Jak podbić ranking strony www wyszukiwarce internetowej ?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • VanMurder
    Uzależniony
    • 2007
    • 600

Jak podbić ranking strony www wyszukiwarce internetowej ?

Znajomy elektryk samochodowy poprosił mnie o zaprojektowanie dla niego strony internetowej .... z projektem graficznym nie miałem jakiegoś problemu(jednym się może podobać a drugim nie), we Flashu coś tam namieszałem generalnie jemu się podoba, ale że **** ze mnie a nie website disajner to pojawiły się schody ...
    I tu prośba o pomoc : nie znam sie na html ani na Java więc skopiowałem index.html z jakiejś strony i działa ale tylko na IE i na Safari na innych np FireFox - klęska.
    Druga sprawa ważniejsza, klient chce żeby strona po wpisaniu Electric auto repair Orange County( powiat w Kalifornii) lun alternators and starters Orange County, w Google i Yahoo wyskakiwał na pierwszej pozycji ...
    Są u nas firmy które się tym zajmują ale każą sobie płacić słoną kasę - $300 za miesiąc +kontrakt na pół roku ...
    ktoś mi polecił metodę dywersyjną - skopiowanie META DATA z strony która wyskakuje jako pierwsza, zrobiłem tak ale po jakimś czasie google wyrzucił mi stronę całkiem ...
    czytałem też roboty czytają tylko pierwsze 1000 znaków z Source a Meta Data nie powinna przekraczać 200 znaków .

będę wdzięczny za wszelką pomoc, rady linki do tuto-riali, cokolwiek...

Tu jest strona jak by ktoś chciał zobaczyć co napieprzyłem w source
    index.html

z góry dzięki Adam
    mirskiphotography.com adammirski.com twitter facebook
  • zanussi
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1696

Możesz spróbować w katalogach SEO. Sam podciągnąłem swoja stronę w ten sposób... Nie wiem jak za wielką wodą ale tu można znaleźdź bardzo dużo DARMOWYCH katalogów w które trza wpisac opis strony, URL, jakieś słowa kluczowe i już. Oczywiście im więcej wypełnisz takich katalogów tym lepiej. Ja wypełniłem z 50 z jest ich przynajmniej w Polsce i po polsku ponad 500.
    Oko plus aparat - dobrana para.

Komentarz

• schabu
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1352

tylko z umiarem, bo robot goglowy założy filterek i strona będzie w najlepszym wypadku wyskakiwała ostatnia w wynikach wyszukiwania. zresztą jest w pozycjonowaniu dużo niuansów więc jeżeli się samemu to robi to pozostaje metoda prób i błędów.
      Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Komentarz

• Salad

W załączniku masz validującą się wersje strony (xhtml 1.1), działa pod IE i FF. Zmień rozszerzenie na html (forum nie przyjmuje tego jako załącznik), potem wrzuć do katalogu gdzie znajduje się index.html. Prawdopodobnie będziesz chciał dodać jakieś tło, w źródle znajdziesz kilka komentarzy które mogą to ułatwić.
        Gdybyś chciał się nauczyć html'a i pochodnych, polecam http://w3schools.com/

Komentarz

• bartheq
          Bywalec
          • 2004
          • 134

jak podbic ranking? powiem jak go nie zbic: nie robic strony we flashu! (:

i co jest z ta muzyka ktorej sie nie da wylaczyc?
          5DII+L+L+L+L (:
          bartekkucharczyk.pl

Komentarz

• mkwiek
            Uzależniony
            • 2006
            • 862

Zamieszczone przez VanMurder
            nie znam sie na html ani na Java więc skopiowałem index.html z jakiejś strony
            a z jakiej strony to skopiowałeś?
            I am FX

