[chrisowaty] Pierwsze kroki

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • chrisowaty
    Coś już napisał
    • 2005
    • 73

[chrisowaty] Pierwsze kroki

Witam
    To moje pierwsze cyfrowe fotki. Więc jestem na etapie uczenia się, podpatrywania i szukania własnych pomysłów.

Zadzierając nosa

Pod białą kołderką
  • sergi
    Początki nałogu
    • 2004
    • 413

bardzo nieostre...
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Komentarz

• chrisowaty
      Coś już napisał
      • 2005
      • 73

dodałem jeszcze:

Razem cieplej

poti:

Komentarz

• eternus
        Uzależniony
        • 2004
        • 668

Wedlug mnie nie dosc, ze bez pomyslu, tematu na cos fajnego, to jeszcze slabiutko wykonane. Oj okrutnie Ci to nie wyszlo...
        EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
        "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
        że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Komentarz

• zabol
          Uzależniony
          • 2005
          • 643

hmmmm początki są zawsze cięzkie. Twoje fotki są jakieś takie powszednie, nic niezwykłego się na nich nie dzieje. Zwykły szary zimowy dzien.... NUDAAAAA
          Popracuj nad kompozycją i kolorstyką fotek. Poczytaj moze troche książek. Na sam początek polecałbym moze coś z National Geographic (np. szkoła fotografowania) była kiedyś ciekawa multimedialna edycaj tej książki. Staraj się dobierać temperaturę swiatła do fotografowanych tematów. Osobiście taką zime fotografowałbym przy twardym świetle i niebieskim niebie (zimowy słoneczny ranek-popołudnie). Efekt byłby zupełnie inny 8)
          I pamietaj najważniejsza jest praktyka... wiec pstrykaj DALEJ!!!!

Komentarz

• chrisowaty
            Coś już napisał
            • 2005
            • 73

Zamieszczone przez zabol
            hmmmm początki są zawsze cięzkie. Twoje fotki są jakieś takie powszednie, nic niezwykłego się na nich nie dzieje. Zwykły szary zimowy dzien.... NUDAAAAA
            Popracuj nad kompozycją i kolorstyką fotek. Poczytaj moze troche książek. Na sam początek polecałbym moze coś z National Geographic (np. szkoła fotografowania) była kiedyś ciekawa multimedialna edycaj tej książki. Staraj się dobierać temperaturę swiatła do fotografowanych tematów. Osobiście taką zime fotografowałbym przy twardym świetle i niebieskim niebie (zimowy słoneczny ranek-popołudnie). Efekt byłby zupełnie inny 8)
            I pamietaj najważniejsza jest praktyka... wiec pstrykaj DALEJ!!!!
            Dzięki za rady. Kurs NG już mam na CD (pierwszą część) więc wolnych chwilach przeglądam. Również w wolnych chwilach focę, a mam ich nie za dużo, w większości po pracy, a jak wiadomo zimą dzień jest krótki, więc szybko się ściemnia.
            Pozdrawiam

Komentarz

• chrisowaty
              Coś już napisał
              • 2005
              • 73

Wracam po sporej nieobecności

I znowu zimowe klimaty:

Proszę o konstruktywną krytykę.

Pozdrawiam

Komentarz

• kami74
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1492

Szczerze ? Tak sobie. Zdjęcia sa IMO za jasne pewnie zgodnie z kanonem sztuki dodawałeś 1-2 EV, żeby snieg nie wyszedł szary ale za to masz okrutne przepały, nienajlepiej z ostrością (zdjęcie 2- zupenie nie wiadomo co jest ostre i naczym skupić wzrok. Jedna biala bezkształtna masa), kontrastem oraz balansem bieli. Kadry też nie za fajne (ostatni najlepszy tylko ta "supernowa" w LG).
                PS nie słuchaj sie mnie ja nie umiem robić zdjęć i jestem początkujący
                5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
                MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• Robson01
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1574

Przy pierwszych dwóch mam wrażenie jakbyś chciał zrobić makro tylko motyw nieszczególny i obiektyw też nie do tego. We wszystkich zdjęciach za duża korekta na plus, co nie wpływa pozytywnie na ogólne wrażenie.
                  Canon
                  Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• rodeoo
                    Coś już napisał
                    • 2005
                    • 63

Jak dla mnie ciekawe fotki szczególnie te iglaki,ale podobnie jak przedmówcy za mało ostro i za bardzo przepalone ,myślę że następnym razem będzie lepiej
                    Pozdrawiam

Komentarz

• chrisowaty
                      Coś już napisał
                      • 2005
                      • 73

Witam

Dziekuję za uwagi.
                      Teraz trochę zwierząt:

ostrość łapana ręcznie:

Komentarz

• Routlaw
                        Uzależniony
                        • 2005
                        • 983

pierwsze jest OK, drugiego bym nie pokazał ze względu na siatke..
                        14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Komentarz

• kami74
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 1492

Pierwsze fajne tylko przyciąłbym z prawej lub z lewej według upodobania. I jeszcze szczegół: ten przepał na mordce ale to szczegół. Papuga raczej mi nie podchodzi chociaż w miare sprawnie poradziłes sobie z "wyeliminowaniem" siatki z pierwszego planu
                          5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
                          MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• chrisowaty
                            Coś już napisał
                            • 2005
                            • 73

Dzięki za sugestie.

Mnie się papuga podoba nie tylko ze względu, że jest kolorowa. Jak trudno ostrzy się manualnie w Canonie G5 nie wie tylko ten co nie miał serii G w dłoni. W dodatku dookoła była gromada oglądających i non stop ktoś mnie szturchał podnosząc o kolejne stopnie mój poziom adrenaliny. No i ta siatka. Była za drobna by móc przełożyć przez nią obiektyw.

Komentarz

• chrisowaty
                              Coś już napisał
                              • 2005
                              • 73

Dla osób tęskniących za wiosną:

Komentarz

Pracuję...