Kodak T-MAX Jaki czas?????

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • iktorn92
    Uzależniony
    • 2007
    • 605

Kodak T-MAX Jaki czas?????

Witam! Mam taki problem gdyż zamówiłem 10 szt. filmów kdak t-max.Jak wiadomo możan go wywoływać w procesie tradycyjnym (koreks). Mam tylko pytanie jaki czas wybrać jego wywoływania bo na Hydrofenie nie jest wyszczególniony. Mój kumpel kiedys wywoływał i mówi że miał problemy.

Prosze o szybką pomoc

Iktorn92
    Flickr
    Portfolio Ślubne
  • Saurus
    Początki nałogu
    • 2006
    • 269

Nie ma tego wywoływacza nawet tutaj http://digitaltruth.com/devchart.html a dotychczas większość czasów tam znajdowałem Może lepiej standardową kombinację tmax + D-76, czy Hydrofen ma jakieś specjalne właściwości?
    Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
    "Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart

Galeria WWW

Komentarz

• iktorn92
      Uzależniony
      • 2007
      • 605

Nie hydrofen to przecież Fomy jest żadna rewelka ale tani.... hcodzi tylko o czas bo nie chce dac np. 10 min a tu mi niedowoła. A t-max to przeciez t-rix wiec.......poszukam jeszcze
      Flickr
      Portfolio Ślubne

Komentarz

• rolaj
        Uzależniony
        • 2006
        • 584

Hydrofen to b. dobry wywoływacz. Zwłaszcza jeśli zestawisz sobie sam. Ja stosowałem porcję na 1l. rozpuszczaną do 2l. i wywoływałem 7 - 8 min. A może źle pamiętam? To jednak cholernie dawno było
        Takie znalazłem w necie, może pomoże: http://www.volny.cz/igorpodly/docki9/ciemnia4.pdf

Komentarz

• iktorn92
          Uzależniony
          • 2007
          • 605

Znalazłem już na stronie fotonegatyw.pl i na stronie producanta w pdf o filmie i tam wszystko jest. Wielkie dzieki za pomoc w tak błyskawicznym czasie. WIELKIE DZIĘKI!!!!!!
          Wiem ze hydrofen jest ok sam uzywam trochę czasu ale nie jestem pewien czym będę robił bo kumpel ma po ostatnim ślubie w koncentracie jakąś Fomę. Ja sam mam w piwnicy Agfe neutol 4X1l a z jednej chyba dwa litry wychodzi i 5l utrwalacza do papieru agfy 1:11 także sporo i chyba sam nigdy tego nie przerobie...... pozdrawiam!
          Flickr
          Portfolio Ślubne

Komentarz

• esteper
            Uzależniony
            • 2006
            • 635

Nie pamietam dokładnie w czym wywoływany był mój Tmax, ale czas był 8m30sec.
            Jak dowiem się tylko w czym było wołane to dodam tu info
            5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Komentarz

• an_zak
              Początki nałogu
              • 2006
              • 427

Tak zaznaczę, że T-Maxy trzeba nieco mocniej utrwalać, ja utrwalilem tyle, ile stało na utrwalaczu i został mi brunatny barwnik na emulsji. Doutrwalilem i jest git

Komentarz

Pracuję...