Jaka lampa do zestawu Canon 400D, Kit 18-55 i 100-300 USM ?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bazancior
    Coś już napisał
    • 2007
    • 59

Jaka lampa do zestawu Canon 400D, Kit 18-55 i 100-300 USM ?

Witam serdecznie, przegladnąłem troszke postów i znalazłem, że najczęściej polecane lampy do Canona to 430 EX oraz 580 EX...podałem w tytule to co posiadam...i stad moje pytanie jaka lampke polecacie. Raczej częście bedzie pracowac z tym mniejszym obiektywem (imprezy domowe, koncerty) choc czasami z wiekszym mam nadzieje. Z góry dziekuje za pomoc.
  • Tomasz1972
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3042

430 EX lub 580 EX

Komentarz

• mssk
      Bywalec
      • 2007
      • 244

Przez wiele lat z analogiem używałem Sunpack'a 4000 i byłem zadowolony.
      Do Canona 400d mam 430EX i dopiero wtedy zrozumiałem dlaczego Canon kosztuje więcej, oraz jaka jest jego przewaga nad Sunpackiem
      Pewnie gdybym podpiął 580EX zachwyciłbym się jego zaletami.
      Na razie wystarcza mi 430EX. Pewnie też będziesz z niej zadowolony.
      Jeśli kasa nie gra roli, to kup od razu 580EX. Jeśli cena jest istotna, 430EX będzie OK.
      Regulamin pkt 8.

Komentarz

• bazancior
        Coś już napisał
        • 2007
        • 59

Dzieki serdeczne za pomoc. Pozdrawiam.

Komentarz

• Bonczar
          Bywalec
          • 2006
          • 128

Musisz się zastanowić od czego potrzebna Ci będzie lampa... Tak jak napisał kolega @mssk jeśli cena nie gra roli to bierz 580EX Mk. II zapasu światła nigdy dość a jeśli masz ograniczony budżet to weź 430EX - mam taką i jestem zadowolony jak na moje potrzeby
          Pozdrawiam
          Canon EOS 40D|| 5D MK2 || 17-55 2.8 IS || 50 1.4 ||70-200 4L|| 430EX

Komentarz

• kaawka
            Coś już napisał
            • 2006
            • 59

Zamieszczone przez bazancior
            Witam serdecznie, przegladnąłem troszke postów i znalazłem, że najczęściej polecane lampy do Canona to 430 EX oraz 580 EX...podałem w tytule to co posiadam...i stad moje pytanie jaka lampke polecacie. Raczej częście bedzie pracowac z tym mniejszym obiektywem (imprezy domowe, koncerty) choc czasami z wiekszym mam nadzieje. Z góry dziekuje za pomoc.
            Im droższa i mocniejsza tym lepsza niestety. Niemniej ja mam 380 EX i też jestem zadowolony. Dlatego jeśli masz ograniczony budżet to śmiało bierz 430 EX. Acha zestaw posiadanych szkieł nie ma tu nic do rzeczy :-D

pzdr

Komentarz

Pracuję...