Drukarka do zdjęć - lepsza od labu?.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MartinF
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 42

Drukarka do zdjęć - lepsza od labu?.

Wiem, że trochę jest watków na forum dotyczących drukarek, jednak czy ktoś zna taką w rozsadnej cenie dajacej lepszy wydruk od tego z Labu na profesjonalnych papierach. Widziałam fotki z drukarek foto, ostatnio z canona IP 6700D, wysłanych przez canona i uważam, że sa one słabsze od tych z labu, są płaskie i połysk nie ten, szczegółów też mniej. Słyszałem, że drukarki pigmentowe sobie lepiej radzą, doradźcie jaka drukarka dokopie fotkom z LABU??????????
  • aptur
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3837

Osobiście korzystając z dobrego papieru nie widzę żadnej róznicy pomiedzy wydrukiem z labu i mojej drukarki. Sorry, jedna jest. Lab zazwyczaj chrzanił kolor bądź zdjęcia były zbyt ciemne. Drukując w domu mam nad tym pełną kontrolę. Odbitki wyglądają dokładnie tak jak na monitorze i o to przecież chodzi.

Komentarz

• pmagdalena
      Początki nałogu
      • 2007
      • 260

A ja nie mam drukarki ale ma ja mój szfagier i niestety ale albo on nie umie sie nia posłógiwac albo jest do **** .
      Kolory sa oki ale nie widać na zdjęciu masy szczegółów takich jak np. niebo -jedna niebieska plama

Komentarz

• merger
        Uzależniony
        • 2006
        • 619

ja uzywam hp d7160 i wszystko zalezy od papieru. na firmowym hp'ku foty powalaja. na tanich jakis tam jest kiepskawo..
        5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
        430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Komentarz

• a13
          Bywalec
          • 2005
          • 107

Epson Stylus Photo R1800 lub 2400
          Marek

Komentarz

• flyxray
            Dopiero zaczyna
            • 2007
            • 46

te epsony sa swietne tylko z\e to a3 i cena wysoka
            a jak ktos chce a4 to tylko epson r260 lub r360
            jakosc rewelacyjna!
            polecam
            trzy aparaty, trzy zoomy, trzy stalki, trzy lampy i tylko jedno studio.

Komentarz

• Roqfort
              Bywalec
              • 2005
              • 149

Zamieszczone przez flyxray
              te epsony sa swietne tylko z\e to a3 i cena wysoka
              a jak ktos chce a4 to tylko epson r260 lub r360
              jakosc rewelacyjna!
              polecam
              A ja właśnie czytam testy i wychodzi na to że lepszą jakość zdjęć dają canony (model IP6700D i ip 5200) Ale to trzeba zobaczyć samemu. Wysłałem na stronę canona parę swoich fotek (dwie w czarno białe i dwie kolorowe) i za parę dni spodziewam się darmowych sampli. Wtedy będę wiedział czy to mnie satysfakcjonuje. I ciągle sie zastanawiam nad formatem A3. Chcę robić odbitki dla klientów i szukam jakiegoś angielskiego podwykonawcy odbitek A3, ale jeszcze nie znalazłem...

Komentarz

• MartinF
                Dopiero zaczyna
                • 2006
                • 42

A może ktoś mi wysłać jakiś wydruk na formacie 21 na 15, który jest lepszy od tego z labu?
                Z tym wysyłaniem próbek do canona jest ok, tylko na 10 na 15, guzik widać.

Komentarz

• negatyv
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 109

Kilka dni temu przesiadlem sie z Canona IP2000 na Epsona R265. Po wydruku pierwszej fotki doznalem lekkiego szoku.
                  JAKOŚĆ [IMHO] REWELACYJNA. Do taniego Labu nieporywnywalna. Wreszcie jest ostro i prawdziwe zywe kolory zobaczylem. Uzywam papieru Epsona. Format A4 drukowalem na Emtec'u bodajze 270 gr [ten z 4 gwiazdkami] i tez bardzo ladnie.
                  Z czystym sumieniem polecam. Zwłaszcza za tak smieszna cene
                  Canon Rulezzz

Komentarz

• scooter
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 857

a cena tuszu ??
                    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                    na ile odbitek starczy magazynek tuszu ??
                    Ostatnio edytowany przez scooter; 2019. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• PrzemeS
                      Początki nałogu
                      • 2006
                      • 310

Dziś byłem u znajomego w labie wydrukować kilka sampli. Oprócz tego, że wyszły za ciemne w stosunku do tego co mam na monitorze (co prawda nie używam ich profili bo nawet nie posiadają), w dodatku gdzieniegdzie występuje zielony zafarb. Na kolorowych zdjęciach może byłoby to niezauważalne, ale na czarno-białym już tak. Zwłaszcza jak zielone wychodzą włosy modelki.