Komentarz

• VanMurder
              Uzależniony
              • 2007
              • 600

Zamieszczone przez zanussi
              Możesz spróbować w katalogach SEO. Sam podciągnąłem swoja stronę w ten sposób... Nie wiem jak za wielką wodą ale tu można znaleźdź bardzo dużo DARMOWYCH katalogów w które trza wpisac opis strony, URL, jakieś słowa kluczowe i już. Oczywiście im więcej wypełnisz takich katalogów tym lepiej. Ja wypełniłem z 50 z jest ich przynajmniej w Polsce i po polsku ponad 500.
              Okej pogoogluje trochę na temat katalogów SEO, dzięki za info

Zamieszczone przez Salad
              W załączniku masz validującą się wersje strony (xhtml 1.1), działa pod IE i FF. Zmień rozszerzenie na html (forum nie przyjmuje tego jako załącznik), potem wrzuć do katalogu gdzie znajduje się index.html. Prawdopodobnie będziesz chciał dodać jakieś tło, w źródle znajdziesz kilka komentarzy które mogą to ułatwić.
              Gdybyś chciał się nauczyć html'a i pochodnych, polecam http://w3schools.com/
              Dzięki WIELKIE, za linka powinno mi się w głowie rozjaśnić

Zamieszczone przez mkwiek
              a z jakiej strony to skopiowałeś?
              Chyba z tej z tego co pamiętam...
              Learn how to customize your flash animation to take up all space available in a browser.

Zamieszczone przez bartheq
              jak podbic ranking? powiem jak go nie zbic: nie robic strony we flashu! (:

i co jest z ta muzyka ktorej sie nie da wylaczyc?
              niedoribiłem jeszcze buttona -sound off- sorry ale jest następny w planach, osobiście to nie dawałbym muzyki wcale, ale klientowi się to bardzo podoba ...

Komentarz

• gutek
                Bywalec
                • 2007
                • 133

ze stronami we flashu jest gorzej bo google nie ma jak pobrać treści strony. Meta tagi dla googla też są mniej wartościowe.

Jeśli by zrezygnować z wielkości strony (full screen, 100%) to na dole można by dopisać taki tekst (oczywiście po angielsku)
                "strona kojarzona ze słowami Electric auto repair Orange County..."

Dodatkowo oprócz wspomnianych katalogów SEO można dać link do strony na serwisach z wysokim Page Rank, linki w stylu
                <a href="">auto repair</a>
                czyli tekstem linku nie jest standardowo adres strony albo tytuł, tylko słowo kluczowe

[Portfolio]

Komentarz

• VanMurder
                  Uzależniony
                  • 2007
                  • 600

Zamieszczone przez gutek
                  ze stronami we flashu jest gorzej bo google nie ma jak pobrać treści strony. Meta tagi dla googla też są mniej wartościowe.

Jeśli by zrezygnować z wielkości strony (full screen, 100%) to na dole można by dopisać taki tekst (oczywiście po angielsku)
                  "strona kojarzona ze słowami Electric auto repair Orange County..."

Dodatkowo oprócz wspomnianych katalogów SEO można dać link do strony na serwisach z wysokim Page Rank, linki w stylu
                  <a href="">auto repair</a>
                  czyli tekstem linku nie jest standardowo adres strony albo tytuł, tylko słowo kluczowe
                  Gutek! Wielkie dzięki

