[Joe buissink] wedding

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Zakk Wylde
    Początki nałogu
    • 2006
    • 349

[Joe buissink] wedding

Zapraszam na stronę http://www.joebuissink.com/home.php wg mnie gostek jest jedyny w swoim rodzaju !
    sprzęt | | |
  • ripek
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1486

On i jego laborant Bo on jak sam powiedział oddaje filmy do postprocessingu i tam jego współpracownik robi czary

"Ja jestem kompozytorem, on jest pianistą" tak o nim powiedział.
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• c42
      Początki nałogu
      • 2005
      • 266

bardzo podoba mi sie ta stronka a muzyczka normalnie wkreca czlowieka w kapitalny klimat, czy to spiewa Bjork? prosze pomozcie bo musze to miec!

Komentarz

• Zakk Wylde
        Początki nałogu
        • 2006
        • 349

Też jej szukam a tytuł to jessica simpsons - "i do achieving your dream wedding"
        sprzęt | | |

Komentarz

• hyzop
          Początki nałogu
          • 2006
          • 413

Fajne klimaty, muzyka zgrana z obarazem

Komentarz

• czarny1999
            Bywalec
            • 2008
            • 119

Troche odkopie temat ( ze 4ry lata ) ale zdazylo mi sie byc na dwudniowym seminarium tego pana ostanimi czasy.
            Tak jak ktos we wczesniejszym poscie wspominal o osobie ktora wywoluje jego filmy - sluchajac go i ogladajac jego prace odnioslem wrazenie ze aspekt techniczny jest dla niego daleko, daleko nieinteresujacy.
            Ma w nosie rozdzielczosc szkiel i nieostre zdecia. Z ciekawostek - raczej nieistotniejszych , ale w bardzo technicznym srodowisku forum wrecz niemoglem sie powstrzymac od napisania tego posta -w natloku porad, opowiesci i wszelkiej masy informacji udezyl mnie fakt ze Joe pracuje na programie P - jak sam to nazwal :
            '' P jak Profesionalista ''
            Jesli ktos bedzie mial mozliwosc sie wybrac to bardzo polecam jego warsztaty.
            Laduja baterie i sa naprawde inspirujace.

Komentarz

• Sławek
              Uzależniony
              • 2008
              • 968

Ale jego stronka nie chodzi!.
              www.fotokrajs.pl

Komentarz

• jsb
                Dopiero zaczyna
                • 2011
                • 24

Chodzi a nawet biega http://www.joebuissink.com
                fotografia

Komentarz

• Sławek
                  Uzależniony
                  • 2008
                  • 968

OK` już chodzi !!!
                  www.fotokrajs.pl

Komentarz

• fotowesolowski
                    Dopiero zaczyna
                    • 2007
                    • 40

Zamieszczone przez czarny1999
                    Troche odkopie temat ( ze 4ry lata ) ale zdazylo mi sie byc na dwudniowym seminarium tego pana ostanimi czasy.
                    Tak jak ktos we wczesniejszym poscie wspominal o osobie ktora wywoluje jego filmy - sluchajac go i ogladajac jego prace odnioslem wrazenie ze aspekt techniczny jest dla niego daleko, daleko nieinteresujacy.
                    Ma w nosie rozdzielczosc szkiel i nieostre zdecia. Z ciekawostek - raczej nieistotniejszych , ale w bardzo technicznym srodowisku forum wrecz niemoglem sie powstrzymac od napisania tego posta -w natloku porad, opowiesci i wszelkiej masy informacji udezyl mnie fakt ze Joe pracuje na programie P - jak sam to nazwal :
                    '' P jak Profesionalista ''
                    Jesli ktos bedzie mial mozliwosc sie wybrac to bardzo polecam jego warsztaty.
                    Laduja baterie i sa naprawde inspirujace.
                    Zapodaj wiec wiecej informacji osobistych odczuc powarsztatowych, a nie tak rozpaliłes jak dziewice i porzucasz

Komentarz

• czarny1999
                      Bywalec
                      • 2008
                      • 119

