300/4l

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kettler
    Coś już napisał
    • 2006
    • 53

300/4l

Witam.

Od dłuższego czasu chodzi mi po głowie zakup tego szkła. Wersji bez IS ...
    Chciałem się zapytać Was czy jest sens się pchać w ten o to obiektyw http://allegro.pl/item207855997_ef_3..._rarytas_.html ...

nie podoba mi się to pęknięcie pierścienia - jakby ktoś przy nim coś grzebał ...

co poradzicie?
    pozdrawiam
    30D+kit+50/1.8MkII
    Jestem strzelcem wyborowym. Zawsze strzelam na wyborach.
    Moje plgnioto.
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18793

Zamieszczone przez kettler
    Witam.

Chciałem się zapytać Was czy jest sens się pchać w ten o to obiektyw http://allegro.pl/item207855997_ef_3..._rarytas_.html ...

nie podoba mi się to pęknięcie pierścienia - jakby ktoś przy nim coś grzebał ...

co poradzicie?
    pozdrawiam
    Z tego zdjęcia to widać tak jakby pęknięta była przednia szyba, a nie pierścień - którą nawiasem mówiąc można bez żalu usunąć. Nie wiadomo jaką cenę ta aukcja osiągnie ale ja bym brał bez zastanowienia. to szkło to rarytas i bardzo rzadko można kupić używkę w jako takim stanie. Na eba'u ceny potrafią przebić używane 300/4 IS.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Komentarz

• jotes25
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 3609

Wg mnie nie warto. Widać, że obiektyw był brzydko traktowany (duże odbicia lakieru). Pytanie też ile ma lat? Za tę cenę można kupić na ebay-u egzemplarze w dużo lepszym stanie.

Komentarz

• mjastrzebski
        Początki nałogu
        • 2005
        • 450

Zamieszczone przez kettler
        Witam.

co poradzicie?
        pozdrawiam
        Moim zdaniem w przypadku zakupu uzywanego szkla, koniecznie trzeba je samemu wziasc w lapy i sprawdzic czy jest OK. Zrobic zdjecie i ocenic.

Marcin
        Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Komentarz

• Kolekcjoner
          Obertroll
          • 2006
          • 18793

Zamieszczone przez mjastrzebski
          Moim zdaniem w przypadku zakupu uzywanego szkla, koniecznie trzeba je samemu wziasc w lapy i sprawdzic czy jest OK. Zrobic zdjecie i ocenic.

Marcin
          Wydaje mi się że to konieczne. Zwłaszcza jak są podejrzenia że coś jest nie tak.
          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
          Kapitan Wagner

Komentarz

• maci78
            Coś już napisał
            • 2007
            • 77

dziwna aukcja mało zdjęć, bez podpięcia i sprawdzenia jakości fotek nie brałbym
            30D + 50 f1.8 + 70-300 USM + 17-85 IS + 70-200 f2.8 + 24-70 f2.8 + 580EX Stofen

Komentarz

• paweleverest
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1138

szkło rewelacja - mialem taki kiedyś u siebie w stajni ale ten przód mi się nie podoba nie widomo czy nie był gdzieś walniety trzeba by było sprawdzić

Komentarz

• Rafał32
                Bywalec
                • 2007
                • 129

A może spadł?Bo nie rozumiem skad te uszkodzenia.
                Aparat Foto

Komentarz

Pracuję...