eva marine

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kalina
    Początki nałogu
    • 2006
    • 292

eva marine

Chodzi za mna kupno "ubranka na deszcz i na plaze" dla apratau juz ponad rok, wiec mysle, ze najwyzszy czas to zrealizowac.

Moje oczekiwania - zdjecia w ulewie, sniezycy i praktycznie kazdej pogodzie, zdjecia nad woda i w wodzie (nie zamierzam nurkowac)
    Nie wszystkie szkla jakie mam musza sie miescic - w sumie nawet by mnie zadololilo 5d + 50mm (ale mam obawy co bedzie z AF przez dodatkowa szybke, - USM w 50 1.4 do najlepszych nie nalezy, wiec wolalabym przetestowac). Ale jakby sie dalo podpiac inne szkla byloby oczywicie tylko lepiej.
    Niepotrzebne mi tez miejsce na lampe - ale jakby model bez lampy nie pasowal, moze byc i tak.

Wybor od dwana padl juz na eva marine (chyba, ze ktos mnie przkona do czegos innego?), ale problem jaki jest z tym, to mimo, ze mozna to kupic w nawet kilku miejscach, to wszedzie sprowadzaja na zyczenie. A ja bym chciala pomacac, dopasowac do sprzetu, a raczej sprzet do obudowy etc.
    Moze ktos wie o sklepie najlepiej w Wawie (ale jezdze w sumie po calej Polsce) gdzie to maja na skladzie?
    Albo ktos sam ma i moglabym obejrzec z bliska i dotknac?
    Ostatnio edytowany przez Kalina; 5297.
    Pkt 8 regulaminu forum
  • korona-pl
    Początki nałogu
    • 2007
    • 277

zapytaj (zadzwoń, zaemaliuj) tutaj:
    pozdrawiam
    Jacek

nie karmię troli...

Komentarz

• Kalina
      Początki nałogu
      • 2006
      • 292

Zamieszczone przez korona-pl
      zapytaj (zadzwoń, zaemaliuj) tutaj:
      http://www.olbrycht.pl/kontakt.htm
      Zanim napisalam posta rozpoczynajacego watek, rozmawialam z pania z tej firmy na gg

Powiedzila ze mi przysle opisy i cennniki (lustrzanki)
      Wybralam dwa modele (u-a i u-az) i pytam sie czy 5d sie zmiesci.
      A ona na to, ze to jest do malych kompaktow. (W opisie, ze do lustrzanek!!)

Zapytalam, czy moge porozmawiac z kims kompetentnym i chyba sie obrazila, bo na wszystkie pytania zaczela odsylac na strone producenta

(No i oczywicie sprowadzaja na zyczenie, nic nie ma na skladzie)
      Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• korona-pl
        Początki nałogu
        • 2007
        • 277

info z forum Nikona:
        pozdrawiam
        Jacek

nie karmię troli...

Komentarz

• Janusz Body
          Moderator
          • 2004
          • 5757

Jest jeszcze opcja pt. Aquapack. http://www.aquapac.net/ (trzeba uzywać IE - mozilla nie chce otwierac stron europejskich)

Kiedyś handlował tym także Pstryk. Aquapack troche drogi (na lustrzanke to 80 funtów) ale... sprawdzony w naprawdę ekstremalnych warunkach

Janusz,
          Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• Kalina
            Początki nałogu
            • 2006
            • 292

Zamieszczone przez Janusz Body
            Jest jeszcze opcja pt. Aquapack. http://www.aquapac.net/ (trzeba uzywać IE - mozilla nie chce otwierac stron europejskich)

Kiedyś handlował tym także Pstryk. Aquapack troche drogi (na lustrzanke to 80 funtów) ale... sprawdzony w naprawdę ekstremalnych warunkach
            Zajrzalam, ale jest tylko jedno opakowanie na lustrzanke - i z opisu wynika, ze nia pasuje na 5D
            Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• dominix
              Bywalec
              • 2006
              • 103

No to zajrzyj tutaj, dużo różnych rozwiązań i wyjście żeby poszukać dalej po producentach. Eva Marine ma modele, co to czołg przykryją nawet. A pani w firmie gdzie dzwoniłeś, to pewnie fotki komórką robi i na tym kończy się jej pojęcie o fotografii.

Pozdrawiam
              Dominik
              EOS 3, EOS 40D, EOS 7D, 17-40 f/4L, 28-135 f/3.5-5.6 IS USM, 75-300 f/4-5.6, 50 f/1.4,
              100 f/2.8 Macro USM, 580ex, kilka hoya hmc pro1, Lowepro SR 100 AW, CT AW Fotki tutaj

Komentarz

• Kalina
                Początki nałogu
                • 2006
                • 292

Zamieszczone przez dominix
                A pani w firmie gdzie dzwoniłeś
                Nigdzie nie dzwoniłem!
                Jesli juz to dzwoniłam!

To domyslne zalozenie, ze fotografia zajmuja sie jedynie faceci staje sie doprawdy irytujace :cool:
                Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• Adam Kasprzak
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 278

a wystarczy wejść na twoją stronę koleżanko
                  poszukaj camera armor. Mój kolega pracuje w cyfrowe.pl. Troche mi o tych rozwiązaniach opowiadał. Napisz do nich, może coś poradzą
                  Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• Kalina
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 292

Juz z nimi koresponduje od jakiegos czasu, ale wszedzie ten sam problem - nie ma na skladzie.
                    Przynjamniej napisali, ze wybrany przeze mnie model pasuja na 5D - ale z tym modelem jest nawet probelm u dytrybutora. W sensie, ze nie ma.(To ten sam model, co pani z postu wyzej powiedzila, ze sluzy do malych kompaktow)
                    No i pisza dodtakowo, ze to, ze pasuje, to dytrybutor twierdzi, a nie ma tego jak sprawdzic - czyli znow kwestia pomacania wyplywa.

Mysle, ze moj problem - taki jak z pania z pierwszego sklepu - polega na tym, ze chce ubranko tylko na aparat, bez zewnetrzej lampy.
                    A jak ludzie slysza 5D to od razu wyciagaja najwiekszy model z miejscem na najwieksza lampe i dwa gripy
                    Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• canli
                      Bywalec
                      • 2007
                      • 141

a moze kup duzą pelerynke, wytnij dziurke... wieksza (dluzsza) oslonke na obiektyw ...
                      zmiesci sie Twoj aparat razem z wlascicielem i do tego bedziecie wodoszczelni :P:P

pamietaj tylko zeby obiektyw trzymac lekko pochylony w dol bo inaczej Ci sie bedzie woda zbierac.... hehehhe

ps. mam dzisiaj wisielczy humor :/ ale jak sobie to wyobrazilem to mi sie od razu poprawil

Pozdrawiam

Komentarz

• dominix
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 103

Zamieszczone przez Kalina
                        Nigdzie nie dzwoniłem!
                        Jesli juz to dzwoniłam! :cool:
                        Przepraszam, bardzo przepraszam. Nie wiem jak to się stało... pośpiech chyba, nieuważne czytanie. Mea culpa.
                        Na przeprosiny:
                        EOS 3, EOS 40D, EOS 7D, 17-40 f/4L, 28-135 f/3.5-5.6 IS USM, 75-300 f/4-5.6, 50 f/1.4,
                        100 f/2.8 Macro USM, 580ex, kilka hoya hmc pro1, Lowepro SR 100 AW, CT AW Fotki tutaj

Komentarz

Pracuję...