350d + wyzwalacz radiowy + lampa(jaka?)

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • FranekBMX
    Dopiero zaczyna
    • 2007
    • 16

350d + wyzwalacz radiowy + lampa(jaka?)

Posiadam canona 350d oraz wyzwalacz radiowy
    ->http://www.allegro.pl/item225751950_..._pc_4k_fv.html
    w opisie pisze "Uwaga! Wyzwalacz nie osługuje trybu TTL, więc upewnij się, że Twoja lampa ma tryb manualny."
    I zastanawiam sie teraz jaką lampe kupic ktora by wspołpracowała z tym zestawem
    zastanawialem sie nad sunpakiem 4000af
    chodzi mi o tania lampe za ok. 120-190zł tak jak mniej wiecej sunpak cenowo.
    z gory dzięki,
    POZDRAWIAM
    Canon EOS 350D + grip BG-E3 + 70-200mm/f.4 + Samyang 8 mm f/3.5 www.franek-photo.fotolog.pl / www.franekbmx.digart.pl
  • Piotr Rymer
    Coś już napisał
    • 2006
    • 52

Hmm, także miałem takie cudo kupować, by wyzwalać żarówki błyskowe.

moje pytanie jest następujące, bo w żarówkach błyskowych (które możesz sobie kupić zamiast innych lamp) istnieją przepięcia, więc czy ktokolwiek z forum może odpowiedź na pytanie czy odbiornik będzie narażony, ewentualnie co wytrzyma, czy może bezpiecznik na kablu synchro?

Komentarz

• FranekBMX
      Dopiero zaczyna
      • 2007
      • 16

nie mam wlansie pojaca jaką lampe kupic
      hallo wie ktos moze bardzo wazne!!
      Canon EOS 350D + grip BG-E3 + 70-200mm/f.4 + Samyang 8 mm f/3.5 www.franek-photo.fotolog.pl / www.franekbmx.digart.pl

Komentarz

• Army
        Coś już napisał
        • 2006
        • 84

Drogi frankuBMXowcu: ta radioweczka dziala na zasadzie wcisniecie migawki=wyzwolenie lampy - nie ma tam zadnej automatyki blysku. Polecam ci kupic lampe mocna i koniecznie z ustawieniami manualnymi. Pozadny piorun przyda ci sie chociazby do tego abys mogl odstawic lampe o 4-5 metrow od rowerzysty i nie stracic jej jak zrobi "bach" o ziemie po potraceniu, lub doswietlic dirtowca lecacego 4 metry nad ziemia czy tez fotografowaniem goscia pod swiatlo. Radze troszke wiecej poczytac w temacie zanim kupisz lampe bo tania czy bo ktos mial taka i mowil ze dobra. Pozdrawiam
        WojciechArtyniew.com

Komentarz

• FranekBMX
          Dopiero zaczyna
          • 2007
          • 16

dobrze wiem jak działa wyzwalacz radiowy i ze lampa musi posiadac manualne ustawiena, tylko zastanawiam sie jaką lampe najlepiej? chalem sunpaka 4000af ale posiada ustawiena pomiaru TTL

Komentarz

• minek
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1386

Zamieszczone przez FranekBMX
            dobrze wiem jak działa wyzwalacz radiowy i ze lampa musi posiadac manualne ustawiena, tylko zastanawiam sie jaką lampe najlepiej? chalem sunpaka 4000af ale posiada ustawiena pomiaru TTL
            Lampa regulowana ręcznie nie musi posiadać pomiaru. Nawet jak by miała, to do pracy lepiej go wyłączyć.

Komentarz

• leloo
              Dopiero zaczyna
              • 2007
              • 24

Ten Sunpak ma tryb manualny (Full flash lub 1/16), wiec bez problemu bedzie on dzialal z Twoim zestawem radiowym.
              Pozdrawiam
              Leloo

Komentarz

Pracuję...