Nowy Olympus E-1P - przecieki!!!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18793

Nowy Olympus E-1P - przecieki!!!

Pojawił się dość wiarygodny przeciek dotyczący nowego profesjonalnego Olympusa.
    Link do informacji na fotopolis: http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6031

Link do pdf-a: www.bootstrapimages.com/E-P1.pdf
    Ciekawe jest nawiązanie w tym pdf'ie do Canona 30D i nikona D200. Z tego wynika, że w ten "Target" wycelowany jest nowy oly. Bardzo by to było korzystne, bo dotąd w tym segmencie nie było konkurencji. Jak ktoś chciał tanie body z szybką serią to miał tylko wybór pomiędzy C i N. Oczywiście część z tych buńczucznych zapowiedzi o naj.. naj.. i naj.. na Świecie systemie tego i owego należy traktować z dużą ostrożnością i wyrozumiałością ale parametry na papierze wyglądają imponująco.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner
  • arra
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1023

"E-P1, a camera made for professionals!" - to oznacza ze bedzie kosztowal przynajmniej tyle co 5D jak nie wiecej. Chocby nawet do E-P1 dodali nozyce do strzyzenia owiec, wolalbym 5D

Poza tym to sciema jest, w tabeli na stronie 24 jest wymieniony Oly E-3 a nie E-1P :P

Pozdro.
    Ostatnio edytowany przez arra; 5548.

www.pbase.com/arra
    R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Komentarz

• opiotr

Zamieszczone przez arra

Poza tym to sciema jest, w tabeli na stronie 24 jest wymieniony Oly E-3 a nie E-1P :P
      Bo zdaje się że nazwa E-1P to nazwa prototypu a wersja finalna będzie mieć pewnie nazwe E-3 czy jakoś tak.

Komentarz

• mjastrzebski
        Początki nałogu
        • 2005
        • 450

Zamieszczone przez Kolekcjoner
        Pojawił się dość wiarygodny przeciek dotyczący nowego profesjonalnego Olympusa.
        Link do informacji na fotopolis: http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6031

Link do pdf-a: www.bootstrapimages.com/E-P1.pdf
        Ciekawe jest nawiązanie w tym pdf'ie do Canona 30D i nikona D200. Z tego wynika, że w ten "Target" wycelowany jest nowy oly. Bardzo by to było korzystne, bo dotąd w tym segmencie nie było konkurencji. Jak ktoś chciał tanie body z szybką serią to miał tylko wybór pomiędzy C i N. Oczywiście część z tych buńczucznych zapowiedzi o naj.. naj.. i naj.. na Świecie systemie tego i owego należy traktować z dużą ostrożnością i wyrozumiałością ale parametry na papierze wyglądają imponująco.
        Papier wszystko przyjmie. Niech sie ten aparat najpier pojawi, bo tam stoi napisane, ze bedzie mial prawie 2x szybszy AF od d200!! A to bylo imponujace ;-)
        Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Komentarz

• tpop
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 1465

Zamieszczone przez mjastrzebski
          Papier wszystko przyjmie.
          taa w tym PDFie to takie słodkie pierdzenie marketingowców. Jak sie tylko aparat pojawi to rynek szybko to zweryfikuje.
          photography is like feeding heroin, its highly addictive

Komentarz

• mjastrzebski
            Początki nałogu
            • 2005
            • 450

Zamieszczone przez tpop
            taa w tym PDFie to takie słodkie pierdzenie marketingowców. Jak sie tylko aparat pojawi to rynek szybko to zweryfikuje.
            Dokladnie. Zwlaszcza, ze ta specyfikacja pokazuje, ze Olek po prostu w koncu nadrobil zaleglosci i pokazuje aparat na miare 30D/D200. Bo do tej pory wszystkie body mial typowo amatorskie. Wiec zadnej rewoulcji nie robi.
            Bo jakos w to, ze to wszystko bedzie najlesze, najszybsze, naj, naj, to nie wierze akurat.

Po za tym, po mojemu Olek robi potworny blad. Pol roku do przodu chwali sie specyfikacja. Jesli Canon/Nikon uwaza to E-next za realna konkurencje dla swojego 30D/40D/D200, to juz wie jakie patnety i rozwiazania ktore leza na polce i czekaja na swoj czas, trzeba bedzie wprowadzic w swoich nowych puszkach.

Marcin
            Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Komentarz

• Bahrd
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 3053

Zamieszczone przez tpop
              Oj, chłopaki byli na haju - strona 7 "multi angel LCD" - brakuje tylko "angel dust cleaner" na matrycy...
              Ale jak dadzą LiveView i stosowne API... to tylko kibicować konkurencji.
              EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• chomsky
                Początki nałogu
                • 2005
                • 485

Dokladnie. Zwlaszcza, ze ta specyfikacja pokazuje, ze Olek po prostu w koncu nadrobil zaleglosci i pokazuje aparat na miare 30D/D200. Bo do tej pory wszystkie body mial typowo amatorskie. Wiec zadnej rewoulcji nie robi.
                Bo jakos w to, ze to wszystko bedzie najlesze, najszybsze, naj, naj, to nie wierze akurat.

Po za tym, po mojemu Olek robi potworny blad. Pol roku do przodu chwali sie specyfikacja. Jesli Canon/Nikon uwaza to E-next za realna konkurencje dla swojego 30D/40D/D200, to juz wie jakie patnety i rozwiazania ktore leza na polce i czekaja na swoj czas, trzeba bedzie wprowadzic w swoich nowych puszkach.

