paru miejscach - nie moge niestaty użyć środków "konwencjonalnych" czyli normalnych kamer przemysłowych z rejestratorem z detekcją ruchu bo nie mam zasilania.. aparat/kamera powinien w trybie czuwania pracować pare dni.. chodzi mi o coś w tym stylu - tylko tam mają ilości hurtowe (i to produkpwane pod zamówienie) a mnie potrzebna jedna sztuka..
    Pozdrawiam
    Artur
    5DmkI, C85f1.2|580 EXII|
  • korona-pl
    Początki nałogu
    • 2007
    • 277

klikaj w reklamy na CB:
    Delta Opti - Monitoring, urządzenia sieciowe, alarmy, inteligentny dom, osprzęt elektroinstalacyjny - Zaufaj specjalistom i sprawdź naszą ofertę online lub stacjonarnie w Poznaniu.
    pozdrawiam
    Jacek

nie karmię troli...

Komentarz

• Zielony
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 2928

Możesz uchylić rąbka tajemnicy tej akcji?
      sigpic

Komentarz

• arturs
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 4196

Zamieszczone przez Zielony
        Możesz uchylić rąbka tajemnicy tej akcji?
        ??? ja wiem czy tajemnicy.. pracuję w firmie która zajmuje się monitoringiem, ochroną, alarmami itp. - jeden z naszych klientów namierzył u siebie w zakładzie "dziuplę" gdzie pracownicy składają sobie rzeczy przed wyniesieniem ich z zakładu - jest to kanał (ciepłowniczy czy coś takiego - z jakimiś rurami w każdym razie) - goście odsuwają klapę i wrzucają jakies tam rzeczy które są warte "parę" złotych i wynoszą z zakładu - klient poprosił żeby spróbować namierzyć "klientów" - problem jest taki że to zakład przemysłowy i trochę ludzi tam się kręci ale nie bardzo jest możliwość podciągnięcia zasilania i zastosowanie klasycznego układu - kamera/rejestrator/zasilanie - tak żeby się nie kapnęli że coś było robione - schowek jest w miare regularnie opróżniany - kwestia żeby zobaczyć przez kogo, a że do miejsca ma dostęp dobre kilkadziesiąt osób i obiekt pracuje na 3 zmiany to ciężko kogoś złapać za rękę.. poza tym jak coś wyczują to przeniosą schowek gdzie indziej a nie o to chodzi..

Pozdrawiam
        Artur
        5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• laur
          Bywalec
          • 2006
          • 144

W moim mieście był kiedyś taki sklep, w którym wisiały fotki złapanych na gorącym uczynku złodziei mleka, takich w butelkach co stały rano przed sklepem. Negatywy do wykupienia oczywiście :-) przeważnie miejscowy element rankiem chciał wypić sobie mleczko na kaca. Może kolego coś podobnego montuje? :-)
          Kilka moich zdjęć: http://www.fotoik.pl/index.php?akcja=autor&rid=2951
          Moja galeria: http://laur.ovh.org/

Komentarz

• mattnick
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1735

Zamieszczone przez laur
            W moim mieście był kiedyś taki sklep, w którym wisiały fotki złapanych na gorącym uczynku złodziei mleka
            Z tego co wiem nie jest to zgodne z prawem
            30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
            CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• schabu
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1352

czarny pasek na oczy i będzie legalne. a że to osiedle to każdy i tak będzie wiedział o kogo chodzi.
              Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Komentarz

• laur
                Bywalec
                • 2006
                • 144

To było juz kilka lat temu, teraz podejrzewam że ochrona wizerunku złodzieja nie pozwala na łamanie jego podstawowych praw do anonimowych kradzieży... w sumie to nawet nie wiem jak ta sprawa skończyła sie dla własciciela sklepu, podaję jako ciekawostkę, zeby tylko koledze artursowi nie wytoczyli potem procesu o nielegalne robienie zdjęć, na które stanowczo nie wyrażaja zgody...
                Kilka moich zdjęć: http://www.fotoik.pl/index.php?akcja=autor&rid=2951
                Moja galeria: http://laur.ovh.org/

