Foto-bank Canon M30

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Dorn
    Bywalec
    • 2005
    • 131

Foto-bank Canon M30

Czy ktos posiada takie coś, albo miał w rękach - do testów?

Cena troche straszna, ale moze warto?

(Mi coś Apacer pada i sie po mału rozgladam za czymś nowym)
    40D | 17-40/4 | 70-200/4 | 50/1.8 | 420EX | ... I z tego wychodzi: www.kolec.cba.pl
    ---------------------
    Post ten wyraza opinie Autora w dniu dzisiejszym. Nie moze on byc wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym nastepujacym po nim dniu.
    Autor zastrzega sobie prawo do zmiany pogladów, bez podawania przyczyny.
  • Nemeo
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1757

Zamieszczone przez Dorn

(Mi coś Apacer pada i sie po mału rozgladam za czymś nowym)
    Może coś z Epsona, polecam Epsona P-2000 lub Epson P-5000 są naprawdę niezłe.

Komentarz

• sergi
      Początki nałogu
      • 2004
      • 413

Zamieszczone przez Dorn
      Czy ktos posiada takie coś, albo miał w rękach - do testów?

Cena troche straszna, ale moze warto?
      Mialem to w rękach podczas warsztatów w Krynicy dwa miesiące temu. Piękna zabawka, wyświetlacz jest zarypisty! Jednak ta cena...
      5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
      :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
      :: Motywy wordpress

Komentarz

• Dorn
        Bywalec
        • 2005
        • 131

Zamieszczone przez Nemeo
        Może coś z Epsona, polecam Epsona P-2000 lub Epson P-5000 są naprawdę niezłe.
        No właśnie ten P-2000 mi sie "widzi" - tak ogólnie technicznie tylko on chyba ma jakiś własny akumulatorek.
        Ten Canon M30 ma (jak dla mnie) plus, ze zasilany jest z BP-511.

(Ostatnio byłem na małej wycieczce w Budapeszcie - w czwartek rano naładowałem Apacera - w niedzielę już padł - przy drugim zgrywaniu z CF2GB - myślałem, że go rozp... Ładowarke oczywiscie zapomniałem)

Zamieszczone przez sergi
        Mialem to w rękach podczas warsztatów w Krynicy dwa miesiące temu. Piękna zabawka, wyświetlacz jest zarypisty! Jednak ta cena...
        To jest chyba nowość, dlatego takie ceny. Moze za jakieś 6 miesięcy będzie troszke taniej.
        Podoba mi sie - oczywiscie w Rzeszówku to nikt o tym w "sklepach foto" (bo ciężko to nazwać sklepami foto) nie słyszał - nie mówiąc już "pomacaniu"
        40D | 17-40/4 | 70-200/4 | 50/1.8 | 420EX | ... I z tego wychodzi: www.kolec.cba.pl
        ---------------------
        Post ten wyraza opinie Autora w dniu dzisiejszym. Nie moze on byc wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym nastepujacym po nim dniu.

Komentarz

• photographus
          Początki nałogu
          • 2007
          • 434

To będzie mój zakup niebawem. Przy fotach ślubnych jak znalazł. Przeglądałem inne banki pamięci ale to bije na łeb je wszystkie. Cena zaporowa, ale jak ktoś powiedział płacisz mało - dwa razy płacisz. Pozdrawiam serdecznie.
          regulamin pkt 8

Komentarz

• Adam Kasprzak
            Początki nałogu
            • 2007
            • 278

a nie lepiej za to kupić 5 kart po 2GB?
            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
            myślę, że na ślubie nie zrobisz 10gb zdjęć
            Ostatnio edytowany przez Adam Kasprzak; 12065. Powód: Automerged Doublepost
            Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• fICHU
              Bywalec
              • 2005
              • 200

problem pojawi sie jak sie jedzie na urlop w niekoniecznie bardzo cywilizowane miejsca. tak na miesiac, dwa.
              inna kwestia, ze ten canonowski sie wydaje taki juz lekko przestarzaly jesli idzie o transfer...
              czy to naprawde taki problem jest zrobic porzadne przesylanie danych z karty?
              i niestety cena zaporowa.
              przyznam, ze z nadzieja czekalem wlasnie na parametr - przesyl. w jednym ze sklepow w koncu podano transfer i nieco ponad 4MB/s z CFa... :/

tylko ten telewizor i rawy itepe... itede...
              7D, 30D, C17-40/4L, C24-105/4LIS, C70-300/4-5.6IS, T28-75/2.8, 580EX.II; KM DiMAGE Z3; Praktica L
              Mój śmietnik

