Fiskus, CBA i ABW tropią handlujących internautów

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Nemeo
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1757

Fiskus, CBA i ABW tropią handlujących internautów

Pisiory tropią handlujących internautów.

• Kolaj
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 3293

Hehe, dobre! Nie popieram niepłacenia podatków, ale co ma do tego Centralne Biuro Antykorupcyjne...?

Komentarz

• jedrucha
      Bywalec
      • 2007
      • 110

Właściwe służby na właściwym miejscu...
      Jędrek

Komentarz

• akustyk
        gajowy
        • 2004
        • 12226

i bardzo dobrze.

dlaczego maja nie placic tych podatkow, ktore placa normalne sklepy. dlaczego maja robic pieniadze kosztem budzetu tego panstwa?

to prawo jest calkiem rozsadnie sformulowane. osobie prywatnej wolno sprzedac bez niczego sprzet starszy niz pol roku. kupujacy ma obowiazek zalacic od tego podatek (2% wartosci - niemalo, po prawdzie).
        a firmy musza rozliczac sie z tego jak z normalnej dzialalnosci.

bardzo dobrze, ze ktos sie za to bierze. dlaczego sklep fizyczny, placacy za lokal, prad, pracownika, porade (czesto bezplatna)... i przez to oferujacy zauwazalnie wyzsze ceny, ma dostawac tak w d... od rynku, na ktorym byle chalupnik moze sprzedac taniej?

Zamieszczone przez Kolaj
        Hehe, dobre! Nie popieram niepłacenia podatków, ale co ma do tego Centralne Biuro Antykorupcyjne...?
        jak to co? przeciez to darmowy banner wyborczy PIS-u. moherowe zgredy kochaja termin "walka z korupcja" i gdyby sie dalo, to z bozej laski namaszczeni Lech z Jaroslawem wysylali by CBA do wystawiania mandatow za parkowanie i za smiecenie na plazy.

zreszta... poczekajmy do nastepnej kadencji, bo moze i do tego dojdzie
        www albo tez flickr

Komentarz

• brodafidela
          Coś już napisał
          • 2007
          • 74

Zamieszczone przez akustyk
          i bardzo dobrze.

dlaczego maja nie placic tych podatkow, ktore placa normalne sklepy. dlaczego maja robic pieniadze kosztem budzetu tego panstwa?

to prawo jest calkiem rozsadnie sformulowane. osobie prywatnej wolno sprzedac bez niczego sprzet starszy niz pol roku. kupujacy ma obowiazek zalacic od tego podatek (2% wartosci - niemalo, po prawdzie).
          a firmy musza rozliczac sie z tego jak z normalnej dzialalnosci.

bardzo dobrze, ze ktos sie za to bierze. dlaczego sklep fizyczny, placacy za lokal, prad, pracownika, porade (czesto bezplatna)... i przez to oferujacy zauwazalnie wyzsze ceny, ma dostawac tak w d... od rynku, na ktorym byle chalupnik moze sprzedac taniej?
          Stary, aż strach czytac co za bzdury ty piszesz. Gorzej jakbym czytał kwartalinik poborcy podatkowego "Kocham Podatki".

Czyli, że jak kupie sobie obiektyw, zapłacę za niego ciężką krwawicą (już opodatkowaną) cenę ( w której są wszelkie możliwe podatki, cła i VAT), a potem bede chciał go odsprzedać komuś (mp. bo mi sie znudzi) i ten ktoś za swoją krwawicę (już wcześniej opodatkowaną) kupi ode mnie moje szkło, to słusznie zapłaci jeszcze 2% podatku więcej ??
          Zastanów sie co piszesz człowieku !

Inna sprawa, że winineś poczytać ustawę o PCC bo tam stoi napisane, że zobowiązanie podatkowe jest solidarne - czyli, że jak kupujący nie zapłaci, to ściągną z ciebie.

Jako kupujący chcę kupić dobrze i tanio. I to moje święte prawo. Jezeli ktoś chce kupić drożej, ale za to sobie przy okazji o pogadać o dupie maryni albo o pogodzie albo o tym co kupuje - to jego prawo i jego pieniądze.
          Dla takich jak ja jest prosty sklep internetowy z minimalnymi kosztami a dla takich jak ty jest salonka na Starym Mieście z kawusią i szarlotką.
          Czemu więc u licha ja mam płacić tyle ile ty skoro nie mam ochoty z tego korzystać ?.

Zatem, człowieku ! Odczep sie (pierwotnie miało być mocniejsze słowo) od moich praw i moich pieniędzy !

Mało ci, że płacisz ZUS, dochodowy, VAT w każdym towarze, akcyzę w paliwie, cła w szkłach z japonii, podatek od spadków i darowizn, od psa, itp. -to jeszcze chcesz zapłacić PCC ?
          Lubisz, żeby zabierano ci kase, na którą pracujesz ? Prosze bardzo masz prawo - możesz człeku oddać wszystko - w ramach darowizny - nie zapomnijcie tylko z obdarowanym zapłacić podatku !

brodafidela

Boże ! Przecież to wariat ! A TY widzisz i nie grzmisz ! Pioruny sie skończyły, czy jak
          brodafidela

Komentarz

• akustyk
            gajowy
            • 2004
            • 12226

Zamieszczone przez brodafidela
            Stary, aż strach czytac co za bzdury ty piszesz. Gorzej jakbym czytał kwartalinik poborcy podatkowego "Kocham Podatki".

