Nikon i Olympus zapowiadają na wiosne wprowadzenie nowych tańszych modeli od D70 i E300, Canon też podobno szykuje tanią lustrzanke. Cena podobno 500 - 600eur.
Tańsze lustrzanki cyfrowe
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
W "Metro" (to takie nasze "Macro") w Berlinie 300D z kitem kosztuje 500euro netto, czyli 580 euro brutto. Byłem w zeszłym tygodniu w sobotę.pozdrawiamKomentarz
-
-
ja bym tam wolal zeby szkielka jakos znacząco potanialyKomentarz
-
O... to tez... Zdecydowanie...
Chociaz jak potanieja to eLki nie beda takie elitarne i wiecej bialych luf bedzie dookola... Ale co mi tam ;D
Lepiej tanie szkla moc kupic jak nic ;D
W praktyce napewno wiecej sprzedanych body bedzie mialo skutek w wiekszej ilosci chetnych na obiektywy, wieksza ilosc produkowanych i tanszy koszt sztuki......Komentarz
-
Podejrzewam ze raczej obiektywy dotychczasowe nie beda taniec, tylko nowa seria wejdzie na rynek - APS size, tansze bo mniejsze - nie trzeba konstruowac szkiel rzucajacych obraz ful fame. Zapowiedzia tej nowej serii jest szklo macro EF-S.
Tylko czy w nowej serii beda szkla typu L/2.8 ?
.
Komentarz
-
Gdzies niedawno czytalem wywiad z jakims bossem od Canon'a i twierdzil ze EF-S'y beda rowniez wyzszej jakosci a nie tylko nizszej ceny... chyba nawet padlo cos w stylu "odpowiednik serii L"...Komentarz
-
Takie szumne zapowiedzi nauczylem sie traktowac z dystansem. Bo jakies znaczace obnizenie ceny przy jednoczesnym znaczacym poprawieniu. To, ze body tanieja jak oszalale - przy dSLRach to jedno - zas szkla to zupelnie inna bajka.EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
"Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)Komentarz
-
Komentarz
-
Ze mnie zaden spec od marketingu, ale jak kazdy prawidzwy Polak znam sie na wszystkim i nie wydaje mi sie, zeby tak bylo
EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
"Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)Komentarz
-
Wystarczy ze w innych krajach sie sprawdzi... TIP'y beda tanio sprowadzacZamieszczone przez mmszaW naszych realiach nie zawsze się to sprawdza niestety
Przeplacilem...Zamieszczone przez mmszaA tymczasem 300D + KIT funkel nówka za 2399
Ale 10k klatek piechota nie chodzi...
...Komentarz
-
hmm..co do tych spadkow cen to sie nie napalajmy... ostatnio dolar i euro ma trend wzrostowy.
A jesli bedzie zamieszanie zwiazku z wyborami u nas, to napewno nasza naradowa waluta oslabnie na rzecz $ i Euro.
Jeszcze w USA tamtejsza rada polityki pienieznej oglosila podwyzsze stop procentowych co przelozy sie tym bardziej na podniesienie kursu $.
Tak wiec, jesli nawet obnizki producentow beda 15% (chyba ze beda mieli wiekszt gest
a $ skoczy w gore...to oczywiscie i tak tych promocji nie odczujemy 
PozdrawiamKomentarz
-
Nikon d50 lub canon 350d
różnica w cenie wcale nie będzie duża
350d to całkiem fajny sprzęcik jeżeli chodzi o możliwości w stosunku do ceny
a d50 jeszcze się nie bawiłem
Komentarz
-
Komentarz