Tokina AF 28-210, 3,5-5,6

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • magikgt

Tokina AF 28-210, 3,5-5,6

Witam!Kupiłem takie cudo http://www.allegro.pl/item239934622_...5_6_ideal.html i mam problem-strasznie nie ostrzy z 350D. na f 5,6 ładnie rozmywa ale prawie wszystko przy portrecie ostrze na oko i nawet to nie jest ostre,przy f 9 może już być,bardzo mało szczegółów oddaje.Czy ktoś tego używał wcześniej?No chyba że ja nie umie zdjęć robić. :-(
  • bakulik
    Uzależniony
    • 2005
    • 767

Witam.

Jeśli to to samo, co ten Vivitar, a zapewne to to samo, to niestety - kicha. Do analoga pewnie jako tako się nadaje, na cyfrze już wymięka.
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Komentarz

• magikgt

no ale to wymieka po całości,zdjęcia nawet nie są przyzwoite :[

Komentarz

• bakulik
        Uzależniony
        • 2005
        • 767

Może poza "wbudowanymi" niedoskonałościami ma jeszcze jakieś "nabyte".
        To stare szkło z połowy lat '90, zabawa z cyfrą chyba gra nie warta zachodu.
        Pozdrawiam
        Łukasz Bakuła
        „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Komentarz

• MacGyver
          Cenzor
          • 2006
          • 7043

To stare, tanie, całkowicie amatorskie, szkło dedykowane do kliszaków i jako takie nie ma prawa dobrze współpracować z cyfrą (dobrze że chociaż przesłona się nie zawiesza). Moja rada: sprzedać toto jak najprędzej i kupić coś co będzie dawało z cyfrą znośne efekty, np Canon 28-105/3.5-4.5 USM (cena około 500 zł)
          Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• magikgt

właśnie mam taki zamiar.chce ktoś kupić??

Komentarz

• MacGyver
              Cenzor
              • 2006
              • 7043

Zamieszczone przez magikgt
              ...chce ktoś kupić??
              Po tym co napisałeś w pierwszym poście tego wątku polecałbym raczej poszukanie nabywcy poza forum ;-)
              Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• MateuszZ.
                Początki nałogu
                • 2005
                • 276

Zamieszczone przez magikgt
                Witam!Kupiłem takie cudo http://www.allegro.pl/item239934622_...5_6_ideal.html i mam problem-strasznie nie ostrzy z 350D. na f 5,6 ładnie rozmywa ale prawie wszystko przy portrecie ostrze na oko i nawet to nie jest ostre,przy f 9 może już być,bardzo mało szczegółów oddaje.Czy ktoś tego używał wcześniej?No chyba że ja nie umie zdjęć robić. :-(
                Ty, a może spróbuj bez tej UVłki zrobić fotę, może ona tak degraduje obraz?

Komentarz

• magikgt

UV wykręciłem od razu :-/

Komentarz

Pracuję...