Zestaw Do Czyszczenia Matryc?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Artek_Bartek
    Dopiero zaczyna
    • 2005
    • 32

Zestaw Do Czyszczenia Matryc?

Pytanie, czy ktoś widział i używa takich rzeczy jak Sensor Scope czy też uboższy (bez mikroskopiku, bez którego z pewnością można sobie poradzić) Digital Duster?
    Jest w Polsce dystrybutor tych urządzonek, które podobno mają jakieś nagrody za innowacyjność

Tylko znowu zastanawiająca jest pazerność dystrybutora...
    u nas to uboższe (tj. odkurzaczyk + szpatułki + płyn) kosztuje jeszcze 1/3 więcej niż za sadzawką wersja najdroższa....
    http://www.bhphotovideo.com/c/produc...ing_Kit.html

http://www.bhphotovideo.com/c/produc...ing_Kit.html

W wątku o czyszczeniu matrycy o powyższym zestawie nie ma mowy... pytanie, czy to warto...

P.S.
    Mam nadzieję, że umieściłem to we właściwym dziale bo jakoś nic mi do tego nie pasowało...
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Zamieszczone przez Artek_Bartek
    P.S.
    Mam nadzieję, że umieściłem to we właściwym dziale bo jakoś nic mi do tego nie pasowało...
    Mi bardziej pasuje do Osprzet Dedykowany (do czyszczenia matryc w dSLR) - Pozostałe.

Komentarz

• szycho
      Początki nałogu
      • 2006
      • 350

Artek_Bartek zagadnij Cichego z naszego forum. O ile się nie mylę to używa on sensorscope. Więc pewnie będzie wiarygodnym źródłem informacji. Sam myśle o odwiedzeniu go z moim body przy okazji jakiejś wizyty w Poznaniu
      Patrz tutaj - post #5
      EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
      www.tomaszszyszko.pl

Komentarz

• Cichy
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 7450

Używam i na allegro sprzedaję te zestawy. Między nami mówiąc - zupełnie bez sensu kupwać sensor scope. Kosztuje 300 stówy więcej i nic się nie zyskuje. I tak trzeba całą matryce czyścić i tak. Najwięcej się sprzedaje zestawów z odkurzaczem, można też spokojnie nabyć same szpatułki z płynem i też da się czyścić.

PS. Dodam, że jak ktoś zamawia przez CB to daję rabat 12 % na zestawy do czyszczenia matryc od cen z allegro
        Ostatnio edytowany przez Cichy; 343.
        O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• Artek_Bartek
          Dopiero zaczyna
          • 2005
          • 32

pewnie bym się chwili nie zastanawiał gdyby nie te 'drobne' różnice w Stanach.... mikroskop może i niepotrzebny (jak kto ma kłopot z oczami tak jak ja to weźmie szkło powiększające :-)) ale tam z tym małym niemiaszkiem kosztuje mniej niż u nas wersja z samym odkurzaczem :-(
          Pozostanę chyba przy jakichś bardziej tradycyjnych metodach czyszczenia i... poczekam na wizytę wujka :-)

Komentarz

Pracuję...