Czy zna ktoś fajne miejsca w Olsztynie?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jarod20
    • 2006
    • 7

Czy zna ktoś fajne miejsca w Olsztynie?

Witam i pozdrawiam wszystkich,
    Jak w temacie, zna ktoś może jakieś fajne miejsca do focenia w Olsztynie, ew. w bardzo bliskich jego okolicach? Szukam jakiś fajnych miejsc do robienia portretów.
  • -MM-
    Dopiero zaczyna
    • 2007
    • 38

Ach, wczoraj pod szeptałem kilka miejsc tu:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=12817
    Jest tez takie jedno piękne miejsce na portrety, Arboretum Ośrodek Edukacji Leśnej.
    http://lp.olsztyn.rdlp.gov.pl/kudypy...Kudypy%202.pdf.
    Od Olsztyna rzut granatem, 2km. Wejscie z tego co pamietam 5zl albo 2zl,
    sesje weselne już 20zl, ale warto.
    Gwarantowany sukces :wink: . Jest tam m.in. taki mostek w gestwinie... można szeleć :grin: .

Polecam

Komentarz

• gwozdzt
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 5780

Zamieszczone przez jarod20
      Witam i pozdrawiam wszystkich,
      Jak w temacie, zna ktoś może jakieś fajne miejsca do focenia w Olsztynie, ew. w bardzo bliskich jego okolicach? Szukam jakiś fajnych miejsc do robienia portretów.
      ja tam się nie znam na portretach, ale wydaje mi się, że zamek może stanowić ciekawe tło:
      Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• jarod20
        • 2006
        • 7

MM, topic, do którego link podałeś znalazłem już po zamieszczeniu posta, ale i tak wielkie dzięki. Arboretum na pewno odwiedzę. A co do zamku o którym pisze gwozdzt to szkoda że to tak daleko, od Olsztyna na Warmii, bo miejsce rzeczywiście świetne.
        Jeszcze raz wielkie dzięki za podpowiedzi.
        Pozdrawiam
        Piotrek

Komentarz

• gwozdzt
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 5780

Zamieszczone przez jarod20
          szkoda że to tak daleko, od Olsztyna na Warmii,
          Ha, ha... trzeba było od razu pisać o który Olsztyn Ci chodzi :-)
          Ja jestem raczej z południa kraju, więc na hasło "Olsztyn" od razu przed oczami pojawiają mi się ruiny zamku z charakterystycznym "kominem" :-)

no ale fakt, jest jeszcze drugi (dla Ciebie zapewne pierwszy) Olsztyn na Mazurach, niestety nigdy tam nie byłem i w zasadzie nawet nie rozróżniam Warmii od Mazur ;-)
          Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• jarod20
            • 2006
            • 7

Wstyd się przynać, ale ja też nie

Komentarz

• inkah

jesli chodzi o odróżnienie Warmi od Mazur to w niektórych miejscach jest bardzo latwe.. sa kamienie które kiedys byly kamieniami rozgraniczającymi Warmie i Mazury i mozna sobie z czystym sumieniem stac jedna noga na Mazurach jedna na Warmi (na przykład na trasie Mragowo Reszel na wysokości Swietej Lipki) ..

Komentarz

• Allensteiner
                Bywalec
                • 2006
                • 177

jeśli chodzi o ciekawe miejsca w Olsztynie to polecam starówkę, jest tam oczywiście zamek i trochę parków w okolicy, wszystko sto się nada jako tło do portretu, polecam połazić po zakamarkach starówki, jest tam parę ładnych murków itp. mogą służyć jako tło dla jakiegoś portretu sympatycznej pani

jeśli chodzi o ścisłość to gwozdzt rzeczywiście słabo rozróżnia Warmię i Mazury , Olsztyn (ten duży, miasto woj., koło 180 tysięcy luda) leży na Warmii

acha, obowiązkowo portret należy poczynić na kolanach Kopernika koło zamku [zamku biskupów warmińskich, nie krzyżackiego jak mówią niektórzy , Kopernik dowodził obroną przed Krzyżakami ]

pozdrowienia
                lepsze jutro było wczoraj

Komentarz

Pracuję...