Statyw SLIK PRO 340 DX czy Manfrotto 718B?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MARCIN_S
    Dopiero zaczyna
    • 2005
    • 37

Statyw SLIK PRO 340 DX czy Manfrotto 718B?

Witam,

Zastanawiam sie nad zakupem malego, lekkiego statywu na wakacje do 20D i 24-70L. Zastanawiam sie nad dwoma modelami Manfrotto 718B ( http://www.pstryk.com.pl/opis.php/2770 ) lub SLIK statyw PRO 340 DX ( http://www.sklepfotograficzny.pl/sta...340DX+glowica/ ) Parametry podobne, cena podobna, ktory lepszy? (Znalazlem na forum opinie o 718b ale nic o 340)
    Pozdrawiam,
    Marcin
  • fotokor1
    Początki nałogu
    • 2006
    • 373

hej posiadam ten pierwszy manfrotto, jest lekki, świetny na wyprawy, stabilny przy rozstawionych trzech sekcjach nóg, nie używam czwartej sekcji w mieszkaniu - na płytkach ceramicznych lekka wpada w drgania przy foceniu bez wyzwalacza lub pilota, ogólnie spełnia moje wymagania podpinam wszystko co w stopce, miałam w łapkach bilorę 1122 (planuję zakup - niewielkie pieniądze ok 250 zł)i ten statyw bym polecała, nie znam natomiast Slika więc się nie wypowiem
    pozdrawiam
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 , Canon 35 1.4 , canon 17-40/4, canon fish eye, 24-105/4, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Komentarz

• MARCIN_S
      Dopiero zaczyna
      • 2005
      • 37

Dzieki za odpowiedz.
      Widze, ze Slik nie jest popularny. Ide porownac oba modele w sklepie, moze na zywo nie bedzie problemu z wyborem.
      Marcin

Komentarz

• Shutterway.pl
        Bywalec
        • 2007
        • 108

wiesz pracuje w dystrybucji slika i ci powiem ze sa to statywy calkiem ciekawe ale do manfrotto to im daaaaleko...sam majac do dyspozycji sprzet slika skusilem sie jednak na manka

Komentarz

• MARCIN_S
          Dopiero zaczyna
          • 2005
          • 37

Ja ogldadalem ten manfrotto a slika bede ogladac jutro. Sprzewca zdecydowanie bardziej poleca mi slika; ze bardziej stabilny, poreczniejszy i ze on go uzywa i na wakacje nie ma nic lepszego w tej cenie (jak i tez w cenie o pare stow wiecej).

Komentarz

• fotokor1
            Początki nałogu
            • 2006
            • 373

ceną różnią się nie o kilka stów ale o jakieś 50 zł, manfrotto ma 2,5kg udźwigu przy 1,4 kg własnego ciężaru, slik 2kg i analogicznie 1,52 kg wysokość max też na korzyść manfrotto tu i tu 4 sekcje ale w sliku przy 4 sekcjach 147cm a we frotce 166 no któryś z nich chyboce się bardziej jak ktoś powiedział frotka to frotka :-P
            Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 , Canon 35 1.4 , canon 17-40/4, canon fish eye, 24-105/4, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Komentarz

• MARCIN_S
              Dopiero zaczyna
              • 2005
              • 37

Chodzilo mi o to ze za 300- 600 zlotych nie kupie nic lepszego (np Gitzo), a nie o roznice w cenie tych dwoch modeli.

Komentarz

• ddarc
                Bywalec
                • 2005
                • 182

Odp.

Ja mam tego SLIKA 340 DX ...jakoś wykonania super.Bardzo dobra głowica i fajne pogumowanie stopek naprawde śmiało polecam.
                Ostatnio edytowany przez ddarc; 1947.
                ddarc ....Canon 50D,30D,C 24-105 F4,Samyang 8mm,C 70-200 F4 ,Kit18-55 II,580EX,SLIK PRO 340 DX,

Komentarz

• flyxray
                  Dopiero zaczyna
                  • 2007
                  • 46

doloz kup 400dx

na 340 szkoda kasy - malo stabilny z dluzszym obiektywem
                  trzy aparaty, trzy zoomy, trzy stalki, trzy lampy i tylko jedno studio.

Komentarz

• Don_Pedro_123
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 161

Od wczoraj mam statyw Bilora 1122 i mogę polecić go ze spokojem sumienia. Stoi stabilnie, precyzyjna głowica, niewielkie pieniądze...
                    ---------------
                    Don_Pedro_123
                    ---------------

Komentarz

Pracuję...