muflon
26-03-2005, 16:45
Ja tak cichutko w imieniu wszystkich grupowych onanistów... nie dałoby się trochę zwiększyć limitu długości podpisu? ;-)
|
View Full Version : Sygnaturki muflon 26-03-2005, 16:45 Ja tak cichutko w imieniu wszystkich grupowych onanistów... nie dałoby się trochę zwiększyć limitu długości podpisu? ;-) Tomasz Golinski 26-03-2005, 17:02 I rozmiaru awatarów :) Obawiam się, że to pasmo strasznie będzie zjadać. Wiecej sygnaturek niż tekstu :) kavoo 26-03-2005, 17:42 Obawiam się, że to pasmo strasznie będzie zjadać. Eeee... tekst "nic" nie wazy, serwer/lacze nie beda przeciazone nawet jak sie drukrotnie limit siga zwiekszy. Ale wieksze avatary na pewno zwieksza ruch. Tomasz Golinski 26-03-2005, 17:49 kavoo, nie jestem pewien. kiedys ogladalem ile co wazy. sporo na ikonki i skrypty, ale jednak tekst mial swoj udzial w tym istotny. tiberek 26-03-2005, 18:09 W takiej sytuacji lepszym pomysłem chyba byłaby likiwdacja sygnaturek w zamian za duże pole "o mnie" w profilu. Owszem, wtedy nie widać od razu co kto ma, ale nie będzie sie powtarzać po 100 razy na stronie, że "mam worek aparatów, tonę szkieł i wagon dodatków". Ale pewnie nikt się nie zgodzi... :| muflon 26-03-2005, 21:17 W takiej sytuacji lepszym pomysłem chyba byłaby likiwdacja sygnaturek Nawet mi proszę tu nie snuć takich strasznych koncepcji ;-) A bardziej serio - akurat sygnaturki naprawdę nie zjadają dużo. Wystarczy spojrzeć na kod przeciętnego wątku - najwięcej chyba zajmują linki różnych guzików typu "ignoruj", "cytuj" itp.. do tego style, javascript... sam tekst to naprawdę minumum. Podpis jest tłumaczony do dość oszczędnego (w porównaniu ze wszystkim powyższym) HTML-a. Poza tym, przeciętna na forum jest i tak dość krótka - rozchodzi się tylko o przypadki ekstremalne jak ja czy Vitez ;-) tiberek 26-03-2005, 21:46 No własnie, zobaczcie ile naprodukowaliście maili. Ja tam generalnie jest przeciwko sygnturkom - wole opisy "o mnie". Pomnóż 4k maili Viteza * długość siga * ilość odczytów i wyjdzie tego sporo ;) Ale faktem jest, że pewnie te 'dodatki' najwięcej tu sieją dodatkowych bajtów... Możnaby ewentualnie włączyć kompresje na serwerze, jeśli jeszcze to nie jest zrobione i o ile maszyna to wytrzyma. No, ale o tym decydować będzie admin - jego piaskownica :mrgreen: Tomasz Golinski 26-03-2005, 22:23 kompresja jest o ile dobrzze pamietam hazan 26-03-2005, 22:24 Nie bardzo rozumem problem - wszedzie w necie 4 linie to standard nie zuwazylem też zeb np Muflon wykorzystywał całe miejsce na podpis Vitez 26-03-2005, 22:28 No własnie, zobaczcie ile naprodukowaliście maili. Ja tam generalnie jest przeciwko sygnturkom - wole opisy "o mnie". "O mnie" jest bez sensu. Sygnaturka pozwala w dowolnym momencie, dowolnej dyskusji zorientowac sie czy kolega ktory pisze o jakims tam szkielku czy akcesoriu czy statywie - ma o nim pojecie. Pozwala rowniez bez przegladania profilu kazdego uzytkownika a np po przeczytaniu jednego wiekszego watku - nowym na forum wybrac osoby ktore maja interesujace je wyposazenie i zadac im pytanie na priv. Sygnaturki ze sprzetem sa wg mnie dosc przydatne, ja sam wiele razy skorzystalem i podpytywalem odpowiednie osoby - o glowice, databanki, szkla, zastosowanie itp. O wiele trudniej byloby mi znalezc te informacje gdybym musial klikac po profilach :? Możnaby ewentualnie włączyć kompresje na serwerze, jeśli jeszcze to nie jest zrobione i o ile maszyna to wytrzyma. No, ale o tym decydować będzie admin - jego piaskownica :mrgreen: Jest wlaczone, poza