Ścierwojady są wśród nas? czyli Marszałek Sejmu o fotoreporterach.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tpop
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1465

Ścierwojady są wśród nas? czyli Marszałek Sejmu o fotoreporterach.

Marszałek Sejmu Ludwik Dorn zaznaczył, że określenia "ścierwojady" pod adresem niektórych fotoreporterów nie wypowiedział publicznie, a - jak dodał - "jeśli ktoś podsłuchał, to jego problem".
    - Wczoraj nazwał pan fotoreporterów, którzy pracują w Sejmie "ścierwojady", chciałabym zapytać czy pan przeprosi fotoreporterów za to słowo i czy to jest może jakiś cytat? - pytała marszałka dziennikarka podczas konferencji w Sejmie.

- Moje doświadczenia z fotoreporterami są takie, że wbrew mojej woli sfotografowali mnie półnagiego, w samych majtkach na szpitalnym łóżku, na którym ja leżałem ze złamanym kręgosłupem, że zepsuli mi wydarzenie w życiu ważne, czyli ślub, że ostatnio fotoreporter, nawet teraz, kiedy chodzę o kulach, stanął w drzwiach do wyjścia do gabinetu i musiał być siłą przez oficera BOR stamtąd wypychany - mówił marszałek. Dorn deklarował, że "ma duży szacunek dla nienachalnych, przestrzegających elementarnych reguł zachowania fotoreporterów, ale istnieje też taka grupa, którą określa tak, jak określa".

photography is like feeding heroin, its highly addictive
  • M.I.K
    Bywalec
    • 2007
    • 179

Co zrobić... widać, w ****ch sie poprzewracalo
    Life is a box of chocolates, Forrest. You never know what you're gonna get.

Komentarz

• aptur
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 3837

Fajny komentarz w radiu słyszałem: "ścierwojad to coś co zjada ścierwo"

Komentarz

• rachwal
        Bywalec
        • 2006
        • 125

aptur : Chyba sluchamy tego samego jedynie slusznego radia ...

Niektorzy paparazzi to faktycznie scierwojady Ludwiczek, jak rzadko, trafil w sendo :]
        obecnie na forum stock photography - banki zdjęć - przepisy kulinarne - zdjęcia z wycieczek rowerowych

Komentarz

• aptur
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 3837

Zamieszczone przez rachwal
          aptur : Chyba sluchamy tego samego jedynie slusznego radia ...

Niektorzy paparazzi to faktycznie scierwojady Ludwiczek, jak rzadko, trafil w sendo :]
          TOKFM
          Dorn się sam określił jako.... no ten którego zjadają ścierwojady

Komentarz

• rachwal
            Bywalec
            • 2006
            • 125

Padlina :P
            obecnie na forum stock photography - banki zdjęć - przepisy kulinarne - zdjęcia z wycieczek rowerowych

Komentarz

• ewg
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1079

Gdyby powiedział sępy albo nawet hieny, to pewnie pani Chwilowo-Zalewska (aka "Małpa w czerwonym") nie zadałaby tego "niewinnego" pytania i problem by nam umknął. ;-)

Komentarz

• himi
                Zablokowany
                • 2006
                • 2638

Palant po raz kolejny dał znać o sobie

Komentarz

• Qbexus
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 562

Niestety choć bardzo nie chcę to muszę mu przyznać rację niektórzy pstrykacze to ścierwojady. A twierdzenie że osoba fotografowana przez nich to padlina jest nad interpretacją kolesia językoznawcy wypowiadającego się w tym radiu. Bardziej tu chodzi o wykorzystywanie prywatnych i osobistych sytuacji a nie osobę. Tą padliną są sceny które nie powinny ujrzeć światła dziennego. Jeden lubi jak mu strzelają fotkę kiedy rzyga inny nie.

Komentarz

• aptur
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 3837

Zamieszczone przez Qbexus
                    Niestety choć bardzo nie chcę to muszę mu przyznać rację niektórzy pstrykacze to ścierwojady. A twierdzenie że osoba fotografowana przez nich to padlina jest nad interpretacją kolesia językoznawcy wypowiadającego się w tym radiu. Bardziej tu chodzi o wykorzystywanie prywatnych i osobistych sytuacji a nie osobę. Tą padliną są sceny które nie powinny ujrzeć światła dziennego. Jeden lubi jak mu strzelają fotkę kiedy rzyga inny nie.
                    Marszałek jest osobą publiczną. Powinien liczyć się z tym, że wzbudza spore zainteresowanie mediów. Oburzanie się na fotoreporterów na pewno tego zainteresowania nie zmniejszy a wręcz przeciwnie. Z tego co słyszałem oburzał się on gdy go sfotografowali gdy był w szpitalu (rządowym o ile dobrze pamiętam) i bez ubrania. Nie przypominam sobie aby ktoś go sfotografował nago Mówił też coś o tym że fotoreporterzy zepsuli jego ślub i nie chcieli go przepuścić przez drzwi. Moim zdaniem histeryzuje i najlepiej jakby wrócił do pisania bajek.

Komentarz

• nagor
                      Uzależniony
                      • 2007
                      • 522

Może troszkę za ostro powiedział ale nie zmienia to faktu zę są osoby takie które potrafią wejśc na czyjś grub aby sfotografować z dobrego punktu moment opuszczania trumny do ziemii.. wiec jak to mówią [po trupach do celu] czyli nie matrż ana to co robia i jak isę zachowuja byle miec dobre zdjęcie.. a to ze go fotografują w cięzkich chwilach - pobyt w szpitalu - to akurat jest mala przeginka choć ciekawe kto ich tam wpóscił... no ale sa lubie i taborety..
                      Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 | Canon: 24-70 | 28 | 50 | 85 | 75-300 | 420EX |
                      zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Komentarz

• Qbexus
                        Uzależniony
                        • 2005
                        • 562

Nie mam najmniejszego zamiaru bronić tej konkretnej osoby a raczej potępiać pstrykaczy bez kręgosłupa moralnego. To że ktoś jest osobą publiczną nie znaczy że można przeginać a focenie połamanego gościa w gaciach bez jego zgody jest debilizmem. No i nie powiedział tego na szerokim gremium tylko w śród "kumpli" a że któraś menda na kablowała to się znowu zrobiła chryja a poważne tematy jeżą odłogiem.

Komentarz

• Skipper
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 1112

ja bym na paparazzich tak psow nie wieszal bo koniec koncow oni tylko oferuja towar ktory sie rewelacyjnie sprzedaje... spoleczenstwo mamy takie jakie mamy a wielu jesli nie zdecydowana wiekszosc z paparazzich beznamietnie serwuje tylko to co ludzie chca kupic bez wartosciowania... zimne zawodostwo ot i co

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; ; IS; Speedlite 580EX + Apple

Komentarz

• Qbexus
                            Uzależniony
                            • 2005
                            • 562

Jasne po co wsadzać handlarzy narkotyków przecież oni tylko sprzedają towar który ludzie chętnie kupują. To jest niestety myślenie na zasadzie po trupach byle tylko zaspokoić potrzeby rozochoconej tłuszczy. Najlepiej obrazu przywrócić gilotynę będzie co focić. Albo wszystkim osobą publicznym po montujmy kamery w kiblach i sypialniach a co tam należy nam się

Komentarz

• muflon
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 6763

Ten kto sprzedał "Faktowi" zdjęcie katastrofy w Radomiu zasługuje dokładnie na takie określenie - "hiena" albo "sęp" są IMHO za słabe. Raz w życiu (pewnie przypadkiem ;-)) ten buc powiedział coś z sensem.
                              zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

Pracuję...