Jaki zoom w okolicach 70-200 ale tanszy od eLki?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gonzo71
    Bywalec
    • 2007
    • 124

Jaki zoom w okolicach 70-200 ale tanszy od eLki?

Pora póżna a pytac trzeba.

Poszukuje cos w granicach 70-200, nie za duzych rozmiarow, tanszego od eLki.
    Elka wydaje mi sie byc duza i ciezka.
    Czy cos mozecie polecic?

Pozdr
  • Thunder
    Początki nałogu
    • 2005
    • 307

Polecam 70-300/4-5.6 IS USM
    Canon EOS 5D + Canon 400D + Canon EF 17-40/4L + Canon EF 35/2 + Canon EF 50/1.4 + Canon EF 85/1.8 USM + Canon EF 70-300/4-5.6 IS + Canon Speedlite 580EX + Sandisk Extreme III 20GB + Lowepro Stealth Reporter D200AW

| ...Konica-Minolta D5D, Sony A100...

Komentarz

• gonzo71
      Bywalec
      • 2007
      • 124

Jak sie spisuje?

Komentarz

• Thunder
        Początki nałogu
        • 2005
        • 307

300mm F8 1/400 - zdjecie skompresowane na potrzeby web'a:

PS: http://canon-board.info/showpost.php...2&postcount=39
        Canon EOS 5D + Canon 400D + Canon EF 17-40/4L + Canon EF 35/2 + Canon EF 50/1.4 + Canon EF 85/1.8 USM + Canon EF 70-300/4-5.6 IS + Canon Speedlite 580EX + Sandisk Extreme III 20GB + Lowepro Stealth Reporter D200AW

| ...Konica-Minolta D5D, Sony A100...

Komentarz

• mkwiek
          Uzależniony
          • 2006
          • 862

70-210 3,5 - 4,5 USM. ponoć optyką niewiele ustępuje 70-200 f4 L
          oczywiście z używanych
          I am FX

Komentarz

• ukasz
            Uzależniony
            • 2004
            • 595

Jeśli chciałbys coś tańszego od 70-200/2,8L to polecam 80-200/2,8L . Można kupić za stosunkowo niewielkie pieniądze (2000-3000 zaleznie w jakim jest stanie). Optycznie - rewelacja, zdaniem niektórych jest lepszy od 70-200/2,8. Sam nie miałem możliwości tego potwierdzic, mogę jedynie powiedzieć że skądinąd zupełnie niezłą Sigmę 100-300/4 EX bije na głowę pod względem ostrości.

Tylko... bardzo trudno go kupić, poza tym mały i lekki to on nie jest :P. Niemniej jednak jeżeli chcesz jasnego długiego zooma to zapomnij o tym żeby był mały i lekki.

Komentarz

• Vresviik
              Początki nałogu
              • 2005
              • 263

tak: nr1 to 80-200 2.8L ale dosyc drogi jest,70-210 usm to będzie dobra alternatywa duuzo tanszy a przyzwoite osiągi,ew sigma 70-200 mozna kupic w granicach 2000 plus.

Komentarz

• Blindseeker
                Uzależniony
                • 2006
                • 522

A może Canon 100-300 USM? Połowę tańszy i porządny obiektyw.

Komentarz

• muflon
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 6763

Jesli ma byc wyraznie tansze (czyli odpadaja wszelkie Sigmy 70-200, 100-300 itp.) i, tzw. "dobre" ;-) to tylko 70-210 i 100-300 Canona.
                  zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Kolekcjoner
                    Obertroll
                    • 2006
                    • 18793

80-210 Tamrona. Bardzo tani - można dorwać za ok. 300 zł - bardzo dobry optycznie - niewiele ustepuje 70-200/4. Nienajciekawsza budowa - od stóp do głów - plastik (dzięki temu bardzo lekki). Mimo tego u mnie już wiele lat spisuje się bez zarzutu.
                    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                    Kapitan Wagner

Komentarz

• Blindseeker
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 522

Tamron 80-210

A czy mogę poprosić o jakies sample z tego szkiełka?
                      Może być na miala [email protected]

Czytałem w necie ze to szkiełko to straszne mydło, dlatego tym bardziej chciałbym obejrzeć fotki. Jak rzeczywiście jest takie dobre to za 300 zł nic lepszego sie nie dostanie
                      Ostatnio edytowany przez Blindseeker; 4709.

