funkcja kamery internetowej

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zyke

funkcja kamery internetowej

Przymierzam sie na wiosne do zakupu jakiegoś cyfraka i zbieram rózne informacje na ich temat.

Ostatnio interesuje mnie coś takiego jak funkcja kamery internetowej. Pytanie jest więc następujące: jakie parametry techniczne aparatu cyfrowego świadczą o tym że może on również służyć jako kamerka internetowa? Czy jest to coś związane z optyką? wielkoscia matrycy? wyposazeniem dodatkowym? oprogramowaniem?

Widziałem kiedys w jakims sklepie dosc tanie aparaciki (prawie zabawki) które niby mozna było stosowac jako kamerka internetowa ale ich parametry techniczne dla potrzeb fotografi były bardzo niskie. Ostatnio jednak w opisie Minolty Xt znalazłem info że posiada ona funkcję kamerki internetowej - a jest to już pod wzgledem jakości wykonywanych zdjec całkiem ciekawy model aparatu.

Inne moje pytanie to jaka jest jakość obrazu uzyskanego z takiego aparatu-kamerki w porównaniu do typowej kamerki internetowej? Czy taki aparat-kamerka nadaje się do zastosowania w wideoczatach takich jak np na Onecie czy Interii? Czy stosowanie cyfraka jako kamerki bedzie miało wpływ na jego przyspieszone zuzycie - akumulator? matryca?

Proszę o wszelkie informacje na nurtujący mnie temat. Kiedyś zapytałem o to samo w sklepie komputerowym oferującym także aparaty ale sprzedawca zdecydowanie nie był w temacie
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

O... nastepny...
    Chyba zaden Canon nie ma funkcji kamerki internetowej wiec... zly adres?

(hint: to jest forum uzytkownikow Canona a nie forum fotografii cyfrowej)

Na to pytanie moglbym czesciowo odpowiedziec, ale nie na tym forum (sproboj na grupie dyskusyjnej pl.rec.foto.cyfrowa ).

Komentarz

• zyke

Ha ha W takim razie proponuję zmienić na stronie głównej opis działu z: "OGOLNE-Sprzęt fotograficzny (inny): Dyskusje ogolne o aparatach i sprzecie innych producentow" na "OGOLNE-Sprzęt fotograficzny (inny): Dyskusje ogolne o aparatach i sprzecie innych producentow pod warunkiem że jest to CANON!"

Pozdrawiam i dzięki za namiar na grupe dyskusyjną
      Zyke

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez zyke
        Ha ha W takim razie proponuję zmienić na stronie głównej opis działu z: "OGOLNE-Sprzęt fotograficzny (inny): Dyskusje ogolne o aparatach i sprzecie innych producentow" na "OGOLNE-Sprzęt fotograficzny (inny): Dyskusje ogolne o aparatach i sprzecie innych producentow pod warunkiem że jest to CANON!"
        Good point... nie zauwazylem opisu 8) . Musze to skonsultowac z szefem

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Jeszcze na jeden temat sobie glosno omysle: czy "kamera internetowa" moze byc zaliczana do kategorii "sprzet fotograficzny" ? 8)

Komentarz

• hazan
            Zasłużeni
            • 2004
            • 1719

Zamieszczone przez zyke

Pozdrawiam i dzięki za namiar na grupe dyskusyjną
            Zyke
            Witam
            Ja nie wiem z czym wy macie problem - i nie wiem co ma wspolnego kamera internetowa z sprzetem fotograficznym - rownie dobrze mozemy zaczac rozmawiac o telewizorach i wszystkim innym co ma lcd
            Pozdrawiam
            Hazan
            Canon-board.info www.pytamy.pl

Komentarz

Pracuję...