Lampa 580 EX II się rusza...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pgfoto
    Bywalec
    • 2006
    • 106

Lampa 580 EX II się rusza...

Mam taki problem-po podłączeniu lampy do aparatu(wsunięciu w sanki) i zatrzasnięciu widze ze przesówa sie ona nieznacznie w jedna strone o 1 czy 2 mm tzn jest luz czy to normalny objaw???
    EF-S 18-55, Tamron 28-75 SP AF XR Di f/2.8 ,Canon 70-200 f/4 ,
    speedlight 580 EX II,eos 50e,sigma 28-80 3.5-5.6,sherpa 600R,Hama NiMH 2500 i 2600+Hama Delta Bravo...
    Moja strona http://gocalfoto.bho.pl/
  • TomS
    Uzależniony
    • 2006
    • 880

Raczej normalny objaw. W mojej 580EX II i 420EX jest tak samo i się tym jakoś nie przejmuję.

Komentarz

• pgfoto
      Bywalec
      • 2006
      • 106

dzieki za pomoc
      ja poprostu jestem chyba onaistą sprzetowym (wszystko musi byc idealnie)
      )
      EF-S 18-55, Tamron 28-75 SP AF XR Di f/2.8 ,Canon 70-200 f/4 ,
      speedlight 580 EX II,eos 50e,sigma 28-80 3.5-5.6,sherpa 600R,Hama NiMH 2500 i 2600+Hama Delta Bravo...
      Moja strona http://gocalfoto.bho.pl/

Komentarz

• piast9
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 3267

No, chyba...
        650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• rudek5
          Dopiero zaczyna
          • 2008
          • 34

delikatny luz miedzy aparatem a lampa

kupilem dzisiaj C 580 EX II, mam pytanko bo totalnie nie wiem co mam o tym sadzic, jak zakladam lampe na widelki i blokuje ja zeby siedziala na tych widelkach to minimalnie sie rusza w boki (nie w gore i dol bo i styka sie bardzo dobrze z tymi piecioma punktami i siedzi sztywno i nieruchomo ale dosłownie delikatnie w prawo i lewo)

czy to jest normalne ze wystepuje ten delikatny luz miedzy aparatem a lampa ?
          Ostatnio edytowany przez rudek5; 16115.

Komentarz

• dr11
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 1143

Też tak mam, lampa jakby się obraca minimalnie na boki. Jeśli nie jest to na tyle dużo, żeby wspomaganie diodowe AF nie wychodziło poza centralny punkt AF, to bym się nie przejmował.
            .

Komentarz

• BigDog
              Coś już napisał
              • 2008
              • 75

pasuje i ma luz :-D ....czyli jednym słowem nie powinno być z tego problemu.

Zobacz w konkurencyjnym N, choćby D200 z lampą SB800 tam to dopiero latało
              ....robiłbym lepsze zdjęcia jak miałbym lepszy aparat

Komentarz

• rudek5
                Dopiero zaczyna
                • 2008
                • 34

eh tyle kasy i zadnej precyzji

Komentarz

• yogi-bear
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 366

Zamieszczone przez rudek5
                  kupilem dzisiaj C 580 EX II, mam pytanko bo totalnie nie wiem co mam o tym sadzic, jak zakladam lampe na widelki i blokuje ja zeby siedziala na tych widelkach to minimalnie sie rusza w boki (nie w gore i dol bo i styka sie bardzo dobrze z tymi piecioma punktami i siedzi sztywno i nieruchomo ale dosłownie delikatnie w prawo i lewo)

czy to jest normalne ze wystepuje ten delikatny luz miedzy aparatem a lampa ?
                  IMO luz jak najbardziej prawidłowy. Przymocuj ją "ma sztywno" i uderz w coś lampą. Jak wyrwie sanki, przeprosisz ten luz. ;-)

Komentarz

• illy
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 146

u mnie tylko lekko sie obraca w osi pionowej, zadnych pochylow

Komentarz

• darkon

zawsze można dogiąć szynę sanek, nie jest ze szkła nie pokruszy się

Komentarz

Pracuję...