[Warszawa, 8-9 września 2007] Wystawa kotów rasowych

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

[Warszawa, 8-9 września 2007] Wystawa kotów rasowych

8 i 9 września 2007 r. (sobota - niedziela) - SMK Jedynka
    Sala Ratuszowa Pałacu Kultury i Nauki, pl. Defilad 1, Warszawa

PROGRAM WYSTAWY

7.00 ~ 9.00 Przyjmowanie kotów

9.00 ~ 9.30 Korekta

9.30 ~ 15.00 Ocena kotów

~ 16.00 Best in Show

~ 17.30 Zakończenie wystawy

Porady techniczne:

Sala w PKiN, o ile bedzie ta co zwykle, nalezy do bardzo niewdziecznych. W glebszych czesciach sporo oswietlenia sztucznego, w nawach bocznych bardzo ciemno, posrodku mieszanka swiatla naturalnego ze sztucznym, ring sedziowski dokladnie pod wielgachnymi oknami wiec pod swiatlo lepiej nie robic - trzeba probowac z boku ringu robic. Czyli zonglowanie lampa na M vs lampa na Av (doswietlanie) vs samo swiatlo zastane z wielkich okien im blizej ringu. Czyli zonglowanie balansem bieli i nawet RAW czasem nie do konca pomaga. Z dotychczas odwiedzanych warszawskich sal wystawowych ta zdecydowanie najmniej lubie i dodatkowo jest najciasniejsza a najbardziej zatloczona (Palac, centrum, dodatkowo targi ZOOMarket : http://www.zoomarket.info.pl/ )

Przykladowe zdjecia z 2006 roku z tej sali wystawowej: http://www.pbase.com/vitez/wystfpl2

Co do podziwiania i fotografowania kotow - szczerze radze godziny ok 11-12 w sobote. Koty wtedy juz rozbudzone, juz oswojone troche z wystawa a jeszcze nie zmeczone.
    Chyba ze ktos woli koty nie w/na/obok klatek a na ringu sedziowskim i te najpiekniejsze - wtedy smialo mozna w Best in Show (nagradzanie najlepszych kotow w swoich kategoriach) celowac.

Ja sie wstepnie wybieram w sobote z rana ok 10-11.

Gdyby ktos nie mogl/nie chcial w tym terminie to bez obaw... do konca roku 2007 sa planowane jeszcze 2 wystawy kotow rasowych (6-7 październik - PZF, 15-16 grudzień - PFA)
  • Alzail
    Uzależniony
    • 2005
    • 574

Jak ktoś chcę mogę pisać praktycznie co tydzień że jest gdzieś wystawa psów ( sorry za lekki OT )
    350D

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Zamieszczone przez Alzail
      Jak ktoś chcę mogę pisać praktycznie co tydzień że jest gdzieś wystawa psów ( sorry za lekki OT )
      Mozesz dac linka/sporzadzic terminarz... ale w osobnym watku .

Komentarz

• stratus
        Początki nałogu
        • 2006
        • 398

Jak mi nic nie stanie na przeszkodzie to pewnie sie pojawię choćby dla pomacania nowego nabytku.
        Moje zabawki
        Moje zdjęcia

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Nauka obslugi swiezutkiego 40D z nowym obiektywem w trudnych warunkach tej wystawy to byl glupi pomysl. Ogolnie poleglem. Z wybranych i obrobionych 55 zdjec moze 10 naprawde by przezylo odsiew ale zostawiam wiecej w galerii bo przeznaczona jest ona dla maniakow kotow a nie maniakow idealnych technicznie zdjec .
          Na szczecie z wystaw 6 i 7 pazdziernika wyszlo o wieeeelee wiecej zdjec i jutro bede je obrabial. Wyszly lepiej bo i sprzet oswojony i czasem szklo fajniejsze w uzyciu no i warunki oswietleniowe o wiele lepsze.

Kilka wybranych przykladowych ujec:

1. Kotka brytyjska "whiskasowa"

2. Syberyjskie neva masquerade (albo ragdolle, potrafie czasem mylic rasy )

3. Ocicat (kot ktory ma prążki, nie mylic z bengalskimi)

4. Kotka domowa, trikolorka

5. Kocurek syjamski czekoladowy

6. Brytyjski seal point

Cala galeria tu: http://www.pbase.com/vitez/wystfpl5

Komentarz

• Max_im
            Uzależniony
            • 2006
            • 668

czyli eksperymentowałeś?
            ".......abym ochronił wyobraźnię przed złudzeniem, że nowszy aparat zmieni mnie w lepszego fotografa." A Mroczek

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Zamieszczone przez Max_im
              czyli eksperymentowałeś?
              Tak bym tego nie nazwał. Walczyłem z niesprzyjającymi warunkami oświetleniowymi nie mając opanowanego sprzętu - zarówno puszki jak i nowego obiektywu.

Komentarz

• Paprochwbody
                Bywalec
                • 2005
                • 213

Kurczę, dlaczego te Vitezowe zdjęcia się nie ładują???
                (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

Komentarz

• Vitez
                  zło konieczne
                  • 2004
                  • 19804

Zamieszczone przez Paprochwbody
                  Kurczę, dlaczego te Vitezowe zdjęcia się nie ładują???
                  Albo cos zle ustawilem albo cos na pbase sie skopalo... zdjecia reprezentacyjne przerzucilem na imageshack no i podalem zapomniany link do calej galerii.

Komentarz

• Max_im
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 668

fajne fotki i kociaki
                    dawaj znać o wystawach miałem ochotę pojechać ale robota mi niepozwoliła
                    ".......abym ochronił wyobraźnię przed złudzeniem, że nowszy aparat zmieni mnie w lepszego fotografa." A Mroczek

Komentarz

• Kolaj
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 3293

A to nowe szkło, to pochwalisz się które? Kotki fajniutkie.

Komentarz

• Vitez
                        zło konieczne
                        • 2004
                        • 19804

Zamieszczone przez Max_im
                        dawaj znać o wystawach miałem ochotę pojechać ale robota mi niepozwoliła
                        Zawsze daje znac... mniej wiecej na tydzien przed wystawa. Najblizsza w Warszawie w grudniu.
                        W innych miastach:
                        http://ktosiad.webd.pl/cat/viewtopic.php?t=2268 (2007)
                        I 2008 jeszcze w budowie: http://ktosiad.webd.pl/cat/viewtopic.php?t=2521

Zamieszczone przez Kolaj
                        A to nowe szkło, to pochwalisz się które? Kotki fajniutkie.
                        17-55 2.8 IS . Na wystawach 6 i 7 pazdziernika zamienialem z 85 1.8 bo do portretow czesto za krotkie i w tych zdjeciach z wrzesnia czasem musialem sporo ciachac... 10 megapixeli w 40D sie przydalo 8) .

Komentarz

Pracuję...