View Full Version : do "starych" czytelników forum
dobra rada 13-03-2005, 20:13 Z tego co zauważyłem to nie którzy mają tu duży problem ze swoim ego! Jesli jakaś osoba pyta grzecznie o jakąs rzecz, bo np: nie chce jej sie SZUKAC co jest dla mnie zrozumiałe to na litość B. to odpowiedzcie jak normalni ludzie a nie jak BURAKI I GBURY :evil: przecież po to powstało forum zeby sobie pomagać a jeśli to cie drażni BURAKU jeden z drugim to nic nie piszcie lub zróbcie to na temat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ładne wejście jak na początek.
Witamy kolegę, w czym możemy pomóc?
dobra rada 13-03-2005, 20:58 Ładne wejście jak na początek.
Witamy kolegę, w czym możemy pomóc?
nie narazie w niczym tylko sie zdrażniłem na co niektórych bo od jakiegoś czasu już oglondam forum i aż mnie dziw bierze jakim mozna byc BURAKIEM. ale generalnie pozytywne emocje
Co się dziwisz jak wszyscy mamy tu BF lub FF:)
A tak na poważnie to fajne miejsce i znajdziesz sporo ciekawych informacji.
IMHO sytuacja z zyczliwoscia na tym forum i tak jest calkiem dobra - a na pewno o niebo lepsza w porowniu chociazby z listami dyskusyjnymi.
Co się dziwisz jak wszyscy mamy tu BF lub FF:)
Nie wszyscy... :lol:
Ja miałem paprochy na matówce i zapewniam, ze jest to równie (jak nie bardziej) .....ce :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A pytac mozna i trzeba. Tylko jak odpowiadać na kolejne pytanie typu - gdzie znalezc soft, instrukcje, opis do czegos tam mając odpowiedź przed oczyma? I nie wiadomo czy ma się do czynienia z leniem, bałwanem czy totalnym ignorantem. Jak do tej pory chyba nikt zgłaszający rzeczywisty problem nie został odprawiony z kwitkiem. Inna sprawa, że zazwyczaj po kilku postach dyskusja staje się mocno offtopiczna.... Ale to już taki urok tutejszego "towarzystwa" :lol:
Z tego co zauważyłem to nie którzy mają tu duży problem ze swoim ego!
Źle zauważyłeś. Ja nie mam problemów z ego, ja po prostu nie lubię idiotów....
przecież po to powstało forum zeby sobie pomagać a jeśli to cie drażni BURAKU jeden z drugim to nic nie piszcie lub zróbcie to na temat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
... i nie lubię też chamów.
Witam na forum,
Arkan
Zapewniam cię, że to czy ktoś jest "burakiem" nie zależy od tego, jak długo jest na forum, a zadaje sie to sugerujesz :roll: . Druga sprawa, to fakt, że bardzo często pytający są najzwyklejszymi "burakami" i innych to też może denerwować :evil: . Ostatnia sprawa, to taka, że poza kilkoma przypadkami nie spotkałem się tutaj z ignorowaniem nowych, wyśmianiem czy niechęcią. Żeby jednak ktoś ci pomógł, sam sobie musisz najpierw pomóc. Inaczej stajesz się niewiarygodny :| .
Jesli jakaś osoba pyta grzecznie o jakąs rzecz, bo np: nie chce jej sie SZUKAC co jest dla mnie zrozumiałe to na litość B. to odpowiedzcie jak normalni ludzie a nie jak BURAKI I GBURY :evil:
:shock:
To, o czym piszesz, jest niczym innym jak olewaniem trudu, jaki zadaja sobie uzytkownicy forum zapelniajac je swoja wiedza. I to wlasnie olewanie, polegajace na domaganiu sie odpowiedzi na pytania, ktore zostaly zadane wiele razy i jeszcze wiecej razy zaspokojone wyczerpujacymi odpowiedziami, jest IMHO najczystszej proby buractwem.
Dla mnie gosc, ktory wchodzi na forum czy grupe dyskusyjna i na dzien dobry bezpardonowo lamie netykiete jest takim samym kmiotem, jak gosc zakladajacy nogi na stol w restauracji. Moze jestem ortodoksyjny w tej kwestii, ale wspolprowadzac spore forum dyskusyjne przerabialem mase takich ignorantow i zdazylem sie nabawic alergii na nich...
Jesli jakaś osoba pyta grzecznie o jakąs rzecz, bo np: nie chce jej sie SZUKAC co jest dla mnie zrozumiałe
:shock:
przecież to samo w sobie jest juz lagodnie mowiac niegrzeczne (czytalem to kilka razy bo nie wierzyłem wlasnym oczom - to chyba prowokacja).