Dziś zamówiłem sobie canona ip5300. Za kilka dni opiszę na jaką odległość opadła mi szczęka
                      Ślubna
                      No i niestety N.

Komentarz

• rysiaczek
                        Uzależniony
                        • 2005
                        • 897

obawiam sie, ze moze opasc niedaleko ip4200, 5200 i krewniaki tworza cz-b z kolorow, wiec tak naprawde trudno tam o prawdziwe cz-b czesto pojawiaja sie jakies zafarby (lekkie bo lekkie, ale jak juz sie czepiamy)

Wiem, bo mam
                        Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Komentarz

• PrzemeS
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 310

No dobra, a jak mam wyciągnięte kolorowe tusze to co? Nie będzie drukować z czarnego?
                          Ślubna
                          No i niestety N.

Komentarz

• Roqfort
                            Bywalec
                            • 2005
                            • 149

Dostałem dzisiaj zdjęcie od canona z drukarki Pixma iX5000. Dałem im to zdjęcie:

Ostrość OK tylko twarz mocno zażółcona. Ogólnie troszkę przegięta saturacja. Ale poza tym - ok. Pewnie jechali na standardowych ustawieniach a ja dałem im troszkę zszopowane zdjęcie. Teraz czekam na wydruk z pixmy iP 6700D. Ma sześć tuszy i kroplę 1 pikolitr. Powinna wymiatać konkurencję. Zobaczymy...
                            Ostatnio edytowany przez Roqfort; 2326. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• flyxray
                              Dopiero zaczyna
                              • 2007
                              • 46

Zamieszczone przez Roqfort
                              Dostałem dzisiaj zdjęcie od canona z drukarki Pixma iX5000. Dałem im to zdjęcie:

Ostrość OK tylko twarz mocno zażółcona. Ogólnie troszkę przegięta saturacja. Ale poza tym - ok. Pewnie jechali na standardowych ustawieniach a ja dałem im troszkę zszopowane zdjęcie. Teraz czekam na wydruk z pixmy iP 6700D. Ma sześć tuszy i kroplę 1 pikolitr. Powinna wymiatać konkurencję. Zobaczymy...
                              rogfort tez przeprowadzalem testy
                              przez kilka dni mialem w domu canona mp 600 a to to samo co ip 5300 ttylko ze skanerem - ostrosc lipa wiec wymienilem na nowego bo myslalem ze to wada egzemplaza - to samo , malo tego podczas druku czarnych jednolitych powierzni widac ruch glowicy
                              przesiadlem sie na epsona r360 - ostrosc zyleta, oddanie kolorow lepsze nic w canonie jednak dwa pojemniki z tuszem wiecej swoje robia
                              w miedzy czasie przyszlo mi zdjecie z canona zamowione i wydrukowane na mp800 na najlepszym papierze i wiesz co ? - epsonowi to tylko moze pozazdroscic
                              wez zdjecie wpadnij do mnie wydrukujemy porownamy a sam sie przekonasz
                              chyba nie ma lepszej mozliwosci
                              bo zadawanie tego typu pytania na forum mija sie z celem
                              dla jednych lepsze bedzie to a dla drugich to

co do tuszy to kupujesz cos takiego
                              http://cgi.ebay.co.uk/CIS-CISS-EPSON...QQcmdZViewItem
                              a do tego butle z tuszem , cena druku wynosi cie smieszne pieniadze
                              Ostatnio edytowany przez flyxray; 12285. Powód: edit
                              trzy aparaty, trzy zoomy, trzy stalki, trzy lampy i tylko jedno studio.

Komentarz

Pracuję...