Tani zoom standardowy.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • admeen

Tani zoom standardowy.

Witam,
    przeszukalem kilka tematow na forum i conieco mi one powiedzialy, ale jedak nie do konca uzyskalem to, co chcialem.

Otoz chcialbym w najblizszym czasie kupic swoje pierwszy lustro (30D) i zastanawiam sie nad jakims kitowym szklem do niego. Niestety budzet jak narazie mnie ogranicza i nie chcialbym przekroczyc gornej granicy dla obiektywu czyli jakichs 600 zl. Wiadomo, ze to szklo na poczatek i do nauki wlasciwie, ale dobrze by bylo miec wrazenie, ze moge za pomoca tego szkla zrobic zdjecie, z ktorego bede zadowolony.

Zastanawialem sie oczywscie nad 18-55, 28-90 USM II, a takze nad Sigma 18-50, 24-70 f/2.8-4.0

Czy moglibyscie mi cos polecic ? Sprawdzonego i dobrego.

Pozdrawiam,
    admeen.
  • MateuszZ.
    Początki nałogu
    • 2005
    • 276

Zamieszczone przez admeen
    Witam,
    przeszukalem kilka tematow na forum i conieco mi one powiedzialy, ale jedak nie do konca uzyskalem to, co chcialem.

Otoz chcialbym w najblizszym czasie kupic swoje pierwszy lustro (30D) i zastanawiam sie nad jakims kitowym szklem do niego. Niestety budzet jak narazie mnie ogranicza i nie chcialbym przekroczyc gornej granicy dla obiektywu czyli jakichs 600 zl. Wiadomo, ze to szklo na poczatek i do nauki wlasciwie, ale dobrze by bylo miec wrazenie, ze moge za pomoca tego szkla zrobic zdjecie, z ktorego bede zadowolony.

Zastanawialem sie oczywscie nad 18-55, 28-90 USM II, a takze nad Sigma 18-50, 24-70 f/2.8-4.0

Czy moglibyscie mi cos polecic ? Sprawdzonego i dobrego.

Pozdrawiam,
    admeen.

Ja mogę polecić jako uniwersalnego KITa canona 17-85 IS.

Komentarz

• admeen

Zamieszczone przez admeen
      i nie chcialbym przekroczyc gornej granicy dla obiektywu czyli jakichs 600 zl.
      :wink:

Komentarz

• joshua
        Bywalec
        • 2005
        • 128

jako, że zobaczyłem pierwszy uśmieszek rzecz potraktuję bardzo poważnie:

IMO kup 350D albo 400D (nawet używane) a to co zostanie przeznacz na szkła
        | http://www.wizjer.net | dobre chęci i żadne umiejętności | body xxD na końcu i kilka szkieł USM IS coś tam w plecaku a ostatnio częściej w torbie | lampę ze statywem, filtry też mam, bo pisali, że tak trzeba |

Komentarz

• admeen

Tylko ja pytalem o pomoc w wyborze szkla, a nie body. Body juz wybrane, po wielu nieprzespanych nocach, przeczytanych testach innego poprostu nie chce.

Jezeli chodzi o 400d to bawilem sie nim jakis czas i zupelnie mi ten aparat w rekach nie lezy.

Komentarz

• gorniczy

Sigma 18-50 ta ciemna to poziom KITa choć lepiej wykonana, wszelkie tanie szerokokątne Sigmy inne od oznaczenia DC (znaczy pod cropa) - czyli te pod pełną klatkę lepiej sobie daruj - mydło gwarantowane.
            W tej cenie Tokina 19-35 pozostaje - pancerna i podobno niezła? Raczej słabo z takimi funduszami nic ciekawego w tej cenie. Może lepiej 400D i dołożyć do obiektywu choćby Tamrona np. 17-35, jeśli nie to naprawdę szkoda kasy - sprawdź kilka egzemplaży 30D i wybież tego z najlepiej (na oko) rysującym KITem. No i jeszcze warto dokupić kawałek plastiku za 300 z kawałkiem zwany potocznie "pięćdzieciątką" - bo ta, pokazuje jakość!
            Pozdr

Komentarz

• fret
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 1503

Kit + 50/1,8. W tej cenie zestaw nie do pokonania.

Komentarz

Pracuję...