Komentarz

• Adam Kasprzak
                Początki nałogu
                • 2007
                • 278

na takie długie wyjazdy ja osobiście biorę laptop, bo jak wracasz z 50gb zdjęć z data banku i masz to wszystko posegregować, to cholery można dostać... a tak to codziennie wieczorem siadasz do zdjęć i masz później spokój...

zostaję*przy swoim
                Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• Nemeo
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1757

Zamieszczone przez Dorn
                  No właśnie ten P-2000 mi sie "widzi" - tak ogólnie technicznie tylko on chyba ma jakiś własny akumulatorek.
                  Ten Canon M30 ma (jak dla mnie) plus, ze zasilany jest z BP-511.
                  W czym widzisz problem ?
                  Czy ładujesz canonowskie BP-511, czy epsonowskie akumulatorki, to i w pierwszym, i w drugim przypadku, potrzebujesz tylko prąd.

ps.

Jak zobaczysz fotografie na epsonie P-2000 , to nie będziesz chciał nic innego, chyba że epsona P-5000 który jest jeszcze lepszy.
                  Ostatnio edytowany przez Nemeo; 1784.

Komentarz

• Paprochwbody
                    Bywalec
                    • 2005
                    • 213

Zamieszczone przez Nemeo
                    Jak zobaczysz fotografie na epsonie P-2000 , to nie będziesz chciał nic innego, chyba że epsona P-5000 który jest jeszcze lepszy.
                    Święta prawda!
                    (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

Komentarz

• Dorn
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 131

Zamieszczone przez Nemeo
                      W czym widzisz problem ?
                      Czy ładujesz canonowskie BP-511, czy epsonowskie akumulatorki, to i w pierwszym, i w drugim przypadku, potrzebujesz tylko prąd.
                      W zasadzie TAK, ale ładowarke do BP-511 mam zawsze a (na obecną chwilę Apacera) dodatkową ładowarke to sobie dosć czesto zapominam.

Wiem, wiem, czepiam sie
                      No i coś na pamieć by sie przydało

Zamieszczone przez Nemeo
                      A co w nim jest lepszego?
                      Bo tak na prawdę, to co raz bardziej (jak czytam) podoba mi się P-2000 a skoro P-5000 jest lepszy to może zainteresuję sie P-3000 (bo to tylko mniejszy dysk)
                      No i dalej tańsze niż Canon M30

Wiem, wiem, coś strasznie pokrętne to moje podejscie
                      ---------------------

Komentarz

• Max_im
                        Uzależniony
                        • 2006
                        • 668

będąc w Stodole zaszedłem na giełdę komputerową
                        stał tam gość z tym
                        bardzo szybko zmienia sie dysk na dowolny 2,5 do 160GB
                        co wy na to??
                        ".......abym ochronił wyobraźnię przed złudzeniem, że nowszy aparat zmieni mnie w lepszego fotografa." A Mroczek

Komentarz

• Dorn
                          Bywalec
                          • 2005
                          • 131

Fajne, tylko chyba RAW'a nie czyta.
                          No i trzeba sobie czytnik dokupic.

Cena ok - 900PLN
                          Ostatnio edytowany przez Dorn; 1821.
                          ---------------------

Komentarz

• Diabeł
                            Początki nałogu
                            • 2004
                            • 360

ten czyta rawy: http://www.allegro.pl/item239913484_..._lato_pro.html
                            http://www.allegro.pl/item239913480_...nk_bez_hd.html
                            czytnika nie trzeba dokupować, ale dysk trzeba kupić
                            a tak przy okazji, czy rawy z 20d i 30d są takie same, tzn. czy jak jakieś urządzenie bądź program potrafi czytać rawy z 20d to też będzie czytał z 30d?
                            Moje zdjęcia
                            Fotografia Przyrodnicza

Komentarz

• Tomasz Golinski
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 8623

Zamieszczone przez Diabeł
                              a tak przy okazji, czy rawy z 20d i 30d są takie same, tzn. czy jak jakieś urządzenie bądź program potrafi czytać rawy z 20d to też będzie czytał z 30d?
                              Nie, różnią się lekko, żeby utrudnić życie użytkownikom :/
                              30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                              Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

Pracuję...