Canon S5 IS

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lukzak

Canon S5 IS

Witam! Udało mi się zdobyć szczegółową instrukcję do S5-ki DZIĘKI JAREK!!! Jeśli ktoś potrzebuje służę pomocą. Mam jeszcze jedno pytanie czy ktoś posiada podstawową instrukcję w pdf-ie? Proszę o kontakt [email protected] , i jak włączyć datę i godzinę tak żeby była na zdjęciu???
    lukzak is offline Reply With Quote
  • ecki74
    Początki nałogu
    • 2006
    • 289

A tak dla ciekawości czy aparat ten jest godny uwagi jako tzw "małpka" do wszystkiego i wszedzie ?? Jaką macie opinię o tym aparacie ??
    -owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk

uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl

Komentarz

• Marcin Bajor

Zamieszczone przez lukzak
      ... i jak włączyć datę i godzinę tak żeby była na zdjęciu???
      Jeśli nie napisali w instrukcji, to się nie da. W S3 is się nie dało. Datę masz zapisaną w zdjęciu, w "jotpegu" i w razie potrzeby możesz sobie z zrobić kopię zdjęcia z datą przy pomocy jakiegoś programu.
      Głupotą jest robienie zdjęć z datą, bo po pierwsze - szpeci zdjęcie, po drugie - już jej nie usuniesz.

Komentarz

• silver76
        Dopiero zaczyna
        • 2007
        • 34

Niektóre Canony (jak mój) mają możliwość włączenia daty na fotkach wyłącznie w formacie pocztówkowym. Nie wiem jak to jest w S5
        Pozdrawiam.
        silver76

Canon PowerShot A710 IS; BC 700
        + Lumix FZ18

Komentarz

• Yarpen

Zamieszczone przez ecki74
          A tak dla ciekawości czy aparat ten jest godny uwagi jako tzw "małpka" do wszystkiego i wszedzie ?? Jaką macie opinię o tym aparacie ??
          Troche już o S5 napisałem - niekoniecznie pozytywnie do tej pory.
          Natomiast po paru tygodniach użytkowania go jako back-up do DSLR (zwłaszcza w kontekście wakacyjnym), chyba musze troche zmienić opinię.
          Moje pierwotne podstawowe zastrzeżenie pozostaje bez zmian: S5 IS SZUMI. Powyżej ISO 200 SZUMI OKROPNIE.
          Natomiast jako point and shoot do odbitek 10x15 nadaje się znakomicie. Nawet nocne zdjęcia z wbudowaną lampą wyszły całkiem OK. Zakres ogniskowej jest super, niestety na długim końcu wyraźnie widać PF - ale tylko przy podglądzie 100%. Aparat jest szybki i dobrze wykonany - IS działa OK, a zakres ustawień manualnych pozwala na sporą swobodę.

Zawsze miałem w niejakim lekceważeniu wszelakie funkcje video sprzętu cyfrowego, ale muszę przyznać, że teraz na każdą imprezę rodzinną chyba będę zabierać S5 - warto.
          W sumie: jako back-up superzoom jest OK. Żeby tak jszcze robił w RAW-ach...
          A gdyby Canon poprawił IQ w tym aparacie, sprzęt klasy EOS 300d z kitowym szkłem miałby prawie że konkurencję.

Pozdrawiam,
          Y
          Ostatnio edytowany przez Gość; 11288.

Komentarz

Pracuję...