Czy ten obiektyw jest zbudowany podobnie do 17-40mm, a mianowicie czy przód obiektywu wysuwa się przed obudowę? Czy ostrzy rónież bez wysuwania się?
Canon 16-35mm f/2.8 II
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
ale pytam o 16-35mm f/2.8 II. Może już ktoś ma lub oglądał.Komentarz
-
działa pewnie jak pierwsza wersja czyli wsuwa sie kilka milimetrów do środka.Komentarz
-
No wlasnie rusze sie przednia czesc obiektywu i czy w zwiazku z tym potrzebne jest zakladanie filtra neutralnego do ochrony mechanizmu abstrachujac od szkla.
Ogolnie nie zakladam filtrow chyba ze polary.
Chodzi mi o to czy ten mechanizm (ruchoma czesc z przodu) podatna jest na kurz, wode i ulega w szybkim czasie destrukcji
Czy musze stosowac filtr do ochrony mechanizmu 16-35 II czy nie?Komentarz
-
-
Komentarz
-
Dzieki za odpowiedz. Widze ze masz takowy obiektyw w stopce. Czy mozesz powiedziec mi jaki filtr uzywasz do ochrony?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
ja tez:-DKomentarz
-
Ja używam na wszystkich obiektykach Marumi Lens Protect Super DHG. Nie widzę różnicy w jakości w powiększeniu 1:1. Super szkła, tanie i polecam!Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Że nic nie trzeba chronić to Ty tak twierdzisz w instrukcji piszą o stosowaniu filtra UV w celu zapewnienia dust- and water-resistant
.
Komentarz
-
Witam
Właśnie miałem pisać takiego samego posta dla zaspokojenia ciekawości.
Moj ostano zaliczył dzwona i zaczynałem się zastanawiać (bo rusza przednia ściana obiektywy przy zmianie ogniskowej ) czy tak ma być.
dzięki Kenso wiec już wiem ma się ruszać
- należny stosować filtry w trudnych warunkach bo szkło można sobie załatwić.
no chyba ze foci się pod dachem to nie trza
co do filtra kupiłem jakiś Kenko najtańszy znośny ok 18 eu wytrzymał 6 miechów idzie następny bo stary ma już odpryski szklą po uderzeniach kamieniami.
Pozdrawiam Darekpare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....Komentarz
Komentarz