Komentarz

• cinu
                    • 2007
                    • 9

Jeszcze ja wtrącę swoje trzy grosze
                    Meta tagi działały kiedyś, dawno temu. Teraz wszystkie wyszukiwarki niewiele sobie z nich robią, choćby ze względu na to, że można tam było pchać wiele razy tę samą frazę i to podbijało ważność strony. Było to wykorzystywane na różne sposoby.
                    Przy pozycjonowaniu jednak trzeba uważać, żeby nie przesadzić. Jeśli w jeden dzień strona znajdzie się nagle w 100 katalogach, do tego kupi się parę linków na stronach z wysokim PR, to google najprawdopodobniej założy filtr na tę stronę. Należy wszystko robić stopniowo. Strategii jest wiele, ale w każdej trzeba trochę posiedzieć na tym. Firmy zajmujące się SEO chcą podpisywac kontrakt na pół roku dlatego, że pozycjonowanie trwa dłuuugo. A nawet jak już strona będzie w pierwszej trójce, to dalej trzeba inwestować w pozycjonowanie, bo szybko spadnie.
                    Ważny też jest tytuł strony. Powinien być jak najkrótszy i mieć w sobie jak najwięcej słów kluczowy na których nam zależy. Nie wiem jak jest z pozycjonowaniem stron zrobionych we flashu, ale na pewno nie będzie to tak skuteczne jak w stronach HTML-owych. Dlaczego? Dlatego, bo szalenie istotna dla pozycjonowania jest zawartość strony - treść (content). Z tym jednak google sobie nie poradzi jeśli strona jest wykonana we flashu. Jeśli jednak zdecydowałbyś się na HTML, to należy taki kod zoptymalizować pod kątem SEO.

Więcej o SEO można poczytać tutaj: http://forum.optymalizacja.com/ Polecam to forum.

Komentarz

• guest1
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 164

Moze to coś Ci pomorze
                      Pozycjonowanie_stron_WWW_Krok_po_kroku

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                      i moze to
                      Pozycjonowanie i promocja
                      Ostatnio edytowany przez guest1; 2507. Powód: Automerged Doublepost
                      www.marekpaluch.pl
                      www.fotoptaki.art.pl

Komentarz

• muflon
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 6763

Hmm, niektóre rady tutaj zawarte są trochę ryzykowne. H2 wielkości sporego paragrafu? Meta refresh z "atrapy" na właściwą treść? Google wbrew pozorom tak głupie nie są ;-)

Z dwóch PDFów w tym pliku drugi wydaje się ciekawy.

A tak w ogóle (i wiem, że teraz, w dobie myślenia "jak tu oszukać google, tak żeby się nie narobić a zrobić i ew. zarobić" to trochę niemodne) mimo wszystkich wymysłów kombinatorów od SEO, ciągle najlepszy sposób na pozycjonowanie w wyszukiwarce, to... uwaga uwaga, wiem że trudno na to wpaść : zrobienie dobrej strony z dużą ilością ciekawej treści, w poprawnym HTML i nie przekombinowanej bajerami JS/flash. Nawet jeśli będzie się mniej błyskać i mrugać kolorami ;-)
                        zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• VanMurder
                          Uzależniony
                          • 2007
                          • 600

Zamieszczone przez muflon
                          ... uwaga uwaga, wiem że trudno na to wpaść : zrobienie dobrej strony z dużą ilością ciekawej treści, w poprawnym HTML i nie przekombinowanej bajerami JS/flash. Nawet jeśli będzie się mniej błyskać i mrugać kolorami ;-)
                          no tak ale jak ktoś nie umie w html'u, nie mówiąc o "poprawnym" który wygląda tak samo na każdym kompie i w każdej przeglądarce... :-|

Komentarz

• brzoza
                            Bywalec
                            • 2005
                            • 127

Zamieszczone przez gutek
                            ze stronami we flashu jest gorzej bo google nie ma jak pobrać treści strony.
                            Od flasha bodajże w ver. 8 można w dokumencie wpisać sobie opis i keywordsy - nawet pomaga.

pozdr.

Komentarz

• VanMurder
                              Uzależniony
                              • 2007
                              • 600

Dziękuje Panom serdecznie , "przegryzam" się właśnie przez materiały i wskazówki, które od was dostałem.

Tu jest strona konkurencji, mojego klienta: http://www.acalternator.com/, która po wpisaniu tekstu "electric auto repair orange county" zarówno w Google, jak i Yahoo wyskakuje na pierwszej pozycji.
                              Czy w source tej strony można wyciągnąć informacje w jaki sposób się wypromowali lub kto ich wypromował?

Komentarz

Pracuję...