[marta_o] Moja nowa galeria foto

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marta_o
    Dopiero zaczyna
    • 2007
    • 43

[marta_o] Moja nowa galeria foto

Oto link do nowiutkiej galerii foto. Jeszcze świeża, więc troszkę uboga.

• sal
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1122

Zamieszczone przez marta_o
    Oto link do nowiutkiej galerii foto. Jeszcze świeża, więc troszkę uboga.

http://www.dabrowa.nazwa.pl/fotogaleria/4spins.html
    Dosyć ciasne kadrowanie.
    Mi się średnio podoba.
    No i niestety każde zdjęcie prawie identyczne z poprzednim, tylko jeździec się zmienia :-(
    Czym robione zdjęcia (aparat+obiektyw)?
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Komentarz

• swnw
      Początki nałogu
      • 2005
      • 275

Witam,

Ruch jest uchwycony dobrze, a jednocześnie zdjęcia są statyczne. Pewnie to wina kadru. Właściwie jest to jedno ujęcie ciągle powtarzane, a wszystko podobne do tej figurki na początku.
      Myślę, że szersze spojrzenie poprawiłoby przyjemność oglądania. Troche reakcji publiczności, trochę sprzetu, zawodnicy czekający na start i po występie itd.
      Zdjęcia umiesz robić.

Powodzenia, swnw.

Komentarz

• DoMiNiQuE
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 3548

Zamieszczone przez sal
        No i niestety każde zdjęcie prawie identyczne z poprzednim, tylko jeździec się zmienia :-(
        Odnioslem identyczne wrazenie. Zmienia sie tylko powazacy, konie i kadry praktycznie ciagle takie same.

Komentarz

• MacGyver
          Cenzor
          • 2006
          • 7043

Zbyt monotonnie, zdjęć dużo ale bardzo podobnych. Znaczna część nienajlepiej naświetlona.
          Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• 1507
            Początki nałogu
            • 2006
            • 327

ja się nie czepiam, po prostu wrzuciłeś wszystko w jeden koszyk, dla forumowych mistrzów krytyki radził bym wrzycić na CB 5 najlepszych wg ciebie, dostał byś dobrą ocenę i sprawa załatwiona, zauwazyłem że całej galerii nie warto pokazywać ludziom, jednemu spodoba się wszystko a innemu 1 zdjęcie, moim zdaniem pokaz jazdy konnej uważam za udany, gratulacje.
            http://canon-board.info/showthread.php?t=38203

Komentarz

• MacGyver
              Cenzor
              • 2006
              • 7043

Zamieszczone przez 1507
              ...po prostu wrzuciłeś ...
              Autorka jest kobietą, trudno tego nie zauważyć
              Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• Viracocha
                Uzależniony
                • 2004
                • 853

Zdjęć jest rzeczywiście zbyt dużo i niektóre bardzo podobne. Na twoim miejscu zrobiłbym jeszcze raz selekcję.
                W niektórych (nie we wszystkich) przeszkadzają mi zbyt duże kontrasty (szczególnie cienie od kapelusza na twarzy).

Komentarz

• swnw
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 275

Zamieszczone przez 1507
                  ja się nie czepiam, po prostu wrzuciłeś wszystko w jeden koszyk, dla forumowych mistrzów krytyki radził bym wrzycić na CB 5 najlepszych wg ciebie, dostał byś dobrą ocenę i sprawa załatwiona, zauwazyłem że całej galerii nie warto pokazywać ludziom, jednemu spodoba się wszystko a innemu 1 zdjęcie, moim zdaniem pokaz jazdy konnej uważam za udany, gratulacje.
                  Własnie o to chodzi, przy założeniu, że komuś zależy na tym by jego zdjęcia podobały się innym. Już sam fakt iż są chętni żeby coś napisać dobrze świadczy o tym zestawie zdjęć bo nie są obojętne. Wiele galerii pozostało bez echa.

Pozdrowienia, swnw.

Komentarz

• Viracocha
                    Uzależniony
                    • 2004
                    • 853

Zamieszczone przez 1507
                    ja się nie czepiam, po prostu wrzuciłeś wszystko w jeden koszyk, dla forumowych mistrzów krytyki radził bym wrzycić na CB 5 najlepszych wg ciebie, dostał byś dobrą ocenę i sprawa załatwiona , zauwazyłem że całej galerii nie warto pokazywać ludziom, jednemu spodoba się wszystko a innemu 1 zdjęcie
                    Tak cenną radę powinno się umieścić w dziale "Tips & Tricks"
                    moim zdaniem pokaz jazdy konnej uważam za udany, gratulacje.
                    Autorka nie pytała o to czy pokaz jazdy konnej był udany, ale prosiła ocenę zrobionej przez siebie galerii zdjęć...

Komentarz

• marta_o
                      Dopiero zaczyna
                      • 2007
                      • 43

Oczywiście tematów będzie więcej w galerii. OK. Jeżeli to nie kłopot, które z tych zdjęć zostawilibyście, a które nie?
                      (Ujęcia się powtarzają, fotki robione troszkę pod zawodników, paterny do przejechania mieli te same)

Komentarz

• ArturBonoVox
                        Uzależniony
                        • 2007
                        • 684

Jeszcze mala dodatkowa uwaga ode mnie: Lepiej sie beda zdjecia prezentowac (jakiekolwiek) bez loga M. Wiesz co mam na mysli......

Komentarz

• Tomasz Urbanowicz
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 1709

I jakim sprzęcikiem focone?

[email protected]

Komentarz

• 1507
                            Początki nałogu
                            • 2006
                            • 327

więc mnie się zdjęcia podobają, ukłony dla autorki, i też jestem ciekawy sprzętu

Zamieszczone przez MacGyver
                            Autorka jest kobietą, trudno tego nie zauważyć
                            przeprosiny dla autorki

Oczywiście tematów będzie więcej w galerii. OK. Jeżeli to nie kłopot, które z tych zdjęć zostawilibyście, a które nie?
                            (Ujęcia się powtarzają, fotki robione troszkę pod zawodników, paterny do przejechania mieli te same)

to Ty jesteś autorką, słowa krytyki już zebrałaś i na tej podstawie pokaż te co według ciebie są najlepsze a inni pooceniają i pokrytykują, wybór należy do ciebie,
                            Ostatnio edytowany przez 1507; 4902. Powód: Automerged Doublepost
                            http://canon-board.info/showthread.php?t=38203

Komentarz

• Vitez
                              zło konieczne
                              • 2004
                              • 19804

Rob tak - pelna galeria na www dla docelowych odbiorcow (hodowcy, zawodnicy, fani i hobbysci) a na forum w formie albo zalacznikow albo bezposrednio w post wrzucone zdjecie, pokaz najlepsze tylko, starannie wyselekcjonowane, z calej galerii robionej "pod kogos" . Muflon np robi podobnie - wrzuca nascie/dziesiat 'naj' z danej okazji dopisujac 'reszta w mojej galerii na stronie' czy cos w ten desen.

Komentarz

Pracuję...