KIT od 300D naprawa czy kupno?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gokyu
    Coś już napisał
    • 2007
    • 65

KIT od 300D naprawa czy kupno?

pytanie do obeznanych w cennikach, temacie i... zyciu: kitowy obiektyw do 300D - najprawdopodobniej uszkodzona przyslona w obiektywie (ekspertyza na telefon od fachmana) - naprawa czy wymiana?

na allegro nowka - 199 zeta, 2-3 miesieczne - w granicach 150 zeta... fachman nie do konca potrafil okreslic koszt naprawy...

pozdrawiam i dzieki
  • VomitroN
    Uzależniony
    • 2006
    • 516

Nowe kitowce sa do kupienia juz za 110zl na Allegro. Przy tej cenie chyba nie warto bawic sie w naprawy. Natomiast czesc korpusu wraz elektronika, mozna wykorzystac np. do ewentualnego zlozenia adaptera EOS/P-SIX z potwierdzeniem ostrosci, lu sprzedac jako zlom za 20zl.
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Komentarz

• paweleverest
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1138

Kupuj nowy -niewiele więcej a masz gwarancje - nawet nie ma się nad czym zastanawiać

Komentarz

• ryszard_ochódzki
        Początki nałogu
        • 2007
        • 255

Onlyyyyyy neeeeeeeew
        Mordo Ty moja !

Komentarz

• gwozdzt
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 5780

Zamieszczone przez VomitroN
          czesc korpusu wraz elektronika, mozna wykorzystac np. do ewentualnego zlozenia adaptera EOS/P-SIX z potwierdzeniem ostrosci,
          lub samą elektronike wykorzystać do potwierdzenia ostrości z adapterem EOS/M42, EOS/Nikon lub jakimkolwiek innym.

Zamieszczone przez VomitroN
          lub sprzedac jako zlom za 20zl.
          szkoda sprzedać za tyle, skoro sam chip (dendalion czy jak mu tam) kosztuje około 200zł.
          Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• brzoza
            Bywalec
            • 2005
            • 127

Zamieszczone przez gokyu
            kitowy obiektyw do 300D - najprawdopodobniej uszkodzona przyslona w obiektywie
            Dawno temu tak miałem, przysłona zacinała się w momencie naciśnięcia migawki i wyskakiwał jakiś ERR na wyświetlaczu (chyba 99).

Z czystej ciekawości zapytałem w serwisie, ile by mnie to kosztowało, gość powiedział że jakoś około 200 zł, zapytał się też od razu, czy jestem pewny, że chcę go naprawiać

Kita nie opłaca się naprawiać, co by w nim nie padło (samo rozebranie nierzadko wyjdzie drożej), nie opłaca się nawet kupować oryginalnej osłony p-słonecznej, bo kosztuje prawie tyle samo co cały obiektyw

pozdr.

Komentarz

• gokyu
              Coś już napisał
              • 2007
              • 65

wielkie dzieki koledzy - tak tez myslalem... zastanawia mnie propozycja przedmowcy by czesc elektroniki wykorzystac do adaptera z potwierdzaniem ostrosci - pomysl zaiste nieglupi - pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...