Nowa lustrzanka Panasonic Lumix DMC-L10

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Algier
    Bywalec
    • 2004
    • 234

Nowa lustrzanka Panasonic Lumix DMC-L10

Panasonic zaprezentował dziś drugą w swojej historii lustrzankę cyfrową. Lumix DMC-L10 skierowana jest do osób rozpoczynających przygodę z fotografią. Najistotniejsze cechy nowego aparatu to rozdzielczość matrycy 10,1 Mp, podgląd na żywo z trybem autofokusa, obrotowy monitor oraz system rozpoznawania twarzy i inteligentne ISO. L10 będzie sprzedawany w zestawach z obiektywem LEICA D VARIO-ELMAR 14-50mm F3.8-5.6 z systemem stabilizacji optycznej O.I.S.

Linki:
    Panasonic dziś oficjalnie pokazał swoją najnowszą lustrzankę, kolejną dla Systemu 4/3 - Lumix DMC-L10. Jest to jednocześnie pierwsza lustrzanka tej firmy skierowana na rynek konsumencki. Jej sensor ma rozdzielczość 10 milionów pikseli, a wykonany jest w technologii Live MOS. DMC-L10 ma pojawić się w sprzedaży już w listopadzie tego roku. ...

To teraz czekamy na obrotowy wyświetlacz w następnych lustrach Canona
    M50 | EF-M 22 | EF-M 15-45 | Canon Mount adapter EF-EOS M
    20D | EF-S 18-55 | T 28-75/2.8 | EF 50/1.8 | EF-S 60/2.8 macro | EF 70-200/4L
    580EXII​
    055XPROB | 488rc2
  • akustyk
    gajowy
    • 2004
    • 12226

w kolejnych trabantach tez sie to pojawi.

w 4/3 czy tam 5/7 nie bardzo byl wybor. przy tuneliku robiacym za celownik koniec koncow musialo dosc do masowego wprowadzenia podgladu na telewizorku. uzytkownicy tego systemu tez przeciez chca widziec co fotografuja

celownik optyczny pewnie zostanie, bo robienie zdjec w trybie zombie jest troche malo "cyniarskie" ale live view bedzie za jakies 2 lata najpozniej w kazdej lustrzance nie-pro. a w segmencie amatoskim bezdyskusyjnie beda obracane ekraniki. i ludzie to kupia
    www albo tez flickr

Komentarz

• sv

mam tylko nadzieję, że canonowi nie przyjdzie do głowy wprowadzić ruchomego telewizora do jedynek

Komentarz

• McKane
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 2015

Zamieszczone przez sven
        mam tylko nadzieję, że canonowi nie przyjdzie do głowy wprowadzić ruchomego telewizora do jedynek
        No jak nie jak tak Wczesniej czy pozniej to musi nastapic bo ile mozna wymyslac nowe ficzery
        http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• akustyk
          gajowy
          • 2004
          • 12226

ale po co ekranik uchylny w jedynkach?

jak mozna zamiast tego wywalic obraz przez wifi na laptopa? albo w super jakosci przez gigabitowy ethernet?

wrzucic w jedynki chip do UDP i voila!
          www albo tez flickr

Komentarz

• arra
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1023

Ja bym zdecydowanie wolal calkiem zewnetrzny ekranik do takich celow. Komunikujacy sie poprzez np. wi-fi z body. Pomyslcie ile dalo byc sie roznych wariantow takiego rozwiazania (kasa kasa) wymyslec, lacznie z wyswietlaniem podgladu na wewnetrznej stronie okularow slonecznych .

Edit: wow akustyk , widze ze rozumujesz podobnie

www.pbase.com/arra
            R1+5D2
            Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Komentarz

• McKane
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 2015

Zamieszczone przez akustyk
              ale po co ekranik uchylny w jedynkach?

jak mozna zamiast tego wywalic obraz przez wifi na laptopa? albo w super jakosci przez gigabitowy ethernet?

wrzucic w jedynki chip do UDP i voila!
              No to jak jedziemy z wyobraznia na maxa to do kazdej jedynki powinni dodawac dotykowy panel LCD 12" automatycznie przechwytujacy obraz z aparatu z ktorego mozna byloby sterowac aparatem zdalnie i jednoczesnie robilby za databank

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• Bahrd
                Pełne uzależnienie
                • 2007
                • 3053

Zamieszczone przez McKane
                No to jak jedziemy z wyobraznia na maxa to do kazdej jedynki powinni dodawac dotykowy panel LCD 12" automatycznie przechwytujacy obraz z aparatu z ktorego mozna byloby sterowac aparatem zdalnie i jednoczesnie robilby za databank
                Ta, i takie mocowanie z drutu na kark, jak mają Ci od "harmonijek ustnych"

HUD-a w okulary!
                EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• Cyborg
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 416

Przecież już to zrobili
                  Tylko "panel" trzeba sobie kupić osobno.

Komentarz

• McKane
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 2015

Zamieszczone przez Cyborg
                    Przecież już to zrobili
                    Tylko "panel" trzeba sobie kupić osobno.
                    A z panelu mozna zmieniac ogniskowa ?

Komentarz

• arra
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1023

A z panelu mozna zmieniac ogniskowa ?
                      Profi fotograf zmieniajacy ogniskowa? Ja myslalem ze tylko stalki wchodza w gre
                      Ostatnio edytowany przez arra; 5548.

www.pbase.com/arra
                      R1+5D2
                      Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Komentarz

• akustyk
                        gajowy
                        • 2004
                        • 12226

Zamieszczone przez arra
                        Profi fotograf zmieniajacy ogniskowa? Ja myslalem ze tylko stalki wchodza w gre
                        to tez spelnia powyzsze kryterium. tylko trzeba zmieniac ogniskowe fizycznie - lensami, nie pierscieniem

tylko bedzie kapke trudniej technologicznie. czy raczej drozej, bo dac to sie da (jakos przeciez testuja mocowanie w korpusach, a recznie tego przeciez Chinczycy nie robia )
                        www albo tez flickr

Komentarz

• Robson01
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 1574

A myślałem że to wątek o Lumixie.
                          Więc może zmiana tytułu na: "Pobożne życzenia - z przymrużeniem oka" :-).
                          Canon
                          Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• Kolekcjoner
                            Obertroll
                            • 2006
                            • 18793

W kwestii Lumixa to ciekawe jest dla kogo oni to lustro robią. Przy tej cenie to raczej słabo wypada na tle konkurencji. Panasonic ma specyficzne podejście do tematu.
                            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                            Kapitan Wagner

Komentarz

• bastek03
                              Dopiero zaczyna
                              • 2007
                              • 16

Ciekawe co pokaże ten obiektyw

LEICA D VARIO-ELMAR 14-150 mm F3.5-5.6

Komentarz

Pracuję...