Marcin
                To 30D jest na miare czegos? Czego? To bardzo przecietna konstrukcja z dosc przyzwoita matryca (sa tacy co lubia te farbki). Jesli nowy Olympus w polowie nie bedzie tak dobry, jak klamia marketingowcy, to i tak bedzie cztery razy lepsza puszka od 30D. Bedzie to rewolucyjna konstrukcja posiadajace zestaw niezwykle cennych cech. 30D to nudna puszeczka. Nastepca 30D bedzie rownie nudny i podobny do poprzednika. Wiec Olympus niemusi sie niczym specjalnie martwic.

Arra pozostan przy tych owcach! Na pewno jest jakies pasterskie forum?:-D
                Czesc.Ch.
                Analog ma "dusze".

Komentarz

• PrzemeS
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 310

Najbardziej mnie rozbawiły te diagramy: Co będzie w D300/40D i w czym Olek będzie od nich lepszy
                  Ślubna
                  No i niestety N.

Komentarz

• esteper
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 635

Zamieszczone przez PrzemeS
                    Najbardziej mnie rozbawiły te diagramy: Co będzie w D300/40D i w czym Olek będzie od nich lepszy
                    Widac że marketingowcy i inni z Olympusa poznali stronę www.wrozka.pl

W sumie czas najwyższy żeby zmienili AF w swoich puszkach bo ten 3 punktowy, "super" szybki nie powiem żeby był rewelacyjny.
                    Jeśli wszystko się sprawdzi no to C i N będą wiedziec co doprowadzic do ideału i tyle, i znowu Oly zostanie z tyłu
                    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Komentarz

• arra
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1023

Zamieszczone przez chomsky
                      30D to nudna puszeczka. Nastepca 30D bedzie rownie nudny i podobny do poprzednika. Wiec Olympus niemusi sie niczym specjalnie martwic.
                      Jaaaasne, ja sie bardzo nudze uzywajac 30D, milionom wlascicieli tez pewnie sie juz niedobrze robi od tej nudy. Faktycznie Olympus nie musi sie specjalnie martwic, bo Olympusa praktycznie nie ma i nie zapowiada sie by kiedykolwiek byl, a szkoda.

www.pbase.com/arra
                      R1+5D2
                      Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Komentarz

• Kolekcjoner
                        Obertroll
                        • 2006
                        • 18793

(....)

Marcin
                        Trudno ocenić czy ten przeciek jest prawdziwy czy nie. Natomiast nie wydaje mi się żeby to był błąd /taka wyprzedzająca informacja/. Zwykle takie przeceiki są całkowicie kontrolowane. Takie działanie może mieć na celu zachętę do pozostania w systemie dla dotychczasowych użytkowników, a którym obecny sprzęt już niewystarcza. Po za tym to może też działać stymulująco na tych, którzy jeszcze lustra nie kupili.

Zamieszczone przez arra
                        Jaaaasne, ja sie bardzo nudze uzywajac 30D, milionom wlascicieli tez pewnie sie juz niedobrze robi od tej nudy. Faktycznie Olympus nie musi sie specjalnie martwic, bo Olympusa praktycznie nie ma i nie zapowiada sie by kiedykolwiek byl, a szkoda.
                        Trudno się nie zgodzić. Ja tam jakiejś gigantycznej przepaści między 30D, a póki co wciąż papierowym olkiem nie widzę. Przy czym warto zauważyć, że 30D to konstrukcja już prawie czteroletnia i nic dziwnego, że nowy olympus jest lepszy. Jeśli canon porządnie odrobił lekcje (MkIII na to wskazuje) to 40D niektórymi rozwiązaniami może olka wyprzedzać o epokę. Także z hymnami na temat tej puszki byłbym ostrożny.
                        A że 30D się już znudził to fakt .
                        Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
                        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                        Kapitan Wagner

Komentarz

• mkwiek
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 862

ja jestem ciekaw tych wszystkich punktów krzyżowych AF, olbrzymiego wizjera i stabilizacji do 5EV
                          taki produkt tylko spowoduje, że canon i nikon wypuszczą coś lepszego niż do tej pory. także nowy olympus nie będzie długo imponował. a dla mnie i tak olympus zupełnie odpada. z jednego powodu. przelicznik ogniskowych x2 (małych rozmiarów matryca)
                          I am FX

Komentarz

• PrzemeS
                            Początki nałogu
                            • 2006
                            • 310

Zamieszczone przez Mkwiek
                            taki produkt tylko spowoduje, że canon i nikon wypuszczą coś lepszego niż do tej pory.
                            To akurat dobrze dla Nas. W końcu producent będzie miał motywację, żeby wsadzić w puszkę coś na prawdę extra, a nie odkładać to na kiedy indziej
                            Ślubna
                            No i niestety N.

Komentarz

• adamek
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 2265

najfajniej podsumowali (chyba niechcący ) to na fotopolis podpisując zdjęcie: "najnowsza makieta następcy Olympusa E-1"

bo to jest troche tak.
                              olympus pokazuje fajne makiety... ale makiety robia kiepskie foty.
                              Miłego dnia
                              adam jastrzębowski
                              cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
                              tu tu

Komentarz

Pracuję...