Zmiana 400d na 30d czy warto??

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ljwisnia

Zmiana 400d na 30d czy warto??

Witam mam taki problem poniewz wpadło mi troszke pieniążków i zastanaiam sie nad zmiana sprzetu. powiedzcie mi czy warto zmieniac 400d na 30d?? czy moze poczekac i kupic 40d?? tylko tu juz cena nie ta..:/ a co powiecie jeszcze o sigmie 17-70 2.8-4.5 bo taki zamowiłem ale jeszcze nie doszedł:/ prosze o odpowiedz i z gory wszystkim dziekuje pozdrowionka
  • Khazad
    Bywalec
    • 2005
    • 127

Ja bym na twoim miejscu poczekał na tego 40D

Komentarz

• orbital
      Coś już napisał
      • 2005
      • 87

Zamieszczone przez ljwisnia
      a co powiecie jeszcze o sigmie 17-70 2.8-4.5 bo taki zamowiłem ale jeszcze nie doszedł:/ prosze o odpowiedz i z gory wszystkim dziekuje pozdrowionka
      IMHO trzeba było nie zamawiać Sigmy, dołożyć strzał pieniędzy który teraz masz i kupić dwa porządne szkła (czytaj eLki)
      N

Komentarz

• radioel
        Bywalec
        • 2006
        • 114

Hej, musisz sie zastanowić czy zalezy ci na bardzo dobrej funkcjonalności czy małej poręczności.
        wg mnie 30D nie jest wart swojej ceny. Po TYM :

http://canon-board.info/showthread.php?t=25356

co się stało przestalem wierzyc w suuper firmę. Moze poprostu mam pecha...
        w jakosci zdjęć nie widać różnicy. Ale ostatnią sobotę przepracowalem ok 8h na 400D i powiem Ci ze trzymałem ją 2ma palcami a 3ci podpierał aparat z dołu. Mam mega odcisk na paluchu bo aparat przybrał na masie kiedy podlaczylem 17-50 tamrona i Lampe EX
        Za diabla nie moglem sie przestawic do tego ze do zmiany przysłony muszę wcisnac dodatkowy przycisk (@&#^@GRRRRR!!)
        Reasumując ja poczekalbym na 40D a narazie meczyl 400D ale OBOWIAZKOWO z gripem.
        5D mk2 + od 17 przez 24 do 70 a następnie dalej do 200 wszystko L klasie. W atelier lampy 300-1000Ws.

Komentarz

• himi
          Zablokowany
          • 2006
          • 2638

Były już takie dywagacje na forum. Oczywiście, że warto zmienić. Klasa wyżej. XXXd to zabawki. Ja widzę sporą różnicę między fotami 400d a 30d. O funkcjonalności, wizjerze, szybkości już nie wspomnę.

Komentarz

• Kolekcjoner
            Obertroll
            • 2006
            • 18793

Zamieszczone przez ljwisnia
            Witam mam taki problem poniewz wpadło mi troszke pieniążków i zastanaiam sie nad zmiana sprzetu. powiedzcie mi czy warto zmieniac 400d na 30d?? czy moze poczekac i kupic 40d?? tylko tu juz cena nie ta..:/ a co powiecie jeszcze o sigmie 17-70 2.8-4.5 bo taki zamowiłem ale jeszcze nie doszedł:/ prosze o odpowiedz i z gory wszystkim dziekuje pozdrowionka
            Ja bym chyba wolał 400D z dobrymi szkłami niż podłączać słoiki do lepszej puszki. No ale po to jest wybór żeby każdy mógł wziąć dla siebie to co uważa za najlepsze. Mój kolega miał tę sigmę ... już nie ma . Pewnie jakiś powód tego jest.
            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
            Kapitan Wagner

Komentarz

• Paulx
              Bywalec
              • 2007
              • 204

przy obecnej roznicy cen miedzy 400d i 30d to bzdet
              CANON

Komentarz

• Kolekcjoner
                Obertroll
                • 2006
                • 18793

Zamieszczone przez Paulx
                przy obecnej roznicy cen miedzy 400d i 30d to bzdet
                No tak tylko kolega ma tego 400D i to już wtedy nie jest takie proste.
                "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                Kapitan Wagner

Komentarz

• zbyszekjan
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 348

Lepiej poczekać na 40D. Różnica w jakości zdjęć między 400D a 30D nie jest taka duża.
                  pozdrawiam

Komentarz

• Paulx
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 204

jesli ma 400d to niech sie cieszy bo jest ok cena/mozliwosci
                    CANON

Komentarz

• przemo12

heh też miałem ten problem !!!
                      zamieniłem 400d na obiektyw 70-200 f4 a później kupiłem 30d
                      proponuje zmianę jak najszybciej póki aparat ma jeszcze wartość
                      http://sklep.fotojoker.pl/ - tu są dość przyzwoite ceny
                      wracając do korpusów zdecydowanie polecam zmianę w każdej dziedzinie jestem za 30d a gabaryty i waga po podpięciu tele są wielkim atutem + szybkość + czułość + wizjer + wykonanie

Komentarz

• Paulx
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 204

za duzo stracisz na sprzedazy,a masz niby ten sam af co w 30d,co innego jesli ktos stoi przed wyborem co kupic?400d czy 30d?odpowiedz jest 30d
                        CANON

Komentarz

• Kolekcjoner
                          Obertroll
                          • 2006
                          • 18793

Zamieszczone przez przemo12
                          (...)
                          wracając do korpusów zdecydowanie polecam zmianę w każdej dziedzinie jestem za 30d a gabaryty i waga po podpięciu tele są wielkim atutem + szybkość + czułość + wizjer + wykonanie
                          Waga ??? To że jest cięższy i bardziej kręgosłup boli od noszenia to zaleta. No cóż można i tak ??:.
                          Kapitan Wagner

Komentarz

• ewg
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 1079

Zasadnicze pytanie wątku:

Zdaje się, że niebawem coś namaluję. Sądzicie, że powinienem teraz wymienić pędzle z aluminiowych na te z pozłacaną obwódką, skoro teraz mam więcej pieniędzy na droższe? No i ta sztaluga - mam lekką plenerówkę, ale może zamienić na dębową studyjną? Sam nie wiem... Aha, zamówiłem podobrazie o wymiarach 17x70, myślicie że nada się do obrazów poziomych czy również pionowych - bo jeszcze nie doszło?

Komentarz

• Paulx
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 204

dosc hmmm apstrakcyjne podejscie do sprawy-ale popieram
                              CANON

Komentarz

Pracuję...