skaner Canon CanoScan 8600F

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mancat
    Bywalec
    • 2006
    • 153

skaner Canon CanoScan 8600F

Witam!

Czy ktoś z Forumowiczów posiada taki skaner i może coś powiedzieć o jakości skanów? Na Macworld oceniają go całkiem nieźle, ale chciałbym czegoś wiecej się o tym urządzeniu dowiedzieć. Szczególnie o wygodzie lub niewygodzie skanowania materiałów typu 120.

Swoją drogą nie chce ktoś kupić skanera Agfy Duoscan HiD?

Pozdrawiam!
  • MacGyver
    Cenzor
    • 2006
    • 7043

Ja mam tego Canona. Sprzęt całkiem fajny, jak na swoją klasę cenową. Zdecydowanie lepiej sprawdza się przy skanowaniu materiałów czarno-białych, ale z kolorowych też uzyskuje się jakość lepsza od przeciętnej lab-owej.
    120-tki skanuje się tak samo jak 135, tyle że mniej ich wchodzi w ramkę. Obsługa samych ramek jest dość wygodna, problem pojawia się jedynie gdy klisza nie została dobrze wyprostowana po wywołaniu.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• mancat
      Bywalec
      • 2006
      • 153

Zapowiada się nieźle. Miałeś w zestawie oprogramowanie SilverFast? Po tym jak zastosowałem go do wyżej wymienionej Agfy jest to dla mnie podstawowy propgram do skanowania. Jeśli jest w zestawie to jak się sprawuje (zamierzam go podłączyć go do Visty)?

Komentarz

• MacGyver
        Cenzor
        • 2006
        • 7043

Zamieszczone przez mancat
        Zapowiada się nieźle. Miałeś w zestawie oprogramowanie SilverFast?...
        Jest, ale to wersja okrojona. Ciężko poradzić sobie z szumem/ziarnem przy tanich materiałach kolorowych, typu Superia 200, ale być może jest to wina mojej słabej znajomości tego softu. W zestawie był też Photoshop Elements 4.
        Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

Pracuję...