tym forum na razie sie nie przytyka, poza tym myslimy nad zmiana engine i hostingu a wtedy moze daloby sie dluzsze sygnaturki 8) . A poza tym ja rowniez moge byc za wydluzeniem sygnaturki... choc sam staram sie ograniczac tylko po to by balaganu w niej nie robic i nie chcwalic sie zbytnio ;) (no mam jeszcze sterte roznych filtrow, kilka mniejszych kart pamieci, rozne kabelki zasilajaco-wyzwalajace a i sprzet PC mozna by wypisac dosc dokladnie ;) ). tiberek 26-03-2005, 23:32 To chyba przesada. O ile jestem w stanie zrozumieć (choć go nie podzielam) argument związany z podpytywaniem się o sprzęt foto, to wypisywanie "mam jeszcze 10 kart CF, 3 czytniki, 200 płyt CD i 2 km kabli", lub choćby nawet "monitor 21'' LCD" trąci mi już przegięciem, bo jest simply OT i nic nie wnosi. Jak ktoś chce to rozwinę uzasadnienie na priv - nie chce tutaj 'dymu' :mrgreen:. Ale oczywiście jak będą 2KB sygnaturki to i wymiar buta można wpisać jak ktoś lubi... :twisted: Chyba dopiszę sobie zaraz "Reflektor Newtona 900mm" To jest zoom... :P Tomasz Golinski 26-03-2005, 23:45 tiberek, Vitez się zgrywał, patrz na emotki ";)" A reflektor 900mm to nie zoom a stałka. BTW. Ja sobie ostatnio dokupiłem sprzęt do robienia zdjęć bardzo przydatny. Samochód. Chyba też dopiszę? tiberek 26-03-2005, 23:50 No fakt, stałka, kiepsko się z nią chodzi w plenery ;) O własnie, mogę dopisać samochód no i asystentke do blendy :D muflon 27-03-2005, 00:16 nie zuwazylem też zeb np Muflon wykorzystywał całe miejsce na podpis Niestety wykorzystuję - a i tak już dawno wywaliłem wszelkie upiększenia, boldy, a w takim tempie to i link do galerii niedługo zniknie. Policz w źródle jak nie wierzysz :) Dołożenie kilku znaczków powoduje komunikat "za długie". Co do przydatności sygnaturek jako takich, to już Vitez dobrze napisał. Ja tylko powtórzę: jedna głupia "klikalna" ikonka przy poście zajmuje więcej miejsca w HTML niż najbardziej sprzętowy sig. wypisywanie "mam jeszcze 10 kart CF, 3 czytniki, 200 płyt CD i 2 km kabli", lub choćby nawet "monitor 21'' LCD" trąci mi już przegięciem Popatrz na moją/Viteza sygnaturkę. Z tego wszystkiego rzeczywiście można się przyczepić rzeczywiście tylko do CF. I pewnie znikną, jak kupię telekonwerter :) To co Hazan, x2? ;-) hazan 27-03-2005, 01:03 Popatrz na moją/Viteza sygnaturkę. Z tego wszystkiego rzeczywiście można się przyczepić rzeczywiście tylko do CF. I pewnie znikną, jak kupię telekonwerter Nie wykorzystujesz optymalnie - Vitez zmieścił 50 wyrazow ty ledwo ponad 30 ? kavoo 27-03-2005, 01:21 Hazan - to zalezy... jeden lubi nawalic kupe blota w sigu standardowym fontem i wisi mu jak to wyglada, innemu zalezy na estetycznym zaprezentowaniu swojego siga. A zwroc uwage na to, ile znakow z limitu zabiera samo formatowanie (przyklad z mojego siga): blablabla kavoo@pbase (http://www.pbase.com/jakub_wronski/) A ja dopiero zbieram sie do zakupow ;-) Tak wiec popieram muflona - limit x2 ;-) Vitez 27-03-2005, 04:36 Hazan - to zalezy... jeden lubi nawalic kupe blota w sigu standardowym fontem i wisi mu jak to wyglada Sugerujesz ze moja sygnaturka nieestetycznie wyglada? :evil: "Też w ryj dać mogę dać" ;) :mrgreen: (oczywiscie cytat, oczywiscie z "Dzień świra" ) kavoo 27-03-2005, 08:45 Uderz w stol... :lol: Pisalem o twoim sigu? muflon 27-03-2005, 12:09 Hazan - to zalezy... jeden lubi nawalic kupe blota w sigu standardowym fontem i wisi mu jak to wyglada, innemu zalezy na estetycznym zaprezentowaniu swojego siga. Otóż to - ja bym chętnie pogrubił