2 lampy 550Ex + Swiatłowody

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • morafi
    Bywalec
    • 2007
    • 111

2 lampy 550Ex + Swiatłowody

Witam wszystkich,
    Mam chory pomysł wiec prosze o lekki dystans do tego tematu ;-)
    A mianowicie:
    pomyslałem sobie ze fajnie by było miec lampe na na wysiegniku, chocby w rece. Mam 2szt 550Ex i moga one byc wyzwalane slave i wdedy mam pełna automatyke w lampie drugiej.
    Pomyslałem sobie ze do tej moje lampy na sankach doczepic do tej diody czerownej z 1,5m przewodzik swiatłowody i doczepic do drugiej diodki w drugiej lampie.
    Wtedy na ta lampe na sankach zakładam jakis karton zeby nie było widac błysku i korzystac z tej na w wysiegniku ( reka)
    Miałoby to zastapic kabel Ettl ktory kosztuje ok 250zł

Nie znam sie kompletnie na swiatłowodach ale np tu jakis kabel 3m kosztuje 80zł wiec jeszce jest to do przyjecia.
    ELMARK Automatyka S.A. - dystrybutor sprzętu automatyki przemysłowej oraz centrum szkoleniowe

Tylko Pytanie czy bedzie to działac??
  • Kubaman
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 4709

nie będzie, bo Canon nie stosuje w lampach fotodiod, a wyzwalanie radiowe. Jak to możliwe, że o tym nie wiesz, skoro masz aż 2 takie lampy
    www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• Cyborg
      Początki nałogu
      • 2006
      • 416

Zamieszczone przez Kubaman
      nie będzie, bo Canon nie stosuje w lampach fotodiod, a wyzwalanie radiowe. Jak to możliwe, że o tym nie wiesz, skoro masz aż 2 takie lampy
      Kubman, jakie radiowe? Optyczne!
      Błyski z palnika jednej lampy odbierane są przez czujnik pod tą ciemną płytką w drugiej. Jest to opisane w każdej instrukcji do lampy.

Komentarz

• Kubaman
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 4709

pomyłka, myślałem o podczerwieni
        www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• Cyborg
          Początki nałogu
          • 2006
          • 416

Zamieszczone przez morafi
          Witam wszystkich,
          Mam chory pomysł wiec prosze o lekki dystans do tego tematu ;-)
          morafi, po co ta kombinacja??
          Po prostu wyłączasz błysk na lampie master (opis na s. 104 polskiej instrukcji) i załatwione.

Komentarz

• Gizzmo
            Początki nałogu
            • 2004
            • 266

Zamieszczone przez morafi
            Miałoby to zastapic kabel Ettl ktory kosztuje ok 250zł
            W abfoto jest teraz za 222zl. Rozwiazanie o ktorym piszesz nie bedzie zbyt funkcjonalne. Bedziesz mial jedna lampe w rece druga na aparacie. Aparat z lampa juz troche wazy, jak chcesz to utrzymac w jednej rece? Nie watpie ze dasz rade ale reka bedzie juz drzec.
            EOS 30D | EOS 30V + grip | G3

Komentarz

Pracuję...