Zamieszczone przez fotowesolowski.pl
                      Zapodaj wiec wiecej informacji osobistych odczuc powarsztatowych, a nie tak rozpaliłes jak dziewice i porzucasz
                      Na wstępie uderza fakt jakim zapracowanym panem jest Joe, nie pamiętam dokładnie ale w planach na następne 2 tygodnie miał z grubsza seminaria w Szkocji, UK, wylot na dwa dni do USA, powrót do Barcelony, Austrie, Włochy i znów za ocean - Canada.
                      Może w paru punktach powiem jak to odebrałem.
                      Całość zaczął od tego czym jest fotografia w jego rozumieniu. Generalnie wychodził z założenia ze cały techniczny aspekt to sprawa strasznie poboczna i esencja są emocje i o nie tak naprawdę chodzi.
                      Zaczął od bardzo osobistej wycieczki do dzieciństwa (a miał mocno nieciekawe i była to historia raczej z tych dołujących) i na przykładzie zdjęć – omawiał historię i jego spojrzenie na cala sytuacje. Chodziło o to jak go ciężkie przeżycia uwrażliwiły na ludzkie emocje.
                      Każde ze zdjęć powinno opowiadać historie. Znał ich wiele i naprawdę można było go słuchać godzinami. Nie skłamie jak powiem ze kilka osób miało szkliste oczy. Na pewno wiedział jak zbudować atmosferę - i to moim zdaniem jest jego potężna zaleta. Do tego zdjęcia Jennifer Lopez, Kirka Duglasa z Catherine Zeta Jones i wielu innych wielkich nazwisk w port folio. Pracuje czasem na cyfrze ale częściej na analogu.
                      Joe pracuje również charytatywnie mimo ogromu zajęć i napiętego kalendarza – fotografuje za free dla rożnych organizacji . Bardzo pozytywnie odebrałem go jako człowieka. Jeśli będziecie mieli szanse wybrac sie na jego warsztaty to polecam – naprawdę inspirujące. Maly pan kolo 60tki ale znakomity mowca

Joe Buissink i moja skromna osoba:

Komentarz

• k0r3k
                        • 2008
                        • 5

Też miałem okazję posłuchać Joe Buissink'a podczas targów Focus On Imaging. Postać bardzo pozytywna i charyzmatyczna. Sposób w jaki opowiadał o swojej pracy, jak robi zdjęcia jest naprawdę interesujący, można naprawdę wiele skorzystać. Podoba mi się idea odejścia od aspektów technicznych fotografowania na rzecz zatrzymywania naprawdę istotnych momentów.
                        http://bluecherry.pl
                        http://kordys.com.pl
                        Canon 5D mk2, 5Dc, Zenitar 16mm, C 17-40 4.0, 28 1.8, 50 1.4, 85 1.8, 70-200 2.8 IS, C 580EX, 580EX II, Nissin Di622

Komentarz

• dfence
                          • 2009
                          • 14

Co do muzyki w pf Joego to na uwagę zasługuje także połączenie dwóch siostrzanych utworów zespołu Alpha - Somewhere not here & Sometime Later
                          A pf w/w fotografa....urzekające, genialne, unikalne...Dzięki Czarny1999 za info o J.B. Pozdr

Komentarz

• skarbus
                            Dopiero zaczyna
                            • 2007
                            • 15

Któraś z części "Master of wedding photography jest o nim". Chyba pierwsza. Można zobaczyć pana Joe

Komentarz

• Franek_
                              Bywalec
                              • 2009
                              • 206

Nie przepadam za fotografią ślubną, gdyż niestety wiele osób popada w sztampę. I tak, jak sztampę podróżniczo - krajobrazową i tak ogląda się całkiem ciekawie, tak sztampowych zdjęć ślubnych oglądać się nie da (przynajmniej ja muszę się zmuszać). Co do tego pana jednak wysilę się na rozbudowany komentarz: kozak. Prawdziwy kozak.

Komentarz

Pracuję...