nagłówki, poczerwienił L-ki... a póki co to wychodzi mi właśnie "kupa błota standardowym fontem", a jedna torba (TLZ AW) też już musiała zniknąć :) Zatem teraz już nie cichutko, bo widzę, że jest nas więcej: Hazan dawaj większy limit! ;-) :mrgreen: Czacha 27-03-2005, 12:25 moze zalozymy oddzielne forum gdzie nie bedzie postow tylko same sygnaturki? :) Sygnaturka pozwala w dowolnym momencie, dowolnej dyskusji zorientowac sie czy kolega ktory pisze o jakims tam szkielku czy akcesoriu czy statywie - ma o nim pojecie. polemizowal bym - to ze ktos cos ma nie oznacza ma o tym pojecie.. moze sie mu jedynie wydawac ze takowe posiada tiberek 27-03-2005, 21:17 polemizowal bym - to ze ktos cos ma nie oznacza ma o tym pojecie.. moze sie mu jedynie wydawac ze takowe posiada No i to jest jeden z tych argumentów, które wolałem głośno nie wypowiadać, żeby nie robić zamieszek :twisted: Tak się składa, że mam jeszcze inne hobby, w których i staż, i wiedzę mam większą niż w foto i nie raz zauważyłem, że sporo ludzi podchodzi do spraw na zasadzie: mam == się znam/jestem "bossem" :shock: choć widać, że ledwo co się dotknęli do tego. To jest niestety cecha bardzo powszechna, widoczna praktyczne na każdej grupie newsowej/forum. Nie próbuje nikogo tutaj wytykać palcem :P ale powoli (krótko tu jestem, fakt) widzę, kto zdradza takie objawy :mrgreen: ale o tym sza... :D A sygnaturki i tak pewnie zostaną dla tych co chcą je używać... 8) Hint dla muflona: zlikwiduj link do galerii w sigu, a wrzuć go jako "www" w profilu, to ci przybędzie trochę znaków ;) muflon 27-03-2005, 23:55 że sporo ludzi podchodzi do spraw na zasadzie: mam == się znam/jestem "bossem" :shock: choć widać, że ledwo co się dotknęli do tego. Jeśli to do mnie, to pudło. Przy każdej okazji podkreślam, że w 7-stopniowej klasyfikacji jestem w grupie #1 p.t. "onaniści sprzętowi" vel "measurbators" :) Co więcej, mimo że IMHO całkiem nieźle opanowałem już sprawy techniczne, to od dawna widzę, że brakuje mi hmm... "duszy" do robienia dobrych zdjęć - i nie liczę, że kiedyś to się zmieni :) Hint dla muflona: zlikwiduj link do galerii w sigu, a wrzuć go jako "www" w profilu, to ci przybędzie trochę znaków ;) Ee, ale to nie chodzi o to żeby dostosowywac się do sztucznych ;-) limitów, ale o wolność słowa ;-) :mrgreen: tiberek 28-03-2005, 00:13 Jeśli to do mnie, to pudło. Nie, nie o ciebie - ty sprawe stawiasz jasno, ja mam podobne podejście i spostrzeżnia dot. części moich poczynań :twisted: A nawet gdyby chodziło o Ciebie, to publicznie nie rozpowszechniam moich przemyśleń dot. poszczególnych osób. Niektórzy traktują to bardzo 'sierioznie', a to skutkować może jakąś zadymą. Jeśli w ogóle trzeba o tym gadać to na PW. Nie z każdym trzeba się kochać :? Ee, ale to nie chodzi o to żeby dostosowywac się do sztucznych limitów, ale o wolność słowa. No tak, ale jak się nie ma co się lubi, to..... sam wiesz :D muflon 28-03-2005, 00:31 Jeśli to do mnie, to pudło. Nie, nie o ciebie - ty sprawe stawiasz jasno, ja mam podobne podejście i spostrzeżnia dot. części moich poczynań :twisted: Hmm, tym niemniej ja uważam, że praktycznie wszystkie osoby z forum o "długich sygnaturkach" reprezentują wiedzę (techniczną) na tyle dużą, że w żadnym wypadku nie można do nich przyczepić stwierdzenia: mam == się znam/jestem "bossem", choć widać, że ledwo co się dotknęli do tego tiberek 28-03-2005, 01:05 Rzecz tak naprawdę nie w długości syngaturki tylko w podejściu do sprawy... dalej wolę nie rozwijać tematu 8) EOT hazan 28-03-2005, 01:11 Ok - zwiekszylem limit na podpis X2 prosze sprawdzcie czy dziala. I zakonczmy dyskusje na ten temat bo sa o wiele ciekawsze :) Tomasz Golinski 28-03-2005, 01:40 ...bo sa o wiele ciekawsze :) Właśnie. Blondynki czy brunetki? muflon 28-03-2005, 01:49 Ok - zwiekszylem limit na podpis X2 prosze sprawdzcie czy dziala. Działa, jak widać poniżej :mrgreen: Dzięki! :D :D :D Tomasz Golinski 28-03-2005, 01:52 Muflon, z boldem to chyba przesada. muflon 28-03-2005, 02:32 Muflon, z boldem to chyba przesada. Ee, od zawsze np Mori miał tak. I ja też dopóki mi się mieściło. Bold owszem, ale mniejszym fontem - w ten sposób IMHO symbole są czytelniejsze. Tomasz Golinski 28-03-2005, 02:35 Zgoda, że czytelniejsze, ale wtedy post jest słabowidoczny muflon 28-03-2005, 02:56 Poszedlbyś lepiej w końcu spać zamiast marudzić ;-) :mrgreen: Tomasz Golinski 28-03-2005, 03:07 Nie moge spać bo flote wysyłam. http://ogame.pl i czytam losux http://www.losux.eqi.pl/ Vitez 28-03-2005, 05:21 Popatrz na moją/Viteza sygnaturkę. Z tego wszystkiego rzeczywiście można się przyczepić rzeczywiście tylko do CF. I pewnie znikną, jak kupię telekonwerter Nie wykorzystujesz optymalnie - Vitez zmieścił 50 wyrazow ty ledwo ponad 30 ? Hmmm ... hazan... wlasnie przetestowalem - moderatorzy nie maja limitu na sygnaturce (i dzieki temu wlasnie zabieram sie za jakies upiekszenia 8) ). Vitez 28-03-2005, 05:36 O i jusz... napackalem jak w ruskim butiku :mrgreen: . djtermoz 28-03-2005, 07:04 Jak w ruskim butiku? To malo powiedziane... wali tak po oczach ze szkoda gadac :shock: No ale to Twoja sprawa :wink: Tomasz Golinski 28-03-2005, 11:02 Vitez, TRAGEDIA. A ja myślałem, że Muflon przesadził. Hmm, nie ma limitu? To chyba wstawie sobie w syg. gołą babę. ;) muflon 28-03-2005, 12:11 O w mordę... Vitez, Ty naprawdę przesadziłeś :) Chyba że w ten sposób chcesz udowodnić, że długie sygnaturki powinny być zabronione :) kavoo 28-03-2005, 12:46 Dzisas... dawno takiego odpustu nie widzialem... meskich kolorow nie bylo? :lol: :shock: :lol: tiberek 28-03-2005, 15:12 Dobrze, że różowy 'poszedł' do działu sprzedam, choć ten ciemny, sr.....ty kolor też niewiele lepszy ;) Jak tak dalej pójdzie to ludzie zaczną się na wzajem wrzucać do ignora za kolory i inne upiększenia w sygnaturkach :) Tomasz Golinski 28-03-2005, 16:05 ok, to i ja styl Muflona podprowadziłem. ale bez tych ubrzydzeń. muflon 28-03-2005, 16:38 Styl jest nie mój - tak jak już pisałem, odkąd pamiętam miał takiego siga Mori. hazan 28-03-2005, 20:04 Vitez, TRAGEDIA. A ja myślałem, że Muflon przesadził. Hmm, nie ma limitu? To chyba wstawie sobie w syg. gołą babę. ;) Lmitu nie ma ale ja czuwam :) - podpis Viteza to jego sprawa - jesli mu sie te kolory podobaja to tylko swiadczy o jego guscie :twisted: :mrgreen: Jac 28-03-2005, 22:29 zrobmy konkurs na najladniejsza i na najbrzydsza sygnaturke, zwyciezca konkursy na najladniejsza dostanie mnostwo glosow poparcia i wpadnie w samozachwyt natomiast zwyciezca konkursu na najbrzydsza bedzie musial ja komisyjnie dostosowac do najladniejszej przez co tez bedzie wygranym... wilk syty owca cala a i oczy odpoczna :twisted: Vitez 30-03-2005, 22:25 Vitez, TRAGEDIA. A ja myślałem, że Muflon przesadził. Hmm, nie ma limitu? To chyba wstawie sobie w syg. gołą babę. ;) Lmitu nie ma ale ja czuwam :) - podpis Viteza to jego sprawa - jesli mu sie te kolory podobaja to tylko swiadczy o jego guscie :twisted: :mrgreen: Nie podobaja mi sie, ale swietnie sie bawie czytajac reakcje wiec widze ze dobrze trafilem ;) :mrgreen: |