liczba folderow/ liczba plikow

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gigi

liczba folderow/ liczba plikow

kupilem sobie kilka dni temu canona 30D nowego ze sklepu i klikalem zdjecia przez 1 dzien bez karty, tak poprostu, 2 dni potem kupilem karte CF sandisca. zrobilem kilka zdjec i w opcji inf mam numwe w gornym prawym rogu 432-0116. czy to nie dziwne ze liczba folderow jest juz taka duza? nie formatowalem kart na poczatku i nie wiem czy to wina karty czy aparatu, ktory moze byl juz wczesniej uzywany?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    moze ktos wie jak sprawdzic ilosc klapniec migawki w 30D?? bylbym bardzo wdzieczny. moge przeslac zdjecie na maila to moze ktos luknie w exifie jakos jak umie.
    aha zauwazylem przed chwila ze jak robie zdjecia bez karty pamieci i potem jak wloze ja spowrotem to liczba folderow zwieksza sie o liczbe zrobionych zdjec bez karty , czyli te 432 foldery to moze testowanie aparatu przed zakuopem w sklepie bez karty??
    pomozcie pleaseeeeeeee!!
    Ostatnio edytowany przez Gość; 11104. Powód: Automerged Doublepost
  • arturs
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 4196

Liczbą folderów się nie przejmuj - aparat przyjmuje ich liczbę z karty która była wkładana - jak ktoś włożył kartę na której były zdjęcia z innego aparatu to ten egzemplarz przyjął numerację z tamtej karty.. w menu jest opcja kasowania licznika, a w ogóle to witamy na forum i proszimy o zapoznanie się z opcją szukaj

Pozdr
    Artur

PS1. Aha i nie ma możliwości (oprócz serwisu) - sprawdzenia ilości klapnięć migawki w 30D
    PS2. Po co robić zdjęcia cały dzień bez karty??
    5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• adamek
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 2265

Zamieszczone przez arturs
      też mnie to najbardziej zdziwiło w całym poście.
      Miłego dnia
      adam jastrzębowski
      cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
      tu tu

Komentarz

• Kolekcjoner
        Obertroll
        • 2006
        • 18793

Zamieszczone przez arturs
        (....)
        Jak to po co ? Żeby migawka klapała .
        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
        Kapitan Wagner

Komentarz

• gigi

robilem zdjecia bez karty zeby wlasnie klapac lustrem i zobaczyc jak to wszystko dziala , to moje pierwsze lustro i ciesze sie jak dziecko z niego :-D. a jak zresetowac liczbe folderow, bo liczbe plikow to poprostu auto reset, a folderow to nie wiem , probowalem i nic. dzieki wam wszystkim za odpowiedzi. pozdrawiam.

Komentarz

• arturs
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 4196

Zamieszczone przez gigi
            robilem zdjecia bez karty zeby wlasnie klapac lustrem i zobaczyc jak to wszystko dziala , to moje pierwsze lustro i ciesze sie jak dziecko z niego :-D. a jak zresetowac liczbe folderow, bo liczbe plikow to poprostu auto reset, a folderow to nie wiem , probowalem i nic. dzieki wam wszystkim za odpowiedzi. pozdrawiam.
            ta opcja powinna ci skasować też liczbę folderów.. a jak nie skasuje to auto reset i wyczyść kartę w komputerze, a jak nie to poszukaj na forum jak pisałem wcześniej, jest dokładny "przepis" na reset tej wartości..

Pozdr
            Artur
            5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• gigi

a nie wiecie czy mozna sprawidzic ilosc klapniec lustrem w jakims programie?? slyszalem ze w nikonach mozna w opandzie, a co z canonami??

Komentarz

• arturs
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 4196

Zamieszczone przez gigi
                a nie wiecie czy mozna sprawidzic ilosc klapniec lustrem w jakims programie?? slyszalem ze w nikonach mozna w opandzie, a co z canonami??
                Nie da się oprócz korpusów serii 1. Niższe modele tylko w serwisie..
                Podaję od razu odpowiedź na nastepne pytanie, które masz zamiar zadać:
                "nie, nikt nie ma programu serwisowego którego używają na Żytniej w serwisie"..

I jeszcze jeden przydatny adres, zapoznanie się z nim może być bardzo pomocne:
                http://tinyurl.com/fo4w

Pozdrawiam
                Artur
                5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• Tomasz1972
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 3042

Zamieszczone przez gigi
                  http://canon-board.info/showthread.php?t=18974

Komentarz

• gigi

czyli musze miec czytnik kart, naszczescie kilka dni temu znajomy zamowil sobie na allegro i niebawem mu przyjdzie to zobacze czy dam rade skasowac liczbe katalogow(folderow)
                    ja znalazlem taki post na innym forum :
                    "Zrob probne zdjecie i zobacz je w exif viewer na linii
                    Unknown (0093)3,9: 18,0,XXXXX,0,0,0,65535,65535,0
                    gdzie XXXXXXX przedstawia ilosc zdjec dziala z eos 1D mark II N z 30D mialem troche wiecej problemow trzeba liczbe XXXXXX przekalkulowac najpierw zrob kilka fotek i powiedz jak zmieniaja sie wartos XXXXXXXX "

moze to jest sposob, ale ja to zileony jestem juz na ty poziomie chyba ze moze ktos z was to kuma.
                    Ostatnio edytowany przez Gość; 11104. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Kolekcjoner
                      Obertroll
                      • 2006
                      • 18793

Zamieszczone przez gigi
                      (...)
                      ja znalazlem taki post na innym forum :
                      "Zrob probne zdjecie i zobacz je w exif viewer na linii
                      Unknown (0093)3,9: 18,0,XXXXX,0,0,0,65535,65535,0
                      gdzie XXXXXXX przedstawia ilosc zdjec dziala z eos 1D mark II N z 30D mialem troche wiecej problemow trzeba liczbe XXXXXX przekalkulowac najpierw zrob kilka fotek i powiedz jak zmieniaja sie wartos XXXXXXXX "

moze to jest sposob, ale ja to zileony jestem juz na ty poziomie chyba ze moze ktos z was to kuma.
                      No oczywiście że z 1D mkIIn będzie działać, bo jak było wyżej napisane w przypadku jedynek da sie odczytać przebieg bez serwisu i czywiście, że w 30D będzie więcej problemów => efektywnie ich liczba dążyć będzie ku nieskończoności co spowoduje, że i tak chcąc odczytać tę informację (ze stuprocentową pewnością wyniku) będziesz się musiał udać do serwisu :rolleyes:. Ale dywagować zawsze można.
                      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                      Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...