Różnica między 400D a Rebel XTi

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tatoke

Różnica między 400D a Rebel XTi

Niech mnie ktoś oświeci jaka jest różnica właściwie. Niczego nie moge się doszukać prócz tego, że Rebel jest wersją amerykańską...Sama posiadam tąże wersję i od początku mnie to udziwnienie zastanawiało.
  • Wats0n
    Uzależniony
    • 2006
    • 996

Amerykanie widocznie lepiej orientują się w oznaczeniach literowch niż numerach.
    Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

• sniper88
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 1156

Z tego co wiem, to roznica jest w nazwie i plakietce na body
      W japoni ten model nazywa sie jeszcze inaczej (kiss digital x?)
      WWW | 500px | IG
      Semper in altum

Komentarz

• bartheq
        Bywalec
        • 2004
        • 134

To ja jeszcze udziwnie: w Azji nazywa sie Kiss X (:

Generalnie to ten sam aparat tylko inna "naklejka" w prawym dolnym rogu.
        !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
        Zamieszczone przez sniper88
        Z tego co wiem, to roznica jest w nazwie i plakietce na body
        W japoni ten model nazywa sie jeszcze inaczej (kiss digital x?)
        to sie nazywa wyczucie czasu (:
        Ostatnio edytowany przez bartheq; 1005. Powód: Automerged Doublepost
        5DII+L+L+L+L (:
        bartekkucharczyk.pl

Komentarz

• mattnick
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1735

Może produkują je w 1 miejscu i tak łatwiej orientować się który w jaką cześć świata wysłać ??
          30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
          CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• sowask8
            Bywalec
            • 2006
            • 166

tylko po co :] smieszna sprawa z tym jest ale to to samo opakowanie
            Canon pełna klatka i do przodu

http://www.soowsen.blogspot.com

Komentarz

• liquidsound
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1956

Zeby zaspokoic amerykanskie poczucie wyzszosci. Zauwazcie ze wiekszosc sei szanujacych marek samochodow robi wersje dla USA. Np mitsubishi eclipse w europie to kupienia jedynie w wersji 2.0 16v z napedem na przdnia os a w stanach jest wersja 3.0 z napedem na 2 osie...wlasnie ja planuje sciagnac ;-)
              1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
              Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Komentarz

• APP
                Uzależniony
                • 2006
                • 664

Ten konkretny przykład jest raczej nietrafiony - byłby zasadny gdyby aparaty faktycznie różniły się w sposób zasadniczy ;-)

Co do nazewnictwa, - ponoć wynika to z rożnic w prawie patentowym (nie znam się, więc nie będę rozwijał tematu, dlaczego czasem tak jest, a czasem nie). Naturalnie może to też być zwyczajnie kwestia polityki marketingowej firmy... niech będzie choćby tak, jak napisał Wats0n ;-)

Co do różnic między wersjami aparatu na różne rynki, to o takich nic mi nie wiadomo, ale o ile WSZYSTKIE nie wychodzą z TEJ SAMEJ FABRYKI, to tak do końca pewny też bym nie był - prosty przykład (też z samochodami, ale chyba już bardziej adekwatny) - niektóre modele np. Toyoty dostępne w Europie produkowane są zarówno w Europie jak i w Japonii - okazuje się, że choć to to samo auto, ten sam wygląd, opcja, silniki itd, to np. światła nie pasują, choć zewnętrznie to to samo (inny jest układ kostki połączeniowej i chyba mocowań).
                Więc choć aparaty zasadniczo się nie różnią (parametry, funkcje), jakieś tam nieistotne dla końcowego użytkownika różnice mogą istnieć. A niech będzie, że choćby i rzecz tak ważna, jak kontrola jakości.
                Jeśli kogoś dostatecznie nurtują tego typu różnice (miejsce przykręcenia śrubki, kształt złączek), niech dzwoni na Żytnią.

Komentarz

• Janczewski
                  Bywalec
                  • 2007
                  • 143

Na pierwszy rzut oka niczym, na drugi także samo.
                  blog

Komentarz

• KORD/EPKK
                    Bywalec
                    • 2005
                    • 137

Amerykanie zawsze lubili byc inni... I lubieli miec cos innego. Itak w Europie jest Honda Accord a w Ameryce jest Acura TSX , Nissan Primera nazywa sie Infiniti Q30 a EOS 400D po prostu Rebel xti... Jest jeszcze wiele innych przykladow...
                    airliners.net
                    50D + BG-E2 + 70D
                    + 17-40 L USM + 50 f1.8 STM + 24-105 L IS USM + EF 100-400 L IS USM + Sigma 150-600 S + SpeedLite 430EX

Komentarz

• alfsky
                      Bywalec
                      • 2007
                      • 106

A taki np Opel w GB jest Vauxhal-em, w Australii Holdenem, a w Ameryce Południowej Chevrolet-em...

A w ogóle to witam, jako że czytam już od dawna, a to mój pierwszy (nieco OT- za co z góry przepraszam) post na forum.

Komentarz

Pracuję...