Kupić aparat na raty - jak , gdzie, gdy pracuje na podsatwie umowy o dzieło??

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jasnezetak
    Bywalec
    • 2007
    • 134

Kupić aparat na raty - jak , gdzie, gdy pracuje na podsatwie umowy o dzieło??

Witam..

Problem którym mam może i dotyczy również kilku fotografów na forum , ponieważ pracuje przeważnie na zasadzie umowy o dzieło i jak narazie wziecie pozyczki na sprzet jest nieralne, moze ktoś z was wie jak sobie z tym poradzić??
  • arturs
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 4196

Nie wiem jak teraz, ale jak pierwszy raz brałem w Lukasie to jak wpłaciłem 30% to nie pytali o zaświadczenia z pracy.. Podobnie jest jak ktoś ma dochody ze swojej firmy - pełno jakiś papierów trzeba donieść albo 30% chyba

Pozdr
    5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• ripek
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1486

Ja 30d kupowalem w fotopanoramie w Krakowie. Polecam

Przy wpłacie bodaj 500zł nie pytali nawet o potwierdzenia zarobków. Po prostu powiedziałem ile zarabiam. Teraz raty można brać właściwie od ręki - w 15 minut jest decyzja.

Bez poświadczeń można kupić sprzęt do 5000zł chyba.
      Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• mattnick
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1735

ja poprosiłem rodziców
        30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
        CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• jasnezetak
          Bywalec
          • 2007
          • 134

Zamieszczone przez ripek
          Ja 30d kupowalem w fotopanoramie w Krakowie. Polecam

Przy wpłacie bodaj 500zł nie pytali nawet o potwierdzenia zarobków. Po prostu powiedziałem ile zarabiam. Teraz raty można brać właściwie od ręki - w 15 minut jest decyzja.

Bez poświadczeń można kupić sprzęt do 5000zł chyba.

A ile ci naliczyli odsetek ??

Komentarz

• ripek
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1486

Około 230zł (24mce) bo kupowałem jeszcze w zestawie transmiter ST-E2.

Myśle że umowy o dzieło też się liczą ale głowy nie dam.
            Najprościej poprosić kogoś kto już brał raty w żaglu czy lukasie - jeśli grzecznie spłacał to teraz wystarczy dowód osobisty tej osoby.
            Ostatnio edytowany przez ripek; 2691.

Komentarz

• Kolekcjoner
              Obertroll
              • 2006
              • 18793

Z umowami to kiepsko. Nie bardzo chcą je brać pod uwagę. Nawet jak się bierze raty po raz któryś. Najlepiej próbować tak jak radzą koledzy. Duża pierwsza wpłata - i zwykle formalności są minimalne. Dobrym rozwiązaniem są też rodzice, babcie .
              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
              Kapitan Wagner

Komentarz

• Berials

Ripek, taką oferte (pierwszą dużą wpłate i zero pytań) daje tylko Lukas bank?

I jak to jest z kupowaniem na raty (właśnie na takiej podstawie bez pytań, bo mi nie dadzą za cholere nawet najmniejszego kredytu) przez internet? Też coś z pierwszą wpłatą mogłoby być.

Komentarz

• MrDeadhead
                  Coś już napisał
                  • 2007
                  • 93

Ja tez sie posluzylem rodzicami. Nie mam papierow na dochody wiec nie dostalbym kredytu, a tak to rodzice maja i z kredytem no problem
                  Im wiecej zdjec robie, tym bardziej jestem z nich niezadowolony...

Komentarz

• jasnezetak
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 134

u mnie rodzice nie wchodzą w rachubę , czyli jednym słowem polecacie Lukas Bank ??

Komentarz

• ripek
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1486

Ja brałem w Żaglu. Podobno Lukas Bank nie lubi rat "bo mam firmę".

Co do kupowania na raty przez internet to jest trochę papierkowej korespondencji bo trzeba xero dowodu wysłać itp.

Tyle wiem, najlepiej do sklepu zadzwonić bo nie chcę czegoś pokręcić.

Komentarz

• Berials

W Ge Banku piszą coś o pierwszej wpłacie w wysokości 25-30% i kredycie ratalnym na oświadczenie (bez zaświadczeń o zarobkach itp), ale jak zwykle pewnie tak tylko ładnie to pisze.

Komentarz

• Kolekcjoner
                          Obertroll
                          • 2006
                          • 18793

Tyle że z tym oświadczeniem to jest tak, że też musisz oświadczyć że masz stałe dochody tu i tu, najlepiej na umowę bezterminową. Czy to sprawdzają tego nie wiem. Nie wiem też co by było gdyby się okazało, że ktoś minął się z prawdą?
                          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                          Kapitan Wagner

Komentarz

• jasnezetak
                            Bywalec
                            • 2007
                            • 134

no nic , będe kombinował w fotopanoramie - dam znać jak mi poszło..

Komentarz

• blum
                              Uzależniony
                              • 2006
                              • 509

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                              Tyle że z tym oświadczeniem to jest tak, że też musisz oświadczyć że masz stałe dochody tu i tu, najlepiej na umowę bezterminową. Czy to sprawdzają tego nie wiem.
                              wlasnie jestem w trakcie odsylania umowy do Żagla. wniosek online nie zalapal wszystkich danych i otrzymalem telefon z zapytaniem o dochody.. pani wpisala mniej wiecej a dokladnie mowiac zanizyla moj dochod i taka umowa do mnie dotarla

Komentarz

Pracuję...