Czyli, że jak kupie sobie obiektyw, zapłacę za niego ciężką krwawicą (już opodatkowaną) cenę ( w której są wszelkie możliwe podatki, cła i VAT), a potem bede chciał go odsprzedać komuś (mp. bo mi sie znudzi) i ten ktoś za swoją krwawicę (już wcześniej opodatkowaną) kupi ode mnie moje szkło, to słusznie zapłaci jeszcze 2% podatku więcej ??
            Zastanów sie co piszesz człowieku !

Inna sprawa, że winineś poczytać ustawę o PCC bo tam stoi napisane, że zobowiązanie podatkowe jest solidarne - czyli, że jak kupujący nie zapłaci, to ściągną z ciebie.

Jako kupujący chcę kupić dobrze i tanio. I to moje święte prawo. Jezeli ktoś chce kupić drożej, ale za to sobie przy okazji o pogadać o dupie maryni albo o pogodzie albo o tym co kupuje - to jego prawo i jego pieniądze.
            Dla takich jak ja jest prosty sklep internetowy z minimalnymi kosztami a dla takich jak ty jest salonka na Starym Mieście z kawusią i szarlotką.
            Czemu więc u licha ja mam płacić tyle ile ty skoro nie mam ochoty z tego korzystać ?.

Zatem, człowieku ! Odczep sie (pierwotnie miało być mocniejsze słowo) od moich praw i moich pieniędzy !

Mało ci, że płacisz ZUS, dochodowy, VAT w każdym towarze, akcyzę w paliwie, cła w szkłach z japonii, podatek od spadków i darowizn, od psa, itp. -to jeszcze chcesz zapłacić PCC ?
            Lubisz, żeby zabierano ci kase, na którą pracujesz ? Prosze bardzo masz prawo - możesz człeku oddać wszystko - w ramach darowizny - nie zapomnijcie tylko z obdarowanym zapłacić podatku !

brodafidela

Boże ! Przecież to wariat ! A TY widzisz i nie grzmisz ! Pioruny sie skończyły, czy jak

nie chce mi sie odpisywac na ten stek piedół i zarzutów pod moim adresem. proponuje jednak najpierw przeczytanie oryginalnego artykulu a potem pretensje.

ignore
            www albo tez flickr

Komentarz

• MacGyver
              Cenzor
              • 2006
              • 7043

Dura lex, sed lex

A to CBA to tam jest chyba na tej samej zasadzie na jakiej Straż Leśna może dokonywać kontroli drogowych :-)
              Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• brodafidela
                Coś już napisał
                • 2007
                • 74

Zamieszczone przez akustyk
                nie chce mi sie odpisywac na ten stek piedół i zarzutów pod moim adresem. proponuje jednak najpierw przeczytanie oryginalnego artykulu a potem pretensje.

ignore
                Przeczytałem i artykuł i obie twoje wypowiedzi. ja nie mam pretensji, tylko "ogarnął mnie śmiech pusty a potem zdjęła litość i trwoga."

Odpisywać nie trzeba - zresztą raczej nie masz specjalnie co.

brodafidela
                brodafidela

Komentarz

• Tomasz Golinski
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 8623

Zabawne, że wszyscy pomstują na PiS, a nie na tych sabotażystów (lub idiotów), którzy takie podatki uchwalili...

A prawa trzeba przestrzegać.
                  30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                  Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• jedrucha
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 110

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                    A prawa trzeba przestrzegać.
                    Zgadzam się, jednak zaprzęgnięcie do tego celu CBA, CBŚ i ABW wydaje mi się, delikatnie mówiąc, mocno przeszadzone.
                    Jędrek

Komentarz

• akustyk
                      gajowy
                      • 2004
                      • 12226

Zamieszczone przez jedrucha
                      Zgadzam się, jednak zaprzęgnięcie do tego celu CBA, CBŚ i ABW wydaje mi się, delikatnie mówiąc, mocno przeszadzone.
                      urzadzanie defilad na Placu Czerwonym / przed Reichstagiem i agresywne powarkiwania pod adresem wrogow tez sa mocno przesadzone - a durny motloch i tak to zawsze kupuje (odpowiedni cytat z Kurskiego kazdy sobie znajdzie)

ot, taki juz urok wladz totalitarnych. dzieki bogu, ze armia w tym kraju jest tak nedzna...
                      www albo tez flickr

Komentarz

• Tomasz Golinski
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 8623

Zamieszczone przez jedrucha

Ale właśnie o tym nic w artykule nie ma... Tylko podtytuł...

Zresztą - jak dowodził Robert Gwiazdowski - US ma większe uprawnienia niż CBA i ABW
                        30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                        Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• szandor
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 624

Proponuje zmienić temat, proszę zobaczyć jaka ładną ilość postów ma Akustyk:

"Zarejestrowany: Dec 2004
                          Miasto: wrocław
                          Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
                          R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Komentarz

• MacGyver
                            Cenzor
                            • 2006
                            • 7043

Zamieszczone przez szandor
                            Proponuje zmienić temat...
                            ...Postów: 4444"
                            Mickiewicza się naczytał czy co ? :-D
                            Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• sniper88
                              Pełne uzależnienie
                              • 2007
                              • 1156

Tam bylo 404: page not found, a nie 4444
                              WWW | 500px | IG
                              Semper in altum

Komentarz

Pracuję...