Witam wszystkich ! mam problem ze znalezieniem programiki który zrobi z 1 RAW-a (3fotki a później HDR-a) ? Testowałem pare programików ale nic z tego
może ktoś ma jakiś wypróbowany ? z góry THX ...
HDR-i z jednego RAW-a ???
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
Komentarz
-
Zalezy jak sie rozumie post kolegi, ja zrozumialem, ze z 1 RAW-a robi wlasnie 3 jpgi z rozna EV, a nastepnie bawi sie softem do HDR-uKomentarz
-
-
Photomatix czyta rawy i potrafi z jednego rawa zrobić hdr
5D| 350D+BG-E3| S15-30| T28-75| C85|
Fotki tutaj: flickr.com/photos/robinfoto i tutaj: plfoto
"Tylko kisielem spłynie prawda" - ruchoporu.org
Komentarz
-
sciagnolem wersje TRIAL photomatixa i ona po zrobieniu tego HDR-a dodaje duzy napis nazwy tego programu na zdjeciu. mozna sie go jakos pozbyc czy trzeba kupic ta wersje zeby go nie bylo?Canon? moze niedlugo!Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
aaa czyli zle zrozumialem...
chodzi o to ze tym programem zrobi sie pseudo HDR-a z jednego rawa a jak wiecej to ok? heh cos ostatnio zmulony jestem... pewnie to przez szkole
wie ktos moze gdzie mozna kupic ten program? ( ok juz znalazlem )Ostatnio edytowany przez FOTOGRAF; 2046.Canon? moze niedlugo!Komentarz
-
moze troche sie popultam:d
do stworzenie typowego zdjecia w HDR potrzeba min 2 zdjec o zroznicowanym naswietleniu i bedzie to High DYnamic Range - natomiast do stworzenie DRI - jak dobrze pamietam Dynamic Range Incresment (poprawiac moj angielski) jakby co wystarczy jedna fotka ktora bedzie sztucznie wyciagana przez program, ,mozna tez stworzyc takiego pseudo skaladaka w szopie
jedna fotka normalna, 2 -go np na mieszaniu multiply a 3 cia screen i potem skaldac to np w/w photomatixie oczywiscie po jego zakupieniu:P
szczeze to w zaleznosci do czego potrzbujemy tego HDR'a zalezy ile zdjec uzyjemy do jego stworzenia
dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf
tylko tyle potrzeba
"galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.plKomentarz
Komentarz