Komentarz

• Kolekcjoner
                        Obertroll
                        • 2006
                        • 18793

Zamieszczone przez Blindseeker
                        A czy mogę poprosić o jakies sample z tego szkiełka?
                        Może być na miala [email protected]

Czytałem w necie ze to szkiełko to straszne mydło, dlatego tym bardziej chciałbym obejrzeć fotki. Jak rzeczywiście jest takie dobre to za 300 zł nic lepszego sie nie dostanie
                        W chwili obecnej trudna sprawa - przez kompletny brak czasu, a na kompie internetowym z tego szkła nic pod ręką nie mam. Jak uzbroisz się w cierpliwość to coś spróbuje poszukać albo zrobić. Co do mydła to niestety może być prawda, bo przy tej "klasie optyki" kolosalne znaczenie może mieć egzemplarz. Być może miałem po prostu szczęście.
                        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                        Kapitan Wagner

Komentarz

• Blindseeker
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 522

Nie ma problemu, poczekam. Nie pali się. Jak nie zapomisz i będziesz miał czas to poproszę o fotki.

Komentarz

• Driver
                            Zablokowany
                            • 2005
                            • 786

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                            80-210 Tamrona. Bardzo tani - można dorwać za ok. 300 zł - bardzo dobry optycznie - niewiele ustepuje 70-200/4..
                            Rewelacja

Tym sposobem to dojdziemy do tego ze kit niewiele ustępuje .../4

Miałem do czynienia z tym "gó...m" Kit do niego to miód

tyle

Komentarz

• szwayko
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 2085

Jesli cos tanszego to na pewnie chcesz w cenie do 1000.
                              Ja bym ci polecil nowego Canona 55-200/4.5-5.6 II USM. Ostatnia wersja ma najnowsze powloki, a szkło ma rownie rozlożoną ostrość. No i ma jakis USM czym deklasuje Sigmy czy Tamrony.

Na 200mm jest duzo lepsze od Canon 100-300/4.5-5.6 USM:
                              Najlepsze testy obiektywów, testy aparatów cyfrowych i testy lornetek w sieci! Jeśli szukasz kompetentnych informacji z tematyki foto-optycznej to trafiłeś we właściwe miejsce. Czeka tu na Ciebie ogromna ilość profesjonalnych i obiektywnych testów sprzętu optycznego, obszerne i ciekawe artykuły, nowości z branży, bogaty w zawartość merytoryczną i ilustrowany słowniczek oraz bazy danych zawierające setki lornetek, aparatów i obiektywów.

Najlepsze testy obiektywów, testy aparatów cyfrowych i testy lornetek w sieci! Jeśli szukasz kompetentnych informacji z tematyki foto-optycznej to trafiłeś we właściwe miejsce. Czeka tu na Ciebie ogromna ilość profesjonalnych i obiektywnych testów sprzętu optycznego, obszerne i ciekawe artykuły, nowości z branży, bogaty w zawartość merytoryczną i ilustrowany słowniczek oraz bazy danych zawierające setki lornetek, aparatów i obiektywów.

Takze na photozone.de jest lepszy od 100-300/4.5-5.6 na 200mm
                              http://www.photozone.de/8Reviews/len...4556/index.htm
                              http://www.photozone.de/8Reviews/len...4556/index.htm

Ewentualnie staraj sie trafic uzywanego Canona 70-210/3.5-4.5 USM.
                              frickr FB
                              www.szwajkowski.pl

Komentarz

Pracuję...