Niebieskie plamki na wyświetlaczu A710iS

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • grzegorzlot

Niebieskie plamki na wyświetlaczu A710iS

Witam
    ostatnio zauważyłem, że przy zasłoniętym obiektywie (czarne tło) na wyświetlaczu mojego monitora widać niebieską plamkę. Przełączając jednocześnie tryby fotografowania, okazuje się, że w trybie M jest trochę mniej widoczna (ale nadal jest), a do tego wszystkiego w trybie panoramy widać też taką niebieską plamkę w innym miejscu (ale jest ona ledwo widoczna). Czy ktoś spotkał się z tym? Co to może być???
  • grzegorzlot

i co nie ma chętnych aby pomóc

Komentarz

• krzy
      Bywalec
      • 2007
      • 163

Zamieszczone przez grzegorzlot
      Jak pomóc? piszesz o jakimś UFO :-P
      Z opisu nawet dokładnie nie wiadomo jak "to" wygląda. Zrób jakieś zdjęcia, może nawet dobrą komórką...
      (hmm... może przesadziłem z tym komórczakiem i określeniem "zdjęcia" )

Komentarz

• Janusz Body
        Moderator
        • 2004
        • 5757

A co tu pomagać? Hot piksele masz - normalne nie ma się czym przejmować.

Janusz,
        Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• Juriko
          Początki nałogu
          • 2007
          • 485

Witam
          ostatnio zauważyłem, że przy zasłoniętym obiektywie (czarne tło) na wyświetlaczu mojego monitora widać niebieską plamkę.
          Jak to rozumieć, na wyswietlaczu w aparacie, na wyświetlaczu monitora komputera?
          Jeśli występuje na LCD aparatu, to jak to wygląda po zrobieniu zdjęcia w warunkach zasłoniętego obiektywu oczywiście i wyświetleniu na monitorze komputera?
          Jaka duża jest ta plamka?

Komentarz

• krzy
            Bywalec
            • 2007
            • 163

Hej "grzegorzlot" !
            widzisz?... tyle pytań i nikt nie chce odpowiedzieć? :wink:

Komentarz

• Becias

Czesc ja tez mam taki aparat a takiego problemu nie mam... radze udac sie do jakiegos specjalisty albo zareklamowac sprzet.A przy okazji to czy masz polska insrtukcje obslugi do tego modelu?Moglbys podeslac na maila? [email protected]

Komentarz

• grzegorzlot

Zamieszczone przez Juriko
                Jak to rozumieć, na wyswietlaczu w aparacie, na wyświetlaczu monitora komputera?
                monitor komputera nie ma obiektywu , a jest wyraźnie napisane, że przy zasłoniętym obiektywie [czyli ciemny obraz widoczny na wyświetlaczu mojego aparatu].

Po prostu patrząc na wyświetlacz aparatu podczas robienia ciemnego zdjęcia [czyli zasłonięty obiektyw] widać plamką świecącą na niebiesko

Komentarz

• Juriko
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 485

No i dalej nie wiadomo.
                  W pytaniu chodziło mi o uściślenie, czy objaw występuje tylko na wyświetlaczu aparatu, czy również po zrobieniu zdjęcia oglądanego na monitorze kompa?
                  W ten sposób można by ustalić na początek, czy dzieje się coś z wyświelaczem, czy z matrycą.

Komentarz

Pracuję...