EOS 1Ds mark III

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • frikmen
    Bywalec
    • 2006
    • 158

EOS 1Ds mark III

zatem....zgodnie z ze swoimi zapowiedziami Canon goni rozdzielczością do średnich formatów... (jeżeli oczywiście tam tej "informacji" będzie widocznie więcej niż np. w 5D to ta puszka będzie sie im dobrze sprzedawała. 8000 USD to nie 3000 USD (z tego pułapu zaczyna sie średni)

czy obecne szkła wyciągną wiecej? 60 Mb plik to brzmi serio.../32cm x 47cm przy 300 DPI/
    czy mogli by wspomóc mechaniczną migawkę elektronicznie by skrócić synchro z błyskiem np. do 1/500?
    Najbardziej jestem ciekaw powiększonego (jaśniejszego) wizjera... SERIO
    pól AF jest dużo ale wszystkie w centrum...chyba że pomału będa rozpychac się na boki i tym sposobem...ha ha
  • frikmen
    Bywalec
    • 2006
    • 158

1600 hi-res

sample jak to sample
    ... ale to 1600 iso
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ...i jeszcze wywiad podczas prezentacji 1DsIII z Drew Gardner http://www.photo-i.co.uk/News/Aug%20...on/Canon1.html
    poza marketingowym ble.. ble.. kilka zdań na temat pełnej klatki

/warto zobaczyć stronę fotografa/
    Ostatnio edytowany przez frikmen; 6970. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Krzysztof Bieliński
      Bywalec
      • 2007
      • 178

ciekawa sprawa, ze nie mowi nic na temat rzeczywistych przewag tego aparatu.
      W koncu 1D MkIII ma te wszystkie rzeczy, o których mówił ten photographer, poza full frame. I w zasadzie to właśnie pełna klatka jest czymś naprawdę nowym i wiele więcej powiedzieć nie można.
      I dla tej klatki z kilkoma pixelami więcej kupiłbym ten aparat, jak tylko się pojawi. Poza tym nic w nim ciekawego.
      Więc jeśli ktoś chce, mogę odsprzedać 1D MkIII. Który też jest raczej średni. :rolleyes:
      Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
      Strona: www.fotografiateatralna.pl

Komentarz

• arra
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1023

orientacyjna cena brutto: 28.999 pln

www.pbase.com/arra
        R1+5D2
        Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Komentarz

• Yuri47
          Coś już napisał
          • 2006
          • 51

Za fotopolis:
          Obiektyw

* wymienny, Canon EF (także obiektywy EF-S), TS-E, MP-E
          * powiększenie 1,0x

Eee że co? EF-S też? Czy mi się wydawało, czy EF-S są przeznaczone wyłącznie dla puszek z niepełnoklatkową matrycą?

Komentarz

• panczo
            Coś już napisał
            • 2006
            • 96

Nie ma się co dziwić, takie jest fotopolis. W opisie 40d podali, że jest cały uszczelniony..
            "korpus niezbyt profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus profi w rękach amatora, ale już korpus profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus niezbyt profi w rękach profi"

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Zamieszczone przez Yuri47
              Za fotopolis:
              Obiektyw

* wymienny, Canon EF (także obiektywy EF-S), TS-E, MP-E
              * powiększenie 1,0x

Eee że co? EF-S też? Czy mi się wydawało, czy EF-S są przeznaczone wyłącznie dla puszek z niepełnoklatkową matrycą?
              A w oficjalnych materialach Canona jak byk stoi w nawiasie (z wyjątkiem EF-S). Coz... fotopolis gratulujemy poczucia humoru albo tlumacza .

Komentarz

• frikmen
                Bywalec
                • 2006
                • 158

."..sprzedawała. 8000 USD to nie 3000 USD (z tego pułapu zaczyna sie średni.."
                czemu nikt nie krzyczy ze bzdury wypisuje..
                oczywiście średni od 30 000 tys USD

Komentarz

• gustaff
                  Coś już napisał
                  • 2006
                  • 80

a nie da się "zaprogramować" cropa w MkIII ??
                  5D mk II + szkła. A900 + szkła. Minolta 600si + szkła. Zenit + szkła

Komentarz

• adam_k
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 235

fajny by był taki programowy crop jak w nikonie d2x, kiedys w planach o 1ds mk3 o tym czytalem ale okazuje sie ze to były bajki

Komentarz

• oskarkowy
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 2513

Zamieszczone przez Vitez
                      A w oficjalnych materialach Canona jak byk stoi w nawiasie (z wyjątkiem EF-S). Coz... fotopolis gratulujemy poczucia humoru albo tlumacza .
                      IMO przesadzasz. Oczywiście, że można podłączyć EF-S, inna kwestia, że tylko raz.
                      Ktoś już widział DsII na wyprzedażach? Bo prawdę mówiąc, chętnie bym nabył tego starocia w miejsce jednej 5tki..
                      Jarek

Komentarz

• yogi-bear
                        Początki nałogu
                        • 2005
                        • 366

Zamieszczone przez oskarkowy
                        Oczywiście, że można podłączyć EF-S, inna kwestia, że tylko raz.
                        Hm. A to dlaczego? Podpinałem Tamiego 17-50 f/2.8 do 5D i wszystko działa Chyba że jako "ef-s" rozumiemy tylko szkła od Canona to nie sprawdzałem takiego połączenia .

Komentarz

• trampek
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 1546

Zamieszczone przez yogi-bear
                          Hm. A to dlaczego? Podpinałem Tamiego 17-50 f/2.8 do 5D i wszystko działa Chyba że jako "ef-s" rozumiemy tylko szkła od Canona to nie sprawdzałem takiego połączenia .
                          dupka Panie, dupka
                          R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Komentarz

• akustyk
                            gajowy
                            • 2004
                            • 12226

Zamieszczone przez adam_k
                            fajny by był taki programowy crop jak w nikonie d2x, kiedys w planach o 1ds mk3 o tym czytalem ale okazuje sie ze to były bajki
                            D2X ma matryce w jedynym slusznym "rozmiarze przyszlosci" DX i odpowiedniej do tego wielkosci lustro.

1Ds ma lustro rozmiarow pelnoklatkowych i jako takie bedzie ono zawadzac o "dupe", ktora Canon z premedytacja przyprawil sloikom EF-S, zaslaniajac sie jakims tam belkotem o przyblizeniu tylnej soczewki do matrycy, mniejszej telecentrycznosi i lepszej jakosci obrazowania (co widzimy chyba na przykladzie 17-85 i 18-55 )

producenci niezalezni nie bawia sie w takie bzdury (choc w sumie mogliby) i robia szkla cropowe w normalnym mocowaniu EF. ot, chocby taka Tokina 12-24 bywa uzywana w kliszakach (przy ogniskowych > 19mm co prawda)
                            www albo tez flickr

Komentarz

• adam_k
                              Bywalec
                              • 2006
                              • 235

przepraszm akustyk ale co mają moje rozwazania o programowym cropie do Twojej odpowiedzi
                              mi chodzi o elektroniczne wykadrowanie pełnej klatki na np. cropa 2x do tele i tu zadne lustra nic do tego nie mają.
                              W d2x jest taki bajer i z cropa 1.5x (12mpx) mozesz zrobic 2x (6.7mpx) na poziomie puszki oczywiscie a nie w PS

Komentarz

Pracuję...