Komentarz

• Vitez
                  zło konieczne
                  • 2004
                  • 19804

Zamieszczone przez arturs
                  Potrzebuję nietypowego aparatu - może nie tyle nietypowego co z nietypowymi funkcjami - mianowicie szukam aparatu który miałby wbudowany timer albo najlepiej detekcję ruchu - chodzi o zostawienie aparatu w jakimś miejscu i rejestrację jak coś będzie się działo - może to być również kamerka z taką funkcją.. warunek - ma być małe (i łatwe do zakamuflowania) i zasilanie bateryjne/akumulatorowe, rozdzielczość może nie być duża
                  Hmmm... a cena nie gra roli? Bo 1DMkIII ma taka opcje - zostawiasz go na Servo, ustalasz punkty AF i jak wykryje ruch w ktoryms (lub w kilku na raz - definiowalne) z ustalonych punktow AF to odpala serie.

Komentarz

• jajurek
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 160

Zdaje się, że dyskusja zboczyła nieco z tematu. Wiem, że wbudowany timer ma np. Canon G6 (nie mam już tego aparatu, ale, o ile pamiętam, można było zrobić do 100 zdjęć w odstępach czasu do 1 godz.; nie wiem, czy G7 tą funkcję zachował).
                    Canon EOS 30D, Canon EOS 400D, EOS 5D; EOS T1i, EOS T2i; EF 17-40/4L, EF 100-300/5.6L, EFS 60/2.8 macro, EF 200/2.8 L II, EF 100-400/4.5-5.6L IS USM, EF 70-200/4 IS L, EF 70-300/4-5.6 IS USM, EF 300/4 L; EF 1.4 Extender, EF 2x Extender, Speedlite 420EX, Speedlite 580EX; "IS is for us old farts with too much shake"(NINAS)

Komentarz

• pawelknapik
                      Dopiero zaczyna
                      • 2007
                      • 35

Myślę, że można użyć lustrzanki z gniazdem wężyka typu mini jack - powinno dość łatwo dać się zamiast przycisku wyzwalającego migawkę użyć innego elementu, typu detektor ruchu, bariera w podczerwieni, mechaniczny przycisk itp... Dzięki temu, że nie będzie to element wbudowany w aparat, można go od aparatu oddalić (dłuższy kabel, w ekstremalnym przypadku przekazanie sygnału radiowo między jakimś nadajnikiem a odbiornikiem podłączonym do wejścia wężykowego).
                      Problematyczne w tym rozwiązaniu mogą być: gabaryty lustrzanki, jasność obiektywu, warunki oświetleniowe w fotografowanym miejscu.
                      flickr

Komentarz

• Zielony
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 2928

Zamieszczone przez pawelknapik
                        Problematyczne w tym rozwiązaniu mogą być: gabaryty lustrzanki, jasność obiektywu, warunki oświetleniowe w fotografowanym miejscu.

No i łomot migawki...

Chyba, że coś z silent mode ;-)
                        sigpic

Komentarz

• tymin3
                          Bywalec
                          • 2005
                          • 102

Widzialem kiedys kamerke internetową z programem ktory wlaczal nagrywanie podczas wykrycia ruchu... oczywiscie nazwy nie pamietam ale pokazuje kierunek w ktorym mozna szukac
                          E1, E3

http://www.fotostudio.zambrow.org

Komentarz

• mor_feusz
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 1370

a moze kupic IP kamere i monitorowac z kompa? a jeszcze lepiej jakis wireless card i masz bezprzewodowo podlaczony sprzecik

Komentarz

• Isengrim

Jak na taką okazje to wystarczy:
                              http://allegro.pl/item276648608_kame..._ra.html#photo

Komentarz

Pracuję...