Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
czesc,
jako ze sporo sie w ostatnim czasie pojawilo wiadomosci o podrobkach kart SanDisk, zapytuje (szczegolnie ludzi z krakowa/okolic):
Mozecie polecic jakis sklep w kraku, gdzie kupowaliscie 2- lub 4gb sandiski, i okazaly sie byc prawdziwe?
wielkie dzieki z gory.
czesc,
jako ze sporo sie w ostatnim czasie pojawilo wiadomosci o podrobkach kart SanDisk, zapytuje (szczegolnie ludzi z krakowa/okolic):
Mozecie polecic jakis sklep w kraku, gdzie kupowaliscie 2- lub 4gb sandiski, i okazaly sie byc prawdziwe?
wielkie dzieki z gory.
pozdr
wilk
Mozesz np u mnie kupic. Handlowalem palmtopami Psion, a do nich kartami wlasnie SanDisk. Kupuje u dystrybutora. I jestem z Krakowa.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss." Kapitan Wagner
D-Photo na Basztowej kolo LOT -
4GB Ultra II - 200 zl (mozna sie o 5 zl targowac)
4GB Extreme III - 260 zl
Fotopanorama - Slawkowska 12
4GB Extreme III - 269 zl
Fotoplus - Studencka 6
4GB Ultra II - 229zl
4GB Extreme III - 269zl
4GB Extreme IV - 389zl
8 GB Ultra II - 439zl
Bylem akurat dzisiaj i spisalem.
Ceny mowia za siebie. Nadal polecacie Fotoplusa???
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
Sklep Internetowy - laptopy, RTV i AGD, konsole, aparaty cyfrowe, telefony komórkowe. Najniższe ceny w Polsce, wysyłka w 24h, zakupy na raty. Sprawdź nas!
Sklep Internetowy - laptopy, RTV i AGD, konsole, aparaty cyfrowe, telefony komórkowe. Najniższe ceny w Polsce, wysyłka w 24h, zakupy na raty. Sprawdź nas!
ULtra II 4 Giga kosztuje 299!
Jeszcze niedawno Morele mialy swoj punkt odbniou przy Krowoderskiej, teraz chyba sie przeniesli blizej Pradnika Czerwonego. Jednego dnia zamawiacie internetowo, na drugi dzien mozna sobie odbierac w punkcie odbioru w Krakowie.
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
D-Photo na Basztowej kolo LOT -
4GB Ultra II - 200 zl (mozna sie o 5 zl targowac)
4GB Extreme III - 260 zl
Fotopanorama - Slawkowska 12
4GB Extreme III - 269 zl
Fotoplus - Studencka 6
4GB Ultra II - 229zl
4GB Extreme III - 269zl
4GB Extreme IV - 389zl
8 GB Ultra II - 439zl
Bylem akurat dzisiaj i spisalem.
Ceny mowia za siebie. Nadal polecacie Fotoplusa???
Jasne. Nigdy nie miałem żadnych problemów z tym co tam kupiłem, a kupiłem sporo. Po drugie jak jest szef to spokojnie można się targować. Po za tym nie wiem czy mi by się chciało buty drzeć i tracic czas po 9 zł ale każdy robi to co lubi .
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss." Kapitan Wagner
Faktycznie kolekcjoner.. nadrzesz sie butow. Wszystko w promieniu jednego przystanku. Dla mnie to musialbym zedrzec buty do Fotoplusa chyba bo najdalej z tych trzech. A czy po 9 zl? miedzy Morele a Fotoplus robi sie kolo 40zl. wystarczy kupic 2 i juz sie 80 robi. Nie wspomne o filtrach przy ktorych za zdarcie butow czasem przy zakupie 3-4 filtrow dostajemy roznice za ktora mozna sobie nowe buty kupic
Faktycznie kolekcjoner.. nadrzesz sie butow. Wszystko w promieniu jednego przystanku. Dla mnie to musialbym zedrzec buty do Fotoplusa chyba bo najdalej z tych trzech. A czy po 9 zl? miedzy Morele a Fotoplus robi sie kolo 40zl. wystarczy kupic 2 i juz sie 80 robi. Nie wspomne o filtrach przy ktorych za zdarcie butow czasem przy zakupie 3-4 filtrow dostajemy roznice za ktora mozna sobie nowe buty kupic
Nie rozumiem trochę dlaczego tak usiłujesz odwodzić od zakupów w Fotoplus. Ja wymieniłem ten sklep, bo kupiłem tam wiele rzeczy (filtry praktycznie wszystkie). Nie było najmniejszych problemów ze zwrotem, reklamacją etc. Jeśli chodzi o ceny to jak nie płaciłem kartą tylko gotówką - zawsze coś utargowałem.
Po za tym jak już tak uporczywie mówimy o tych sklepach to w Fotoplusie nigdy nie spotkałem się z takim lekceważeniem klienta (choć nie uważam obsługi w tym sklepie za jakąś nadzwyczajnie dobrą) jak w Fotopanoramie. W tym ostatnim Panienka była bardziej zajęta rozmową ze znajomym niż obsługą. Nie wiem jak dla innych ale dla mnie takie rzeczy mają znaczenie. Na Basztową nie chodzę bo ile razy tam byłem to nie mieli tego czego potrzebuję - choć zakładam oczywiście, że mogłem mieć zwyczajnie pecha - ot tak wyszło. W d-photo też kilka rzeczy kupiłem (ale na Lwowskiej) i jak najbardziej mogę polecić ten sklep.
A na koniec dla mnie Fotoplus jest najbliżej (miejsca gdzie zostawiam samochód) także z tym darciem butów ..... . Oczywiście znam lepsze sklepy ale nie w tym kraju...niestety .
Komentarz