Potrzebuje kupić lampę do 700 zł - pomocy :-)

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jasnezetak
    Bywalec
    • 2007
    • 134

Potrzebuje kupić lampę do 700 zł - pomocy :-)

Aparat jaki posiadam to 400d..

Do wyboru :
    Sigma_ef_500_dg
    420 ex
    430 ex ale te dwie to używki oczywiście
    Plus wasze propozycje??

Głównie chodzi mi o to czy warto kupować coś spoza stajni canona ale używane czy nówkę innej firmy??
  • rysiaczek
    Uzależniony
    • 2005
    • 897

masz jeszcze w tej cenia metz'a 44AF4C.
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Komentarz

• crater
      Początki nałogu
      • 2006
      • 399

Albo tumaxa 386AFZ - sam takiej urzywam zaplacilem 500zl i jestn parwde w porzadku lampa
      www.facebook.com/StudioColorbox

Komentarz

• franker
        Początki nałogu
        • 2007
        • 305

ostatnio sprzedałem 420EX za 550zł - była bardzo pożadną, do 700zł myślę że można upolować 430, ale jest trudno bo narazie to prawie same nowe widziałem

Komentarz

• Tomasz1972
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 3042

Tylko 420 ex lub 430 ex . Kupisz nie canonowską , zmienisz puszkę i okaże się że nie działa . Szkoda kasy na półśrodki .

Komentarz

• himi
            Zablokowany
            • 2006
            • 2638

Tomasz święta racja, żadnych gówien - tylko EX - sprawdzone na własnej skórze
            Weź 420 - daje radę, mam - wiem

Komentarz

• Thunder
              Początki nałogu
              • 2005
              • 307

Ostatnio wisiala na Allegro 430 EX w bardzo dobrym stanie na gwarancji za 699 PLN. Wystarczy sledzic Allegro
              Canon EOS 5D + Canon 400D + Canon EF 17-40/4L + Canon EF 35/2 + Canon EF 50/1.4 + Canon EF 85/1.8 USM + Canon EF 70-300/4-5.6 IS + Canon Speedlite 580EX + Sandisk Extreme III 20GB + Lowepro Stealth Reporter D200AW

| ...Konica-Minolta D5D, Sony A100...

Komentarz

• marito
                Bywalec
                • 2007
                • 176

U mnie w Foto Jokerze nowa 430 EX jest za 830zł - nowa i na gwarancji co jest wielkim plusem. Odpuść sobie używki bo nie wiadomo na co trafisz. Sam kupiłem 430EX i jestem nią zachwycony - dla amatora w zupełności wystarcza.
                był 350D, 4D, 7D - jest 5D

Komentarz

• Thunder
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 307

Zamieszczone przez marito
                  Odpuść sobie używki bo nie wiadomo na co trafisz.
                  Nie rozumiem takich opini, no chyba ze ktos ma za duzo kasy. Jakie jest ryzyko w kupowaniu uzywanej lampy z gwaranja i w dodatku tansza o 150PLN ?
                  Canon EOS 5D + Canon 400D + Canon EF 17-40/4L + Canon EF 35/2 + Canon EF 50/1.4 + Canon EF 85/1.8 USM + Canon EF 70-300/4-5.6 IS + Canon Speedlite 580EX + Sandisk Extreme III 20GB + Lowepro Stealth Reporter D200AW

| ...Konica-Minolta D5D, Sony A100...

Komentarz

• marito
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 176

Thunder ja uważam że kupno używek ma wtedy sens gdy cena jest dużo niższa od ceny nowego towaru. Nie przeczytałem dokładnie Twojego posta, że ta lampa była na gwarancji - moja wina. W tym przypadku faktycznie można sie było na nią połakomić. Ale wcześniej gdy sam chciałem kupić lampę to ceny używek i to bez gwarancji także sięgały 700zł więc doszedłem do wniosku że sa niewiele większą sumę mam sprzęt nowy i na gwarancji. Nikt mnie nie przekona do kupna używanego sprzętu, z niewiadomym przebiegiem za cenę 85% ceny nowego sprzętu. Takie jest moje zdanie i już. Oczywiście Thunder możesz się z tym nie zgadzać - Twoje prawo.
                    był 350D, 4D, 7D - jest 5D

Komentarz

• moregun
                      Początki nałogu
                      • 2006
                      • 351

ja kupiłem 430 e ciemno z allegro z podobno malym przebiegiem i ... cały czas swietnie sie spisuje. przeglądaj codziennie allegro i miej troche cierpliwosci a napewno cos zlowisz

Komentarz

• gargamelos
                        Dopiero zaczyna
                        • 2006
                        • 30

Używałem 420 EX, niedawno kupiłem 430 EX..ta druga lepsza, ale 420 też godna polecenia!
                        Poluj na 430EX w dobrej cenie, jeśli sie nie uda, to z 420 będziesz też bardzo zadowolony:smile:
                        Ostatnio edytowany przez gargamelos; 5987.
                        30D,grip, C17-40@4, [email protected], [email protected], [email protected], C430EX,

Komentarz

Pracuję...