Tyle ode mnie bo akurat z Tobą nie zamierzam wchodzic w jakąkolwiek dyskusje. Mam nadzieje ze ten fragment (jak rowniez całosc) Twojej wypowiedzi skomentuje admin - wlasciciel forum.
Mam nadzieje ze ten fragment (jak rowniez całosc) Twojej wypowiedzi skomentuje admin - wlasciciel forum.
Interesujace byloby sprawdzenie, z jakiego IP wujek dobra rada ;-) sie zarejestrowal... bo podejrzewam, ze funkcjonuje juz na forum pod innym nickiem, ale ma zbyt malo ikry zeby wystapic z otwarta przylbica i powiedziec szczerze to, co ma do powiedzenia... wiec chowa sie za nowo zarejestrowanymi nickami naiwnie myslac, ze to mu anonimowosc zapewnia :mrgreen:
podejrzewam, ze funkcjonuje juz na forum pod innym nickiem, ale ma zbyt malo ikry zeby wystapic z otwarta przylbica i powiedziec szczerze to, co ma do powiedzenia...
dokladnie to samo przyszlo mi do glowy jak tylko zobaczylem nazwe nicka.
od jakiegoś czasu już oglondam[/url]
Zawsze wydawało mi się, że to inaczej sie pisze i wymawia... :)
Sory, ale musiałem się przyczepić
[ Dodano: 13-03-2005 ]
[quote]od jakiegoś czasu już oglondam
Tomasz Golinski 14-03-2005, 00:13 dobra rada, jeszcze jeden taki wyskok, a dostaniesz ostrzeżenie.
Ad rem: jeśli masz ochotę odpowiadać leniom na trywialne pytania, to nie krępuj się. Nikt twoich postów nie będzie wycinał.
kavoo, niestety, trop fałszywy :(
Interesujace byloby sprawdzenie, z jakiego IP wujek dobra rada sie zarejestrowal... bo podejrzewam, ze funkcjonuje juz na forum pod innym nickiem,
To, że mamy do czynienia z alter ego to akurat nie ulega watpliwości. Nie znam się na sprawdzaniu IP, ale jeśli się da, to Admin powinien na PW upomnieć danego delikwenta, bo inaczej to będziemy mieli bajzel jak na plfoto.
Arkan
dobra rada, jeszcze jeden taki wyskok, a dostaniesz ostrzeżenie.
Nie Tomku... nie jeszcze jeden. Dobrarada napisal dwa wyraznie chamskie posty nazywajac blizej nieokreslonych uzytkownikow naszego forum per BURAKI. Ostrzezenie na dzien dobry, a jak sie nazbiera to wiadomo co dalej.
Pszczola 14-03-2005, 00:24 No a teraz za robote powinni zabrac sie Moderatorzy pilujacy przestrzegania regulaminu.
[ Dodano: 2005-03-13, 22:26 ]
O, kol. Vitez juz zareagowal :!:
Nie znam się na sprawdzaniu IP, ale jeśli się da, to Admin powinien na PW upomnieć danego delikwenta
Nie wiem, jak tutaj jest to rozwiazane, ale u mnie na forum wyglada to tak:
http://kavoo.psp.com.pl/phpbb_ip.jpg
Nikt nie jest anonimowy :twisted: 8)
Chyba ze nadaje np. z neostrady albo nawet ze zwyklego modemu. Tam adres IP jest przydzielany dynamicznie :(.
Tomasz Golinski 14-03-2005, 00:31 Arkan, moderator może zajrzeć na IP, niestety ten numerek nie był wcześniej znany bazie danych.
Vitez, a ja chciałem być łagodny ;) choć kusiło mnie to również (zwłaszcza, że oglądam nowy trailer do gwiezdnych wojen - rządzi)
[ Dodano: 13-03-05, 23:33 ]
kavoo, to zrobiłem. Z tego IP pisał tylko jeden użytkownik. Traceroute nie daje mi wyniku, o którym wiedziałbym, że to jakaś sieć z dynIP. Może Vitez będzie wiedział więcej.
Chyba ze nadaje np. z neostrady albo nawet ze zwyklego modemu. Tam adres IP jest przydzielany dynamicznie :(.
