Tanie oprogramowanie??

Zwiń
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mario1275
    Początki nałogu
    • 2005
    • 420

    #1

    Tanie oprogramowanie??

    ostatnio dostałem na mail`a oferty amerykańskich sklepów internetowych sprzedających OEM-owe (bez pudełka i bez instrukcji, nie ma też możliwości zarejestrowania programu u producenta i korzystaniu z upgradeów oraz wsparcia technicznego) wersje oprogramowania i tak np WinXP kosztuje tam ok.120$ Ostatnio pojawiła się także możliwość przesłania programu przez internet wtedy cena wynosi 50$(Photoshop CS 8.0 odpowiednio 110$ i 40$). - czy ktoś korzystał z tych sklepów i czy ktoś może wie jak wyglądałoby z licencją na komercyjne wykorzystanie takiego oprogramowania??
    www.modelownia.pl
  • Pszczola
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1760

    #2
    To na pewno dzialanosc piracka.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

    Komentarz

    • mario1275
      Początki nałogu
      • 2005
      • 420

      #3
      nie sądze bo gdyby tak było zamknęli by ich zanim zdążyli by wysłać jakiekolwiek ogłoszenie w stanach nie miał by racji bytu sklep sprzedający nielegalne oprogramowanie
      www.modelownia.pl

      Komentarz

      • Pszczola
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 1760

        #4
        Zamieszczone przez mario1275
        nie sądze bo gdyby tak było zamknęli by ich zanim zdążyli by wysłać jakiekolwiek ogłoszenie w stanach nie miał by racji bytu sklep sprzedający nielegalne oprogramowanie
        Taaaa... w USA nie ma przestepczosci komputerowej, przekretow ze sprzedaza nielegalnego softu... I oprogramowanie OEM mozna sprzedawac bez sprzetu...

        Mniej wiecej rok temu w zwiazku z taka wlasnie oferta (soft MS i Symathec) zadalem w tej sprawie pytanie do obu firm, ktore e-mailowo potwierdzily nielegalnosc oprogramowania pochodzacego z podobnej oferty.
        EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

        Komentarz

        • Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

          #5
          Dostales zwykly spam od oszustow, piratow i szwindlerow. Ustaw sobie regulke na wyrzucanie takich smieci... a jesli wierzysz w takie ogloszenia to pewnie wierzysz takze w tanie valium, viagre i pigulki na powiekszanie penisa?

          Komentarz

          • KuchateK
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 4895

            #6
            Zamieszczone przez mario1275
            nie sądze bo gdyby tak było zamknęli by ich zanim zdążyli by wysłać jakiekolwiek ogłoszenie w stanach nie miał by racji bytu sklep sprzedający nielegalne oprogramowanie
            Widzialem pare razy stolik z piratami na srodku Manhattanu (a uswiadcz sprzedawce obok... cwaniaki na odleglosc monitoruja). A pirackie DVD (kamerka w kinie) zaraz po premierze i audio cd sprzedaja normalnie w metrze... Zwijaja ich... oczywiscie... ale zaraz przylaza nastepni...
            ...

            Komentarz

            • mario1275
              Początki nałogu
              • 2005
              • 420

              #7
              wsłałem maila na tę stronę, oraz do producenta oprogramowania (autodesk) nie dostałem odpowiedzi ale następnego dnia link już nie działał, a kilka dni później dostałem maila z taką samą ofertą do tej samej strony ale już pod innym adresem - tak więc piraci ale podejżewam że nie chodziło tu o sprzedanie pirackiego oprogramowania a raczej o wyłudzenie nr karty kredytowej i danych osobowych podobnie działają zresztą podobne maila z prośbą o rzekomą weryfikację danych w banku.
              www.modelownia.pl

              Komentarz

              Pracuję...