problem z przerzucaniem zdjęc do kompa

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mariusz11
    Bywalec
    • 2006
    • 113

problem z przerzucaniem zdjęc do kompa

Nigdy nie miałem z tym problemu, dopiero dzisiaj po podłączeniu eosa 350d jak zawsze, nie pojawiło sie okno "Camera window' ze "starts to downoloads..." tylko po chwili wyskakuje takie coś:

"Another aplication is using the camera. Please exit the aplication."

próbowałem wiele razy i ciągle to samo, wie ktoś może co jest grane?
    z góry dzięki za radę ewentualnie link,jeśli juz gdzieś było.
    pozdr
    Mariusz
    Ostatnio edytowany przez mariusz11; 5034.
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

1. Reset aparatu do ustawien fabrycznych.
    2. Kup czytnik - bez sterownikow, bez aplikacji, szybciej.
    2. Co zmieniales ostatnio w komputerze? Co bylo instalowane, hardware, software?
    Zanim w ciagu sekundy bez namyslu odpowiesz "nic nie bylo zmieniane" spedz okolo doby na dokladnym zastanowieniu sie - kto ma dostep do komputera i co moglo byc zainstalowane. A moze jakis update windowsow czy innych sterownikow?

Mozliwe nastepne kroki:

a) kupno czytnika zajmie ci krocej niz meczenie sie z namierzeniem i rozwiazaniem problemu
    b) "ale ja chce miec jak wczesniej" - to sprobuj najpierw odinstalowac caly soft Canona, zainstalowac od nowa. Raczej nie pomoze. Mozesz nabrac ochoty na format i reinstalke calego systemu.

Komentarz

• mariusz11
      Bywalec
      • 2006
      • 113

dzięki, chyba skoczę jutro po czytnik

Komentarz

• Konrad84

Witaj, ja mialem kiedys podobny problem z moim 350d. Dzwoniłem do serwisu, zostawiałem posty na tym forum i dalej nic ... az pewnego dnia wpadłem na wspaniały pomysł. Zresetowałem aparat(sic!) znaczy przywróciłem ustawienia fabryczne i od razy zaczął hulać
        pozdrawiam

Komentarz

• adamek
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 2265

No i jak kupisz czytnik bedziesz mogl bez klopotu zrzucac rawy na dysk (nie wiem czy da rade przez kabelek tez - ja nie umiem. a przez czytnik umiem. )
          Miłego dnia
          adam jastrzębowski
          cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
          tu tu

Komentarz

• sniper88
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 1156

Zamieszczone przez adamek
            No i jak kupisz czytnik bedziesz mogl bez klopotu zrzucac rawy na dysk (nie wiem czy da rade przez kabelek tez - ja nie umiem. a przez czytnik umiem. )
            Softem z plytki sie da ja uzywalem przy kabelku Picasy, ale nigdy nie zgrywal mi raw-ow, a eksplorator windowsa widzial tylko podwojne jpegi
            Czytnik jest o niebo wygodniejszy
            WWW | 500px | IG
            Semper in altum

Komentarz

• adasq
              • 2007
              • 6

Zamieszczone przez Konrad84
              Witaj, ja mialem kiedys podobny problem z moim 350d. Dzwoniłem do serwisu, zostawiałem posty na tym forum i dalej nic ... az pewnego dnia wpadłem na wspaniały pomysł. Zresetowałem aparat(sic!) znaczy przywróciłem ustawienia fabryczne i od razy zaczął hulać
              pozdrawiam
              Jesli moge wtracic - jak zresetowac aparat do ustawien fabrycznych - mam taki problem u siebie, moze to mi cos pomoze?
              EOS 350D+KIT, CANON EF 80-200/4,5-5,6 II, torba Apollo a w najblizszych zamiarach jakis dobry statyw i kiedys jakies lepsze szkielko niz KIT'owe

Komentarz

• Konrad84

Ustawiasz tryb "manual".Wciskasz "menu" i lecisz na sam koniec (ostatnia "zakładka", tam hdzie jestklucz, młotek i 2). Na dole jest napiasane "clear setting" co wciszkasz i dajesz"clear all camera settings". zrobione
                pozdrawiam

Komentarz

• Reno
                  Początki nałogu
                  • 2004
                  • 271

Nie mogę ściągnąć RAWów przez czytnik - ZoomBrowser ich nie widzi. Są na karcie, widzę je ale nie chce mi się ręcznie tworzyć folderów z datami i kopiować. Nie wiecie o co może chodzić?

Komentarz

• mtata
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 115

Zamieszczone przez Reno
                    Nie mogę ściągnąć RAWów przez czytnik
                    Hmmm...
                    Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem pytanie...
                    Czytnik widziany jest przez sytem jako dodatkowy dysk (dysk wymienny), np. H:, I: itd. Otwierasz więc Eksplorator Windows, na tym nowym dysku odnajdusze katalog DCIM a tam powinna być cała zawartość (podkatalogi a w nich RAW'y i JPG'i). Wtedy ctr+a żeby zaznaczyć wszystko, ctr+c żeby skopiować, przechodzisz w miejsce docelowe (dysk twardy), ctr+v żeby rozpocząć kopiowanie.
                    Igor

www.siemien.com

Komentarz

• Reno
                      Początki nałogu
                      • 2004
                      • 271

Zamieszczone przez mtata
                      Hmmm...
                      Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem pytanie...
                      Czytnik widziany jest przez sytem jako dodatkowy dysk (dysk wymienny), np. H:, I: itd. Otwierasz więc Eksplorator Windows, na tym nowym dysku odnajdusze katalog DCIM a tam powinna być cała zawartość (podkatalogi a w nich RAW'y i JPG'i). Wtedy ctr+a żeby zaznaczyć wszystko, ctr+c żeby skopiować, przechodzisz w miejsce docelowe (dysk twardy), ctr+v żeby rozpocząć kopiowanie.
                      Tak teraz robię. Wolałabym jednak ściągać je przez ZoomBrowsera, który tworzył mi foldery, wg dat. Teraz muszę je ręcznie zakładać . Na starym kompie było OK.

Komentarz

• mtata
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 115

ZoomBrowsera nie używałem. Do zrzucania wszystkiego z karty czasami używam jednej z funkcjonalności CaptureOne LE - ma taki całkiem zgrabny moduł do zrzucania wszystkiego do jednego katalogu na dysku.
                        Z rozwiązań darmowych mogę polecić Picasa - bardzo miły i prosty w obsłudze programik do przeglądania i katalogowania zdjęć, tylko nie pamiętam jak sobie radzi z importem RAW'ów.
                        Igor

www.siemien.com

Komentarz

• mxw
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 2315

Zamieszczone przez Reno
                          Tak teraz robię. Wolałabym jednak ściągać je przez ZoomBrowsera, który tworzył mi foldery, wg dat. Teraz muszę je ręcznie zakładać . Na starym kompie było OK.
                          skromnie podpowiem: fotoloader

tylko proszę przejrzeć ww. wątek do końca
                          pozdro.,
                          m.

Komentarz

Pracuję...