Wiem, bo sam z Neostrady nadaje... i efekt widac na screenie w sekcji "Inne IP" ;-)
Ale to juz wystarczy do zidentyfikowania miejscowosci, a ze - jak sadze - wujek dobra rada (no nie wiem, jakos ciagle mi "Mis" przed oczami staje :mrgreen:) jest jednym z nowych, ktorzy dostali ostatnio od ciebie po uszach :mrgreen:, z dosc duza doza prawdopodobienstwa moznaby bylo wytypowac podejrzanych ;-)
Tylko IMHO wczesniej dobrze by bylo zadac sobie podstawowe pytanie - czy pierwszy lepszy z brzegu byle krzykacz wart jest az takiej fatygi? ;-)
Pszczola 14-03-2005, 00:39 Tylko IMHO wczesniej dobrze by bylo zadac sobie podstawowe pytanie - czy pierwszy lepszy z brzegu byle krzykacz wart jest az takiej fatygi? ;-)
IMHO w ramach sekowania tego rodzaju osob jest wart.
Tylko IMHO wczesniej dobrze by bylo zadac sobie podstawowe pytanie - czy pierwszy lepszy z brzegu byle krzykacz wart jest az takiej fatygi? ;-)
IMHO w ramach sekowania tego rodzaju osob jest wart.
Myslisz? Mi sie wydaje, ze takiemu krzykaczowi wieksza frajde sprawia zamieszanie wokol jego osoby niz dawka wyzwolonej adrenaliny, ktora towarzyszyla decyzji o zamieszczeniu tego buntowniczego posta ;-)
Jesli ktos mialby przez to zarwac noc to nie warto :D. Ale jesli jest to kilka klikniec to jak najbardziej :)
Nie wiem, jak tutaj jest to rozwiazane, ale u mnie na forum wyglada to tak
Tutaj tak samo. Z tego IP nikt inny nie pisal a wyglada to na IP podsieci ale nie zmienne typu Neostrada. W razie czego namiary na wlasciciela tej klasy IP juz mamy, w tym adresy abuse itp 8) .
dobra rada 14-03-2005, 02:13 Mam nadzieje ze ten fragment (jak rowniez całosc) Twojej wypowiedzi skomentuje admin - wlasciciel forum.
Interesujace byloby sprawdzenie, z jakiego IP wujek dobra rada ;-) sie zarejestrowal... bo podejrzewam, ze funkcjonuje juz na forum pod innym nickiem, ale ma zbyt malo ikry zeby wystapic z otwarta przylbica i powiedziec szczerze to, co ma do powiedzenia... wiec chowa sie za nowo zarejestrowanymi nickami naiwnie myslac, ze to mu anonimowosc zapewnia :mrgreen:
nawet nie wiesz jak sie mylisz!!!
Wujek dobra rada - idż proszę na inne forum.
Na tym tu forum są zarejestrowani ludzie odpowiedzialni i normalni, nie tak jak ty kolego.
Dam ci dobrą radę kolego zmien styl na forum bo twój prowider to nie tajemnica
inetnum: 194.126.238.0 - 194.126.238.255
netname: Net-SerwisNET2
descr: Net-Serwis Sp. z o.o.
country: PL
org: ORG-NSZO3-RIPE
admin-c: LROM1-RIPE
tech-c: LROM1-RIPE
status: ASSIGNED PI
mnt-by: RIPE-NCC-HM-PI-MNT
mnt-by: AS12968-MNT
mnt-by: AS29451-MNT
mnt-lower: RIPE-NCC-HM-PI-MNT
mnt-domains: AS12968-MNT
mnt-routes: AS12968-MNT
mnt-routes: AS29451-MNT
changed: hostmaster@ripe.net 20050221
source: RIPE
route: 194.126.238.0/24
descr: Net-Serwis Sp. z o. o.
origin: AS29451
notify: ripe@cdp.pl
mnt-by: AS12968-MNT
mnt-by: AS29451-MNT
changed: g.swiderek@crowley.pl 20050222
source: RIPE
dobra rada 14-03-2005, 18:07 hazan, i co wam to da że mnie wywalicie z GRONE jakie tu tworzycie.Lludzie czy chociaż jedna osoba poprawnie zrozumiała mój post??????????????????
[ Dodano: 14-03-2005 ]
Vitez, a jle razy to własnie ty chamsko ludziom odpowiadałeś posprawdzaj sobie aż ci włoski zbledną
Czy ktoś może to "coś" w końcu wy*olić z forum, skasowawszy uprzednio cały wątek? :!: :evil:
[ aż ci włoski zbledną
analfabeta...
I trzecie ostrzezenie za recydywe = troll dostal shutupa :twisted:
|
|